otrexup

Csak a súlyos rheumatoid arthritis és psoriasis reagál más terápiákra. Monitor csontvelő, máj, tüdő, bőr, és a vese toxicitást. Halál, magzati halált és / vagy veleszületett fejlődési rendellenességeket, és súlyos, néha halálos kimenetelű tüdőbetegség, tumor lízis szindróma, bőrreakciók, valamint a Pneumocystis jiroveci pneumonia számoltak be. Nem ajánlott a fogamzóképes korú nőknek, és ellenjavallt terhes nőknél. Váratlanul súlyos (olykor fatális) csontvelő-károsodás aplasztikus anémia, és gyomor-bélrendszeri toxicitás számoltak, akik egyidejűleg metotrexát (általában nagy adag), valamint egyes NSAID. Hepatotoxicitás, fibrózis, és cirrózis előfordulhatnak hosszan tartó használatot. Hasmenés és a fekélyes stomatitis igényelnek kezelést megszakítás. Metotrexát eliminációja csökkent károsodott vesefunkciójú, ascites, vagy mellkasi folyadékgyülem; dózis csökkentésére van szükség és a kezelés megszakítására lehet szükség ezeknek a feltételeknek. Fokozott kockázata lágyrész nekrózis és oszteonekrózisnak egyidejű sugárkezelés. Malignus limfóma előfordulhat.

Csak életveszélyes neoplasztikus betegség vagy súlyos rheumatoid arthritis és pszoriázis reagáló más terápiák. Halál, magzati halált és / vagy veleszületett rendellenességek, tüdőbetegség, tumor lízis szindróma, halálos bőrreakciók, valamint a Pneumocystis carinii pneumonia számoltak be. Monitor csontvelő, máj, tüdő, és a vese toxicitást. Váratlanul súlyos (olykor fatális) csontvelő-károsodás aplasztikus anémia, és gyomor-bélrendszeri toxicitás számoltak, akik egyidejűleg metotrexát (általában nagy adag), valamint néhány nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok). Hepatotoxicitás, fibrózis, és cirrózis előforduló hosszú használat. Hasmenés és a fekélyes stomatitis szükségessé a kezelés megszakítását. Metotrexát eliminációja csökkent károsodott veseműködés, ascites, mellkasi folyadékgyülem vagy. Fokozott kockázata lágyrész nekrózis és oszteonekrózisnak egyidejű sugárkezelés. Malignus limfóma előfordulhat. Különös óvatossággal magas adagolás osteosarcoma. Ne használja készítmények / hígítók tartósítószereket intrathecalis vagy nagy dózisú kezelésre.

Használja a Otrexup

Terápiás Osztály: reuma

Farmakológiai Osztály: Antimetabolit

Metotrexát kezelésére is alkalmazzák felnőttek súlyos rheumatoid arthritis és a gyermekek Polyarticularis juvenilis idiopátiás artritisz, akik egyéb kezeléseket nem működik jól. Azt is használják, hogy ellenőrizzék a tünetek súlyos pikkelysömörben felnőtteknél, akik nem segítette egyéb kezelések.

A metotrexát csoportjába tartozik néven ismert gyógyszerek daganatellenes szerek (daganatellenes gyógyszer). Gátolja egy enzim, amely szükséges a sejtek élni. Ez zavarja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztult a szervezetben. Azoknál a betegeknél, arthritis vagy pszoriázis, metotrexát működhet javításával az immunrendszert.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, metotrexát használják egyes betegeknél a következő betegségek

Használata előtt Otrexup

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát metotrexát injekció a rák és a juvenilis idiopátiás arthritis gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg gyermekek pikkelysömör.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát metotrexát injekció az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel máj- vagy vesebetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a metotrexát injekció.

Tanulmányok a nők szoptatás bizonyították káros csecsemő hatásokat. Egy másik, hogy ezt a gyógyszert kell felírni, vagy abba kell hagynia a szoptatást használata közben ezt a gyógyszert.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a metotrexát. Lehet, hogy nem kifejezetten a Otrexup. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer egy lövés a bőr alá, izomba, vénába, vagy a gerinc (hátsó vagy nyak).

Ha használja a Otrexup ™ vagy Rasuvo ™ injekció otthon

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ezt a gyógyszert kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Helyes használata metotrexát

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tedd használt fecskendőt egy kilyukadó szeméttárolóba.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. A vérvizsgálat és mellkasi röntgent lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. A gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha azt az apa, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Férfi kell használni fogamzásgátló alatt és legalább 3 hónapig az utolsó adagot. A nőknek használni fogamzásgátló alatt és legalább egy menstruációs ciklus az utolsó dózis után. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bekövetkezik a terhesség használata közben ezt a gyógyszert.

Beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert, ha azt tervezi, hogy a gyermekek. Egyes férfiak és nők, akik használják ezt a gyógyszert vált terméketlen (tudják, hogy a gyerekek).

Óvintézkedések használat közben Otrexup

Limit alkoholfogyasztás ezzel a gyógyszerrel. Az alkohol fokozhatja a májkárosodás veszélye problémákat.

Ez a gyógyszer okozhat szervrendszer toxicitás. Hívja fel orvosát azonnal, ha a következő tünetek: láz, zavartság, hasmenés, száraz köhögés, ingerlékenység, nyaki merevség, görcsök, súlyos bőrkiütés, aluszékonyság, légzési nehézség, gyengeség, hányás, vagy problémák koordinációt.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

A metotrexát csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, ami növeli az esélyét, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Amíg kezelik metotrexát, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A metotrexát csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer is a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre. Használjon fényvédő, ha a szabadban. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Otrexup Side Effects

Otrexup (metotrexát)

Ez a gyógyszer is szédül, vagy fáradtnak. Ne vezessen, vagy mást csinálni, amelyek veszélyesek lehetnek, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Ez a gyógyszer növeli a kockázatát, hogy a limfóma (a rák a nyirokrendszer). Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos reakciót úgynevezett tumor lízis szindróma. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy változás a vizeletben összeg, ízületi fájdalom, merevség, duzzanat vagy, hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

A gyógyszer a sugárkezelés kockázatát növelheti a szövetek vagy csont problémák, mint például a szövet vagy csont nem kap elég vért. Mondja el orvosának, ha egyéb kezelést kapott, mint például a sugárkezelés, a gyógyszer szedése alatt.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Rheumatoid arthritis, Plaquenil, hidroxi-, szulfaszalazin Enbrel, Remicade Rituxant, leflunomid

Psoriasis Humira metotrexát, Remicade, ciklosporin, Stelara infliximab, adalimumab, acitretin

Juvenilis idiopátiás artritisz Humira metotrexát, Enbrel, Remicade Orencia, infliximab, az adalimumab Actemra

 vagy csatlakozz a Otrexup támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.