oxibutinin transzdermális

Terápiás Osztály: húgyúti görcsoldó

Használja a oxibutininnal

Farmakológiai Osztály: Antimuszkarin

A gél formában csak az orvos előírása szerint. A Oxytrol® for Men bőrtapasz csak az orvos által felírt, de a Oxytrol® Női bőr tapasz kapható recept nélkül vagy over-the counter (OTC).

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert oxibutininnel, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a oxibutininra vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását oxibutinin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát oxibutinin az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt oxibutininnal

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed oxibutinin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata oxibutininnal bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata oxibutininnal bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata oxibutininnal bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják az oxibutinin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Nagyon fontos, hogy használd oxibutininnal csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

oxibutininnal jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

oxibutinin használata a bőr csak. Nem értem a szem, orr, száj, mell, vagy a nemi szervek területén. Ne használja a bőrfelületek van vágások vagy karcolások. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal.

Ahhoz, hogy a gél

Ahhoz, hogy a bőrtapasz

A gél formájában tartalmaz alkoholt, amely gyúlékony. Ne használja oxibutininnal hőhatás, nyílt láng, vagy dohányzás közben.

A dózis oxibutinin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú oxibutininnak. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha elfelejtette viselni, vagy megváltoztatni a tapaszt, meg az egyik a leghamarabb lehet. Ha már majdnem ideje, hogy a következő patch, addig várni fel új tapaszt és hagyja az egy hiányzott. Ne alkalmazza felesleges tapasz pótolni a kihagyott adag pótlására.

Ha kihagyott egy adag oxibutinin alkalmazzák azt a lehető leghamarabb. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata oxibutininnal

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Eltávolítása után a használt tapaszt hajtsa félbe a tapaszt a tapadó felszínek mentén össze. Győződjön meg arról, hogy semmisítse meg elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

oxibutinin okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett angioödéma. Az angioödéma lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Hagyja abba a oxibutininnal és orvoshoz azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, egy nagy, méhkas-szerű duzzanat az arcon, a szemhéjak, ajkak, nyelv, torok, a kezek, lábak, lábak, vagy a nemi szervek, légzési nehézség, vagy mellkasi szorító érzés, amikor használja oxibutininnak.

Ha bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció oxibutininnel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

oxibutinin tehet izzad, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja extra arra, hogy ne a túlmelegedéstől sportolás közben, vagy meleg időjárás használata közben oxibutininnel, mert túlmelegedés vezethet hőguta.

oxibutinin okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy látászavar. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak az oxibutinin Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, nem éber, vagy nem látja jól.

Óvintézkedések használat közben oxibutininnal

oxibutinin szárazságot okoz a száj, az orr és a torok. Ideiglenes enyhítésére szájszárazság, használat cukormentes cukorkát, vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Kerülje az alkohol használata közben oxibutininnak.

Ne használjon kozmetikai vagy egyéb bőrápoló termékek a kezelt testfelületen. Előfordulhat azonban, hogy használja oxibutinin fényvédő.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

oxibutininnal Side Effects

oxibutininnal

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hólyagtúlműködés oxibutinin Myrbetriq, Vesicare, tolterodin, Ditropan, Detrol, TOVIAZ, Botox

Inkontinencia oxibutininnel, Vesicare, tolterodin, Ditropan, Detrol, TOVIAZ, Enablex, Detrol LA

Dysuria oxibutinin, piri, Phenazopyridine, Ditropan, flavoxate, Ditropan XL, Urispas