osimertinib (orálisan) leírása és márkanevek

Osimertinib kezelésére alkalmazzák áttétes (rák, amely már átterjedt) nem-kissejtes tüdőrákban szenvedő betegek, akik bizonyos típusú kóros epidermális növekedési faktor (EGFR) géneket. Ezt alkalmazzák a betegeknél, akik már kaptak egy EGFR tirozin-kináz-inhibitor, és leállt. Orvosa egy teszt, mielőtt ezt a gyógyszert.

Osimertinib tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes (daganatellenes gyógyszer). Úgy működik, hogy zavarja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását osimertinib a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tabletta

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát osimertinib az idősek.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Egyéb egészségügyi problémák

Ez a gyógyszer jön egy beteg információs betétet. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Adagoló

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

kihagyott adag

Ha problémája van a tabletta lenyelése

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Az adag csökkenthető, illetve a gyógyszer visszatartott vagy leáll, ha bizonyos mellékhatások jelentkeznek.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ez is okozhat születési rendellenességeket, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Nőbetegeknek alkalmazzon hatékony fogamzásgátló kezelés alatt és még legalább 6 héttel az utolsó adagot. Férfi betegek, akiknek a női partnerek alkalmazzon hatékony fogamzásgátló kezelés alatt és még legalább 4 hónapig az utolsó adagot. Ha úgy gondolja, Ön vagy partnere teherbe esik, a gyógyszer alkalmazása, értesítse orvosát.

Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert. Egyes férfiak és nők a gyógyszer alkalmazása vált terméketlen (tudják, hogy a gyerekek).

Ez a gyógyszer okozhat duzzanatot a tüdő (tüdőgyulladás) vagy intersticiális tüdőbetegség. Ezek életveszélyes állapotot és azonnali orvosi beavatkozást igényel. A tünetek lehetnek hasonlóak a tünetek tüdőrák. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha új vagy súlyosbodó köhögés, láz, légszomj, vagy légzési nehézség.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy lassú, gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés.

Ez a gyógyszer okozhat szívproblémákat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés, szédülés, légszomj, vagy duzzanat a bokák vagy lábfejek.

Tárolás

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.