oxaliplatin (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, mielőtt ezt a gyógyszert. A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, hasmenés, láz vagy hidegrázás, csalánkiütés, rekedtség, viszketés, szédülés vagy szédülés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta a gyógyszert .

Amíg kezelik oxaliplatin és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az oxaliplatin csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina az elmúlt néhány hónapban. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Az oxaliplatin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést vagy ha kap egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás köhögés, légszomj vagy bármilyen légzési problémák. Ezek a tünetek a súlyos tüdőbetegség.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot a perifériás vagy szenzoros neuropathia.

Kerüljük a hideg italok, és a használata jégkockákat italokat. Kerüljük hideg és meleg tárgyakat. Fedjük le a bőr, ha el kell mennie, kint hideg. Ne tegye jég vagy jeges borogatást a szervezetben. Ne lélegezzen mélyeket, ha ki vannak téve a hideg levegő. Ne vegye a dolgokat a fagyasztó vagy hűtőszekrényben nélkül kesztyűben. Ne fuss a légkondicionáló magas szinten a házban vagy az autóban meleg időben.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy bárki a családban volt már egy szívritmus problémát, mint a QT-szakasz megnyúlása.

Rhabdomyolysis előfordulhat használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét vizelet, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer okozhat homályos látás vagy egyéb látási problémák. Ha ezek közül bármelyik előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem tudja, hogy jól. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.