osteoarthritis okai, típusai, tünetei és kezelési lehetőségek

Mi okozza Osteoarthritis és ki van veszélyben?

Osteoarthritis egy krónikus betegség az ízületi porc és a csont. Ez hatással lehet; olyan közös és abból a fokozatos visel el a párnázás (porc); között a csont ízületi hogy végül eredményez csont dörzsölés ellen csont. Néha; új darab csont, az úgynevezett csont sarkantyút, növekszik az ízületek körül. Mindezek a hatások; eredményez a fájdalmat, merevséget és gyulladást.

A csontritkulás gyakran annak az eredménye, a mechanikai “kopás” egy; ízület, bár vannak más okok, mint például veleszületett rendellenességek, trauma és metabolikus; rendellenességek. Elsődlegesen azonban osteoarthritis van társítva az öregedési folyamat .; A tünetek a osteoarthritis általában megjelennek a középkorú, de jelen vannak; szinte mindenki által 70 év előtt a 55 éves korában, a feltétel bekövetkezik; a két nemnél egyformán. Azonban, miután 55 ez sokkal gyakoribb a nőknél.

Osteoarthritis besorolása elsődleges vagy másodlagos. Elsődleges osteoarthritis; nélkül kerül sor bármilyen sérülés vagy azonosítható oka. Másodlagos osteoarthritis; következtében alakul másik betegség vagy alapbetegség. A leggyakrabban; okai másodlagos osteoarthritis metabolikus körülmények között, mint például akromegália; anatómiai problémák (például azzal, ha karikalábú), sérülés vagy gyulladásos betegségek; mint szeptikus arthritis.

Típusai Osteoarthritis

Néhány tünetei osteoarthritis

Azonban az is lehetséges, osteoarthritis, hogy dolgozzon tünetek nélkül.

Orvosa fog végezni a fizikális vizsgálat, amely megmutatja korlátozott tartományban mozog; rács közös mozgás, ízületi duzzanat, és a gyengédség.

Ő / ő kérheti egy x-ray az érintett ízületek. Ha osteoarthritis; az X-ray megmutatja veszteséget ízületi tér és az előrehaladott esetekben, rajta lefelé a; a végén a csont és a csont sarkantyút.

Milyen tünetei vannak a Osteoarthritis?

A célok kezelés osteoarthritis a fájdalom enyhítésére, fenntartása vagy javítása érdekében izületmobilitás, növeli erejét az ízületek, és minimálisra csökkenti a fogyatékosságot okozó betegség. Az adott előírt kezelés attól függ, milyen ízületi van szó.

Kezelése osteoarthritis magában egyszerű fájdalomcsillapítók, orális és helyi nem szteroid gyulladásgátlók (nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek), ízületbe szteroid injekciók, hogy tüneti. Nem gyógyszeres kezelés, a mai napig, azt mutatja, hogy késleltesse a progresszió osteoarthritis.

A legtöbb beteg osteoarthritises fájdalom eredményeként károsodása csont és porc. Hiányában a gyulladás, rendszeres vagy “szükség” acetaminofen 1g minden 4-6 órán keresztül (maximum 4 g 24 óra alatt) megfelelő a legtöbb betegnél. Kombinációja az acetaminofén és a propoxifen is használható.

Valamint degeneráció nem lehet egy gyulladásos komponens osteoarthritis. Ebben a helyzetben nem szteroid gyulladásgátlók jobb fájdalomcsillapítást, mint az egyszerű fájdalomcsillapítók, valamint csökkenti a duzzanatot. Mivel sok osteoarthritis beteg idősek, a választás a NSAID kell erősen befolyásolja a mellékhatás profilja. Lokális nem szteroid gyulladásgátlók vagy rubefacients hasznos lehet, ha a fájdalom lokalizált. Azonban lokális NSAID alkalmazása is hozhatnak szisztémás mellékhatásokat.

A legtöbb ember vehet paracetamol, minden gond nélkül, mindaddig, amíg az nem haladja meg az ajánlott adagot. Csökkenti enyhe fájdalom, de nem segít a gyulladás vagy duzzanat. Kombinációi acetaminofen, kábítószereket is rendelkezésre állnak.

Bár nem szteroid gyulladásgátlók jól működik, hosszú távú alkalmazása ezen gyógyszerek okozhatnak gyomor problémák, mint például a gyomorfekély és a vérzés. 2005 áprilisában a kormány kérte a gyártók nem-szteroid gyulladáscsökkentők, mely egy figyelmeztető címke a termékeiket, hogy figyelmezteti a felhasználókat a fokozott cardiovascularis események kockázatát (szívroham és agyvérzés) és gasztrointesztinális vérzés.

Figyelembe kombinációja NSAID-ok vagy NSAID-k és az aszpirin együtt előfordulását növeli a gyomorfekély vagy vérzés.

COX-2 gátlók blokkolják gyulladást elősegítő enzim, az úgynevezett COX-2. Ez a gyógyszercsoport először úgy gondolták, hogy a munka, valamint a hagyományos NSAID-ok, de kevesebb gyomor problémák. Ugyanakkor számos jelentés a szívroham és a stroke arra késztette a kormányt, hogy értékelje újra a kockázatok és előnyök a COX-2-gátlók. Rofecoxib (Vioxx) és valdekoxib (BEXTRA) kivontak az Amerikai Egyesült Államok piacán a következő jelentéseket a szívinfarktus egyes betegeknél a gyógyszerszedés. A rendelkezésre álló gyógyszerek ebben az osztályban már jelzett erős figyelmeztetéseket és ajánlást, hogy ezeket felírni a lehető legalacsonyabb dózist és a lehető legrövidebb ideig.

Szteroid injekciókat közvetlenül az ízületbe (ízületen belüli). Ezek csökkentik a fájdalmat és a gyulladást.

Sokan úgy találják, hogy over-the-counter gyógyhatású és vitaminok, mint például a glükozamin és a kondroitin-szulfát segít enyhíteni a tüneteket osteoarthritis. Van némi bizonyíték arra, hogy ezek a kiegészítők hasznosak fájdalomcsillapításra, bár nem úgy tűnik, hogy az új porc növekedését.

A bioflavonoidok találhatók a héja zöld citrusfélék és a csipkebogyó és fekete ribizli. Ők már használt történelmileg a különböző betegségi állapotok, beleértve a reumás láz, szokásos abortusz, poliomyelitis, a megelőzés a vérzés, a rheumatoid arthritis, periodontális betegség, diabéteszes retinitis, és mások.

Diclofenac helyileg egy nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.

Trolamin-szalicilát egy topikális szalicilát fájdalomcsillapító, használt kisebb fájdalmat és gyulladást. Úgy működik, csökkenti a gyulladást és a duzzanatot az izom és az ízületeket.

A hialuronsav szokásosan jelen lévő ízületi folyadékból, és osteoarthritis szenvedők ez lesz vékony. A hialuronsav lehet fecskendezni a közös, hogy megvédje azt. Ez enyhíti a fájdalmat, legfeljebb hat hónap.

Nem gyógyszeres kezelést is fontos. Fontos, hogy a életmódbeli változások. Testmozgás segít fenntartani a közös és általános mobilitását. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató ajánlani egy megfelelő otthoni edzésprogrammal. Vizitorna, mint például az úszás, különösen hasznos. Azt is meg kell a pihenést aktivitással. A nem gyógyszeres fájdalomcsillapítás technikák segíthetnek a fájdalom. Meleg és hideg kezelések, védelme az ízületek és használata önsegítő eszközök használata javasolt. Helyes táplálkozás és a gondos súlykontroll fontosak. Fogyás a túlsúlyos egyének csökkenti a terheknek a térd és a boka ízületeket.

A fizikoterápia is hasznosak lehetnek az izomerő és a mozgás a merev ízületek. A terapeuták sok technikát az ízületi gyulladások kezelésére. Ha a kezelés nem teszi jobban érzi magát, miután 3-6 hétig, akkor valószínű, hogy nem fog működni.

Sínek és fogszabályozó néha támogatni legyengült ízületek. Néhány megakadályozza a csukló mozog, míg mások némi mozgás. Akkor érdemes használni a zárójel csak ha az orvos vagy terapeuta ajánlja egy. A helytelen használata merevítő okozhat ízületi károsodás, merevség és fájdalom.

Műtét helyett, vagy javítja a sérült ízületek lehet szükség súlyos, maradandó károsodást okozó esetekben.

Sebészeti lehetőségek közé

Hogyan Osteoarthritis diagnosztizálni?

Kezelési lehetőségek

Kezelésére használt gyógyszerek Osteoarthritis

A kiegészítők

A nem gyógyszeres kezelés

Lásd még