orto-Cyclen használ, adagolás és mellékhatásai

Mi Ortho-Cyclen?

Ortho-Cyclen használunk fogamzásgátlás a terhesség megelőzésére.

Ortho-Cyclen is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ne használjon Ortho-Cyclen ha terhes, vagy ha nemrég szült. Nem szedhet Ortho-Cyclen ha bármilyen, a következő feltételek mellett: kezeletlen magas vérnyomás, szívbetegség, a véralvadási zavarok, keringési zavarok, diabeteszes problémái vannak a szemek vagy a vese, szokatlan hüvelyi vérzés, májbetegség vagy májrák , súlyos migrénes fejfájások, ha dohányzik, és több mint 35, vagy ha valaha is volt emlő- vagy méhrák, sárgaság okozta a fogamzásgátló tabletták, a szívinfarktus, a stroke, vagy egy vérrög.

Fontos információ

Figyelembe Ortho-Cyclen növelheti a vérrögképződés kockázatát, a stroke, szívroham, különösen akkor, ha bizonyos egyéb feltételek, vagy ha túlsúlyos.

A dohányzás nagyban növeli a vérrögképződés kockázatát, stroke vagy a szívroham. Nem szedhet fogamzásgátló tablettát, ha dohányzik, és több mint 35 éves.

Szükség lehet használni vissza fogamzásgátló, például óvszert vagy spermicid, amikor először kezdi el használni Ortho-Cyclen vagy ha kihagy egy adagot. Kövesse az orvos utasításait.

Hiányzik egy pirulát növeli a teherbe eshetnek. Gondosan kövesse a “kimaradt dózis” utasításokat, ha elfelejti bevenni a Ortho-Cyclen.

A gyógyszer szedése előtt

Egyes gyógyszerek is, hogy az Ortho-Cyclen kevésbé hatékonyan előzi meg a terhességet, beleértve az antibiotikumokat, a hepatitis C gyógyszerek, a HIV / AIDS gyógyszerek, lefoglalás gyógyszerek, vagy barbiturát típusú nyugtatók. Tájékoztassa orvosát az összes egyéb gyógyszereket használ.

Figyelembe Ortho-Cyclen növelheti a vérrögképződés kockázatát, stroke vagy a szívroham. Ön még nagyobb veszélyben, ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy ha túlsúlyos. A stroke kockázatát vagy vérrög a legmagasabb során az első évben a fogamzásgátló tabletták. A kockázat is magas, ha újraindítja a fogamzásgátló tabletták után nem vesz nekik 4 hetes vagy hosszabb.

A dohányzás nagyban növeli a vérrögképződés kockázatát, stroke vagy a szívroham. A kockázatot növeli az idősebb vagy, és minél többet dohányzik. Nem szedhet kombinált fogamzásgátló tablettát, ha dohányzik, és több mint 35 éves.

Ne használjon Ortho-Cyclen ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer szedését és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esett, vagy ha kihagy két menstruációs ciklus egymás után. Ha nemrég volt egy baba, várjon legalább 4 héttel a fogamzásgátló tabletták.

Nem szedhet Ortho-Cyclen ha

kezeletlen vagy nem kontrollált magas vérnyomás

szívbetegség (koszorúér-betegség, nem kontrollált szívbillentyű rendellenesség, korábbi szívroham, stroke vagy vérrög)

mellkasi fájdalom

szokatlan hüvelyi vérzés, hogy nem ellenőrizték az orvos

problémái vannak a szem, vese vagy a keringés okozta cukorbetegség

kórtörténetében hormonnal kapcsolatos rák, mint például a mell vagy a méh rákos

májrák

kórtörténetében sárgaság okozta terhesség vagy fogamzásgátló tabletták; vagy

Súlyos migrénes fejfájás (aura, zsibbadás, gyengeség, vagy látászavarok).

Annak érdekében, hogy az Ortho-Cyclen biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

szívbetegség, magas vérnyomás

magas koleszterin vagy triglicerid

kórelőzményében depresszió

epehólyag-betegség

Hogyan kell venniük Ortho-Cyclen?

máj- vagy vesebetegség

cukorbetegség

görcsroham vagy epilepszia

története szabálytalan menstruációs ciklust; vagy

kórtörténetében fibrocisztás emlő betegség, rögök, csomók, vagy rendellenes mammogram.

A hormonok Ortho-Cyclen átkerülhet az anyatejbe és károsíthatja a szopós csecsemő. Ortho-Cyclen is lassú emlő tejtermelés. Ne használja, ha szoptatja a gyermekét.

Vegye Ortho-Cyclen pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje Ortho-Cyclen nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Itt lesz az első olyan tablettát, az első nap a menstruáció, vagy az első vasárnap után kezdődik. Lehet, hogy használni back-up fogamzásgátló, például óvszert vagy spermicid, amikor először kezdi el használni Ortho-Cyclen. Kövesse az orvos utasításait.

Vegyünk egy tablettát minden nap, nem több, mint 24 óra teljen el. Ha a tabletták elfogynak, új csomagot kezd, a következő napon. Lehet, hogy terhes, ha nem veszi egy tabletta naponta. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a tabletták teljesen.

A 28 napos fogamzásgátló csomag 21 kék “aktív” tabletták és 7 sötétzöld “emlékeztető” pirula, hogy tartsa meg a rendszeres ciklus. Az időszak általában kezdődik, amikor használja ezeket emlékeztető tablettát.

Lehet, hogy áttöréses vérzés, különösen az első 3 hónapban. Tájékoztassa orvosát, ha ez a vérzés folytatódik, vagy nagyon nehéz.

Használjon egy back-up fogamzásgátló ha erős hányás vagy hasmenés.

Ha szüksége van a műtét vagy az orvosi vizsgálatokat, vagy ha lesz ágynyugalom, akkor lehet, hogy hagyja abba a Ortho-Cyclen rövid ideig. Bármilyen orvos vagy sebész, aki kezeli, akkor tudnia kell, hogy az Ön által használt fogamzásgátló tablettát.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Míg a fogamzásgátló tabletták, meg kell, hogy látogassa meg kezelőorvosát.

Mi történik, ha túladagolás?

Tárolja Ortho-Cyclen szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Mit kell elkerülni véve Ortho Cyclen?

Kövesse a beteg mellékelt utasításokat az Ortho-Cyclen. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha nem érti ezeket az utasításokat. Hiányzik egy pirulát növeli a teherbe eshetnek.

Ha kihagy egy aktív tablettát, vegyen be két tablettát a nap, hogy emlékezzen. Akkor vegye egy tablettát naponta, a többi a csomagolás.

Ha kihagy két aktív tabletták egy sorban hét 1 vagy 2, hogy két tabletta naponta két nap egymás után. Akkor vegye egy tablettát naponta, a többi a csomagolás. Használja back-up fogamzásgátló legalább 7 nappal a kimaradt tablettát.

Ortho Cyclen mellékhatások

Ha kihagy két aktív tabletták egy sorban a 3. héten, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd, ugyanazon a napon, ha egy nap 1 starter. Ha egy vasárnap starter, folyamatosan figyelembe egy pirulát minden nap, amíg vasárnap. Vasárnap, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd azon a napon.

Ha kihagy három aktív tabletták egy sorban hét 1, 2, vagy 3, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd, ugyanazon a napon, ha egy nap 1 starter. Ha egy vasárnap starter, folyamatosan figyelembe egy pirulát minden nap, amíg vasárnap. Vasárnap, dobja ki a többi a csomagolás és új csomagot kezd azon a napon.

Ha kihagy kettő vagy több tablettát, akkor lehet, hogy nincs idő a hónap során. Ha kihagy egy időszakot két egymást követő hónapban, forduljon orvoshoz, mert lehet, hogy terhes.

Ha kihagy egy emlékeztető pirulát, dobd el és folyamatosan figyelembe egy emlékeztető tabletta naponta, amíg a csomag üres. Nem kell back-up fogamzásgátló, ha kihagy egy emlékeztető pirulát.

Ne dohányozzon, miközben Ortho-Cyclen, különösen, ha elmúlt 35 éves.

Ortho-Cyclen nem nyújt védelmet a szexuális úton terjedő betegségek – köztük a HIV és az AIDS. Egy óvszer az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát ezekkel a betegségekkel.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Ortho-Cyclen: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hagyja abba a fogamzásgátló tabletták, és hívja orvosát azonnal, ha van

szélütés tünetei – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, látási vagy a mérleg

jelei vérrög a tüdőben – mellkasi fájdalom, hirtelen köhögés, sípoló légzés, szapora légzés, köhögés, véres széklet

jelei egy vérrög a láb – fájdalom, duzzanat, melegség, vörösség vagy az egyik vagy mindkét lábát

szívroham tünetei – mellkasi fájdalom vagy nyomás, fájdalom terjed a pofa vagy a váll, émelygés, izzadás

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek)

a változás a minta vagy a migrén fejfájás

duzzanat a kezek, bokák vagy a lábak

a mell csomó; vagy

depresszió tünetei – alvási problémák, gyengeség, fáradtságérzés, hangulatváltozások.

Közös Ortho-Cyclen mellékhatások lehetnek

hányinger, hányás

emlőérzékenység

szeplők vagy sötétebb arcbőr, hajhullás

Milyen más gyógyszerek befolyásolják Ortho Cyclen?

fejfájás, szédülés, idegesség

problémák kontaktlencsével

Ortho Cyclen (etinil-ösztradiol / norgesztimát)

súly változását vagy az étvágy

rendszertelen menstruációs vérzés vagy pecsételő vérzés

hüvelyi viszketés vagy mentesítés; vagy

kiütés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Néhány gyógyszer lehet, hogy a fogamzásgátló tabletták kevésbé hatékony, ami azt eredményezheti, terhesség. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek ösztradiol és dezogesztrel, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

12.01.2016-02-04, 06:07:04

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Fogamzásgátló Mirena, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing

Kóros méhvérzés Mirena, Premarin Megace, Depo-Provera, megestrol, medroxiprogeszteron

Endometriózis Lupront, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, noretindron, Ortho Tri-Cyclen

A gonadotropin gátlása Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 20/01, TriNessa, Tri-Sprintec