over-the-counter hashajtók a székrekedés: óvatosan használja

Kombináció hashajtók: Check címkét

Egyes termékek kombinálni a különböző típusú hashajtók, például egy stimuláns, és a széklet lágyító. A kombinált termékek nem hatékonyabb, mint egyetlen összetevőből álló termékek, de lehet, hogy nagyobb valószínűséggel okoznak mellékhatásokat. Olvassa el a címkéket, hogy biztosan tudja, mit vesz, és óvatosan használja.

Kockázatok hashajtóhasználat

A kórtörténet és a gyógyszerek szedi korlátozhatja a hashajtó lehetőségeket. Hashajtók kölcsönhatásba léphet a vérhígító, mint a warfarin (Coumadin), néhány antibiotikum, és bizonyos szívbetegségek és a csont gyógyszereket. Olvassa el gondosan a címkéket. Ha nem biztos benne, hogy megpróbál egy bizonyos hashajtó, kérdezze meg gyógyszerészét vagy orvosát. Ne lépje túl az ajánlott adagokat, hacsak orvosa másképp nem rendeli.

Hogy hashajtók óvatosan

Hashajtóhasználat veszélyes lehet, ha a székrekedés okozta súlyos állapot, mint a vakbélgyulladás, vagy bélelzáródás. Ha gyakran használ hashajtót hétig vagy hónapig, akkor csökkentheti a vastagbél összehúzódó képességét és mélyül a székrekedés.

Ne adjon éves kor alatti gyermekek 6 hashajtók nélkül az orvos ajánlása szerint. Ha terhes, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a hashajtók. Tömeges hashajtók és székletlazítók általában biztonságosak a terhesség alatt, de stimuláns hashajtók káros lehet.

Ha nemrég szült, forduljon orvosához, mielőtt a hashajtók. Bár ők általában biztonságos használata a szoptatás ideje alatt, néhány összetevők bejuthatnak az anyatejbe és hasmenést okozhat a szoptatott csecsemőknél.

Hívja fel orvosát azonnal, ha véres széklet, súlyos görcsök, fájdalom, gyengeség, szédülés, szokatlan fáradtság vagy rektális vérzés. Azt is meg kell orvoshoz, ha megmagyarázhatatlan változást bél mintákat, vagy ha a székrekedés hosszabb ideig tart hét napig ellenére hashajtó használata. Ha függő hashajtók székletürítés, kérje ki kezelőorvosa javaslatokat tesz, hogy fokozatosan kivonja, és visszaállítani a vastagbél természetes képességét, hogy szerződést.