pacemaker bradycardiára

A pacemaker egy kis elemmel működő eszköz, amely elküldi a gyenge elektromos impulzusokat “set ütemben”, hogy a szív képes megtartani a szabályos szívritmus.

Egykamarás pacemakert serkentik az egyik kamra a szív, vagy egy felső kamra (pitvar), vagy még gyakrabban, egy alacsonyabb (kamra); Kétkamrás pacemakert küld az elektromos impulzusok mind a pitvar és a kamra és a lépést mindkét kamarában. A kétkamrás pacemaker szinkronizálja a ritmust a pitvar és a kamrák egy minta, amely nagyon hasonlít a természetes szívverést. Kétkamrás pacemaker gyakran használják a lassú szívverés; Kétkamrás pacemakerek lépést a ritmust a szív alsó kamra (kamrák), hogy a kamrák szerződés egyidejűleg. Kétkamrás pacemaker alkalmazható olyan személyeknél, akik a szívelégtelenség és a problémák a szív elektromos rendszerének. Kétkamrás pacemaker is nevezik reszinkronizációs terápia (CRT).

A legtöbb új pacemaker sebesség-érzékeny, vagy fiziológiás, pacemaker. Ez a típusú pacemaker változik annak mértéke, hogy hatására a szív gyorsabban ver, ha gyakorolják, hogy megfeleljen a szervezet megnövekedett igényeinek vagy lassabb, ha nyugalomban. Egy másik típusú, a fix kamatozású pacemaker, elektromos impulzusokat küld a beállított sebesség, amely nem változik sem gyorsabb vagy lassabb. Mindkét típusú pacemakerek küld elektromos impulzusokat, ha a pulzusszám csökken egy előre meghatározott “lassú” szinten.

Néhány pacemakerek kombinációja a pacemaker a beültethető cardioverter-defibrillátor (ICD). Ez a kombináció pacemaker és ICD használják az emberek, akiknek szükségük van egy pacemaker és szintén kockázatot jelent a szívritmuszavarok.

Állandó pacemaker műtétileg a mellkasát.

Az eljárás implantátum pacemaker tekinthető kisebb műtét. Ez általában úgy történik, helyi érzéstelenítésben végezzük. Orvosa fogja egy kis bemetszést a mellkas falán alatt kulcscsontja. Ő akkor általában szálak a pacemaker vezetékek (lead) metszésen keresztül egy nagy véredények a mellkas felső részében, és a szíve. Az orvos használ röntgensugarakat, hogy helyezze a vezetékeket a szívben. Ugyanezzel a metszést, az orvos létrehoz egy kis zseb a bőr alá, hogy tartsa a pacemaker. Ő majd tulajdonít a vezetékeket a pacemaker. Az eljárás körülbelül egy óra.

Ideiglenes pacemaker kívül található a szervezetben, és csatlakozik a szív egy huzallal át van fűzve a nyak véna vagy láb vénás vagy a mellkasfal. Ideiglenes pacemaker legáltalánosabban használt rövid ideig következő szívműtét, vagy vészhelyzet esetén.

A legtöbb ember az éjszakát a kórházban, miután egy pacemaker beültetésre és általában megy haza másnap. De néha, a műtét történik, mint egy ambuláns eljárás, ami azt jelenti, hogy nem kell, hogy az éjszakát a kórházban.

A legtöbb ember visszatér a normális tevékenység után néhány héttel. Hetekig, miután egy pacemaker beültetésre, akkor ne intenzív fizikai tevékenység, amely magában foglalja a felsőtest.

Egyes tevékenységek és helyzetek megszakíthatja a jeleket küldött a szívritmus a szív. Lehet, hogy alkalmazkodjanak néhány tevékenységét. Kövesse az orvos konkrét használati ellátást és óvintézkedéseket, ha van egy pacemaker.

Egyszer vagy kétszer egy évben orvosa rendszeresen ellenőrizni fogja az Ön pacemaker, és állítsa be, ha szükséges. 1 közötti szűrések az orvos irodájában, akkor valószínűleg küld adatokat a pacemaker orvosával. Azt fogja tenni ezt a segítségével a telefon vagy az internet.

Állandó pacemaker elemekkel működik. Az akkumulátorok általában elmúlt 5-15 év előtt ki kell cserélni.

Orvosa esetleg javasolja, hogy kapsz egy szívritmus-szabályozó

Szívritmus-serkentik a szív, hogy gyorsítsák fel, ha ez veri túl lassan. Ők is helyettesítheti a természetes pacemaker a szív (SA csomópont), vagy a szív szövet, amely szabályozza a dobogó a kamrák (AV node).

Szívritmus-lehetővé teszik az emberek, hogy visszatérjen a normális, aktív életet. A legtöbb ember nagyon kevés korlátai, ha van ilyen.

Számos kockázatot kapok egy pacemaker. De a kockázatok eltérőek az egyes személyek. Annak az esélye, a legtöbb probléma alacsony.

Az eljárás implantátum pacemaker biztonságos és a legtöbb ember jól utána. Utána, akkor látni fogja az orvos rendszeresen ellenőrzi a pacemaker és győződjön meg róla, hogy nincs semmilyen probléma.

Ha probléma történik az eljárás során, az orvosok valószínűleg megoldja őket azonnal.

Problémák az eljárás után lehet kisebb, mint az enyhe fájdalom, vagy súlyos, mint egy fertőzés. De az orvos meg tudja oldani a legtöbb ilyen problémát. És a legtöbb ember nem rendelkezik a hosszú távú kérdéseket az pacemaker.

A problémák közé

Ritkán, az emberek úgy érzik, lüktető nyaki, mellkasi teltségérzés, vagy szédülés, ha a pacemaker küld impulzusokat. Beszéljen orvosával arról, hogy milyen típusú mellékhatások akkor várnak a pacemaker.

Ritkán, pacemaker emlékeztetett a gyártó a pacemaker. A visszahívás azt jelenti, hogy a pacemaker van egy probléma, amelyet meg kell szigorú megfigyelés vagy fix.

Töltse ki a különleges bánásmódot adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen megérteni ezt a kezelést.

Epstein AE, et al. (2013). 2012 ACCF / AHA / HRS fókuszált frissítés építeni a ACCF / AHA / HRS 2008 iránymutatások eszköz-alapú terápia szívritmuszavarok. Circulation, 127 (3): e283-e352.

Res JCJ, et al. (2004). Pneumothorax származó kulcscsont defekt: szövődményeként állandó pacemaker beültetés ólom. Hollandia Heart Journal, 12 (3): 101-105.

Akoum NW, et al. (2008). Pacemaker terápia. EG Nabel, szerk., ACP Medicine, 1. szakasz, fickó. 7. Hamilton, ON: BC Decker.

Baddour LM, et al. (2010). Frissítse a szív- és érrendszeri beültethető elektronikus eszköz fertőzések és azok kezelése. Egy tudományos nyilatkozatot a Heart Association. Circulation, 121 (3): 458-477.

Swerdlow CD et al. (2012). Pacemakerek és beültethető kardioverter defibrillátor. Ebben RO Bonow et al., Szerk., Braunwald Heart Disease: A tankönyv a szív- és érrendszeri Medicine, 9. kiadás., Vol. 1, pp. 745-770. Philadelphia: Saunders.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Rakesh K. Pai, MD, FACC – Kardiológia, Elektrofiziológiai

Március 12, 2014

Van egy probléma a szívritmus, hogy lehet segíteni a pacemaker; Van baj a mindennapi tevékenységek, vagy nem tudod őket egyáltalán; Van egészségügyi problémák, amelyek növelik az esélyét annak, szívverés problémákat.

A tüdő összeomolhat (légmell). Ez akkor történik, ha a levegő halmozódik fel a tér között, a tüdő és a mellkasfal. De egy légmell lehet kezelni, és az emberek vissza is. Ez a probléma akkor fordulhat elő, körülbelül 1-5-szer ki egy 100; Súlyos problémák az eljárás során nagyon ritkák. Ezek a problémák közé tartozik a szívroham, stroke, illetve a szükséges sürgősségi műtét. Ezek megtörténhet 1 alkalommal 1000-ből. 3

Fájdalom, vérzés, vagy véraláfutás után hamarosan az eljárást; A vérrögök a karok, melyek hatására egy csomó duzzanat; Fertőzés a láda közelében a pacemaker. A fertőzés megtörténhet mintegy 1 alkalommal ki 100. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 99-szer 100 nincs fertőzés. ; Készülék problémák szüksége van egy másik eljárás, hogy rögzítsék azokat. Ez akkor fordulhat elő, ha a pacemaker vezető szünetek vagy a vezető mozog a helyén. A vezető mozdulhat ki a hely körülbelül 1 alkalommal a 100-ból 5