oseni: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Oseni?

Oseni kezelésére használják emberek 2. típusú cukorbetegség. Ez a gyógyszer néha használják együtt más cukorbetegség gyógyszerek, de nem az 1. típusú diabetesz kezelésére.

Oseni is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Oseni ha súlyos vagy nem kontrollált szívelégtelenségben, vagy ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja ki orvosa inzulinkezelés).

Fontos információ

Oseni okozhat, vagy súlyosbíthatja a pangásos szívelégtelenség. Hívjon orvost egyszerre, ha légszomj (még az enyhe terhelés), duzzanat, vagy gyors súlygyarapodás.

Oseni is okozhat hasnyálmirigy-gyulladás. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha súlyos fájdalom a has felső részén terjed a hátát, hányinger és hányás, valamint étvágytalanság.

Nem szabad Oseni ha allergiás alogliptin vagy pioglitazon, ha súlyos vagy nem kontrollált szívelégtelenségben. Ne használja Oseni ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja ki orvosa inzulinkezelés).

Annak érdekében, hogy Oseni biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

pangásos szívelégtelenség, előfordult szívbetegség

májbetegség

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

szem által okozott problémák cukorbetegség

hasnyálmirigy-gyulladás

kórtörténetében húgyhólyagrák

epekő; vagy

kórtörténetében alkoholizmus.

Bár Oseni fokozhatja a súlyos szívproblémák, nem a cukorbetegsége kezelésekor károsíthatja a szívet és más szerveket. Beszéljen orvosával a kockázatokat és előnyöket figyelembe Oseni.

A nők egy része a pioglitazon kezdtek, amelynek a menstruációs ciklus után is, amelynek nincs idő sokáig miatt a betegségével. Lehet, hogy képes teherbe esni, ha a időszakokat újraindul. Beszélje meg orvosával, hogy szükség van a fogamzásgátló.

A nők is nagyobb valószínűséggel, mint a férfiak, hogy a csonttörések, a felkar, kéz, vagy a láb, miközben a pioglitazon. Beszélje meg orvosával, ha az érintett erről a lehetőségről.

Oseni növelheti a kockázatot a fejlődő húgyhólyagrák. Beszéljen orvosával az Ön egyedi kockázatot.

Nem ismert, hogy Oseni károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Nem ismert, hogy a alogliptin és pioglitazon átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Oseni nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 18 éves.

Vegye Oseni pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet venni Oseni étellel vagy anélkül. Kövesse az orvos utasításait.

Ne törje a Oseni tablettát. Lenyeli egészben.

Akkor vércukorszintjének ellenőrizni kell gyakran, és akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatot az orvos irodájában.

Hogyan kell Oseni?

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megtörténhet, hogy mindenkinek, aki cukorbeteg. A tünetek közé tartozik a fejfájás, az éhség, izzadás, sápadtság, ingerlékenység, szédülés, remegő, vagy baj koncentrálva.

Tartsa forrása cukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet. Cukor források közé gyümölcslé, kemény cukorka, keksz, mazsola, és nem diétás kólát. Fontos, hogy a család és a közeli barátok tudják, hogyan segít vészhelyzetben. Ha súlyos hipoglikémia és nem tud enni, inni, használjon glukagon injekció. Az orvos írhat a glukagon injekció sürgősségi készletet, és megmondja, hogyan kell használni.

Ellenőrizze vércukor óvatosan stressz helyzetben, utazás, betegség, műtét vagy orvosi vészhelyzet, intenzív mozgás, vagy ha alkoholt iszik, vagy kihagy étkezéseket. Ezek a dolgok hatással lehet a vércukorszint és az Ön adagját igények is változnak. Ne változtassa meg a gyógyszer adagját, vagy menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Oseni csak egy része a kezelési program, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, vércukor vizsgálat, jövőkép vizsgákra, és különleges orvosi ellátást. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Szokásos adagja felnőtteknek a cukorbetegség 2-es típusú

Egyénileg adag alapján a jelenlegi rend és egyidejű egészségügyi állapot; Azoknál a betegeknél nem megfelelően beállított diéta és a testmozgás, vagy metformin-monoterápia; -Initial Dózis: alogliptin-pioglitazon 25 mg / 15 mg-os vagy 25 mg / 30 mg orálisan naponta egyszer; -A Betegek alogliptin szükség további glikémiás kontroll; -Initial Dózis: alogliptin-pioglitazon 25 mg / 15 mg-os vagy 25 mg / 30 mg orálisan naponta egyszer; Azoknál a betegeknél, a pioglitazon szükség további glikémiás kontroll; -Initial Dózis: alogliptin-pioglitazon 25 mg / 15 mg, 25 mg / 30 mg, vagy 25 mg / 45 mg naponta egyszer szájon át; Azoknál a betegeknél, pangásos szívelégtelenségben (NYHA I vagy II); -Initial Adag: alogliptin-pioglitazon 25 mg / 15 mg naponta egyszer szájon át; Azoknál a betegeknél átállás egyes komponensek; -Initial Adag: Váltás kombinált termék alapján a jelenlegi terápiás .; Titrálja dózis alapján glikémiás által meghatározott hemoglobin A1c (HbA1c) .; Maximális adag: Alogliptin 25 mg naponta, a pioglitazon 45 mg naponta .; Megjegyzések: Ha kombinálva alkalmazzák az inzulin vagy inzulin szekretagógok, például szulfonil-karbamidok, alacsonyabb adag az inzulin vagy az inzulin szekretagóg szükséges lehet, hogy minimalizálja a kockázatot a hipoglikémia .; Használat: kiegészítéseként diéta és testmozgás mellett a glikémiás kontroll javítására betegek 2. típusú diabetess amikor kezelés mindkét Oseni megfelelő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 Lehet, hogy jelei alacsony vércukorszint, mint például a szélsőséges gyengeség, homályos látás, izzadás, baj szólva, remegés, hasi fájdalom, zavartság és lefoglalás (görcsök).

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Oseni: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hagyja abba Oseni és hívja orvosát azonnal, ha pancreatitis tünetei: súlyos fájdalom a has felső részén terjed a hátát, hányinger, hányás, étvágytalanság, vagy gyors szívverés.

Oseni adagolási információt

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

súlyos vagy folyamatos ízületi fájdalom

rózsaszín vagy piros vizelet, fájdalmas vagy nehéz vizelés, vizelés több, mint máskor

Mi történik, ha túladagolás?

a látászavar

szívproblémák – légszomj (miközben, fekve), a gyors súlygyarapodás, duzzanat (főleg a láb, lábak, vagy középrésszel)

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

Mit kell elkerülni véve Oseni?

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Oseni mellékhatás lehet

hátfájás; vagy

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, sinus fájdalom, torokfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Tájékoztassa orvosát, ha az inzulint. Figyelembe Oseni használata közben az inzulin fokozhatja a súlyos szívproblémák.

Más gyógyszerek növelhetik vagy csökkenthetik a hatását Oseni az csökkenti a vércukorszintet. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

1.03.2016-04-28, 07:53:22.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin, Bydureon

Oseni mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Oseni?

Oseni (alogliptin / pioglitazon)