oxikodont és naloxont

Való visszaélést vezethet túladagolás és a halál. Kockázatok értékelésére előfizetés előtt, és rendszeresen ellenőrzi jeleit ezeket a viselkedéseket és feltételek. Súlyos és potenciálisan végzetes légzésdepresszió alakulhat. Monitor és légzési depresszió, különösen akkor, ha kezdeményező vagy növekvő dózisban. Zúzás, oldással, vagy rágótabletta vezethet gyors felszabadulása és felszívódása egy halálos adagot. Véletlen lenyelés egy adag vagy több vezethet halálos túladagolás, különösen gyermekeknél. Hosszan tartó használat terhesség alatt vezethet életveszélyes újszülöttkori megvonási szindróma. Egyidejű alkalmazása citokróm P450 3A4 inhibitorok okozhatnak potenciálisan halálos légzésdepresszió, vagy hosszan tartó káros gyógyszerhatás, és a kezelés felfüggesztését P450 3A4, együttes alkalmazás esetén megemelkedhet oxikodon plazmakoncentrációját.

Használja a oxikodon és naloxon

Farmakológiai Osztály: A naloxon

Kémiai Osztály oxikodon

Az oxikodon tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába kábító fájdalomcsillapítók (fájdalomcsillapító gyógyszerek). Úgy működik, a központi idegrendszer (CNS) enyhíti a fájdalmat. A naloxon kezelésére használják egy opioid vészhelyzet, például a túladagolás, vagy egy esetleges túladagolás egy narkotikus gyógyszert.

Az oxikodon és naloxon kombináció nem alkalmazható, ha szüksége van a fájdalom gyógyszert csak egy rövid időre, például amikor lábadozik a műtét. Ne használja az oxikodon és naloxon enyhíti enyhe fájdalom, vagy olyan helyzetekben, amikor a nem-narkotikus gyógyszeres kezelés hatásos. oxikodon és naloxon nem kell a fájdalom kezelésére alkalmazott, hogy csak egyszer-egyszer, vagy “szükség”.

Amikor oxikodon használják hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló, ami a mentális és fizikai függőség. Azonban az emberek, akik folyamatos fájdalmat ne hagyja, hogy a félelem a függőség, hogy őket a segítségével a kábítószer, hogy enyhíti a fájdalmat. Mentális függőség (addikció) nem valószínű, hogy fordulhat elő, ha kábítószer használnak erre a célra. Fizikai függőség is vezethet megvonási tünetet, ha a kezelést hirtelen abbahagyni. Azonban súlyos elvonási mellékhatások általában megelőzhető fokozatos csökkentésével az adagot egy ideig, mielőtt a kezelést teljesen leállt.

oxikodon és naloxon csak orvosával receptet.

Használata előtt oxikodon és naloxon

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Oxikodon és naloxon, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a oxikodon és naloxon vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának oxikodon és naloxon kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát oxikodon és naloxon kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő tüdő, máj vagy vese problémái vannak, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél oxikodon és naloxon kombináció elkerülése érdekében a potenciálisan súlyos mellékhatások.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed oxikodon és naloxon, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata oxikodon és naloxon bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata oxikodont és naloxont ​​bármely, a következő gyógyszerek általában nem ajánlott, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata oxikodon és naloxon bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata oxikodont és naloxont ​​bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja az oxikodon és naloxon, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák hatással lehet a használata oxikodon és a naloxon. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye oxikodon és naloxon csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos az idősebb betegeknél, akik érzékenyebbek lehetnek a hatását a fájdalom gyógyszer. Ha túl sok az oxikodon és a naloxon vesznek egy hosszú idő, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség).

oxikodon és naloxon jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, vágott, rágni, vagy oldjuk fel.

A dózis az oxikodon és a naloxon különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. Az alábbi információ csak az átlagos dózisokat az oxikodon és a naloxon. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot az oxikodon és a naloxon, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata oxikodon és naloxon

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Az oxikodon is okozhat súlyos nemkívánatos hatást, ha azt a felnőttek, akik nem használják az erős narkotikus fájdalomcsillapító gyógyszerek, gyerekek vagy állatok. Győződjön meg róla, hogy tárolja a gyógyszert egy biztonságos helyen, hogy mások ne kapni.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szedésének oxikodon és a naloxon. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

oxikodont és naloxont ​​okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben oxikodon és a naloxon.

Ne használjon több oxikodon és naloxon vagy vigye gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül. Ez lehet életveszélyes. A túladagolás tünetei közé tartozik az extrém szédülés vagy gyengeség, lassú szívverés vagy a légzés, görcsök, légzési nehézség, és a hideg, nyirkos bőrt. Hívja fel orvosát azonnal, ha ezeket a tüneteket észleli.

Óvintézkedések használat közben oxikodon és naloxon

oxikodon és naloxon növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben oxikodon és a naloxon.

oxikodon és naloxon szokás-alakítás. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás fordulhat elő, amikor felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Továbbá, fekve egy ideig nem mentesíti az szédülés vagy szédülés.

oxikodon és naloxon tehet meg szédül, álmos, vagy szédülés. Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál az oxikodon és naloxon, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozása érdekében, kezelőorvosa közvetlen, hogy a hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan, mert a folyamatos székrekedés vezethet komolyabb problémákat.

Ha már használja az oxikodon és a naloxon rendszeresen több hétig vagy hosszabb ideig, nem változtatják meg az adagot, vagy hirtelen abbahagyja az ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet megelőzni súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, például hasi vagy hasi görcsök, szorongás, láz, hányinger, orrfolyás, izzadás, remegés, vagy alvászavar.

Használata oxikodon és naloxon, míg terhes okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat az újszülöttnél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy ha terhességet tervez használata közben oxikodon és a naloxon.

oxikodon és naloxon Side Effects

naloxon / oxikodon

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin, diklofenak, Norco, fentanil, Celebrex, morfin, Vicodin, Voltaren, lidokain topikális, Dilaudidot, difenhidramin topikális, az OxyContin, Paracetamol

 vagy csatlakozz a naloxon / oxikodon támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.