paliperidon (orálisan) leírása és márkanevek

A paliperidon kezelésére használják tüneteinek pszichotikus rendellenességek, például skizofrénia. Ezt fel lehet használni önmagában vagy más gyógyszerekkel együtt szenvedő betegek kezelésére szkizoaffektív. Ez a gyógyszer nem használható kezelésére viselkedési problémák az idősebb felnőtt betegeknél, akiknek a demencia vagy Alzheimer-kór kezelésére.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira Paliperidonnal gyermekek skizofrénia fiatalabb, mint 12 éves, és a gyermekek szkizoaffektív fiatalabb gyermekeknél, mint 18 éves. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát paliperidon az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a paliperidon.

Tablet, Extended Release

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Adagoló

Ez a gyógyszer étellel együtt vagy anélkül is bevehető.

kihagyott adag

Lenyelni a retard tablettát egészben, egy folyadék (víz vagy gyümölcslé). Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Része a tabletta átjut az széklet után a szervezet már felszívódott a gyógyszert. Ez normális jelenség, és nem kell aggódni.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha a gyermek bármilyen a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: görcsök (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott izzadás, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Ez a gyógyszer okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a gyermek bármilyen a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: ajak smacking vagy gyűrődést, fújtatva az arcon, gyors, vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy akaratlan mozgások az karok és lábak.

Cukorbetegek számára: Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a gyermek már fokozott szomjúság, vagy fokozott vizeletürítés. Ha azt veszi észre változást az eredmények a vizelet vagy vércukorszint vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből hirtelen. Felállt, lassan segíthet. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Tárolás

Paliperidon átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a gyermek gondolja, hogy valamilyen fertőzést vagy ha kap egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Ez a gyógyszer okozhat szédülést, álmosságot, baj gondolkodás, vagy baj kontrolling a test mozgását. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, amelyek megkövetelik, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

A paliperidon okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha a gyermek, vagy a gondozó bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszerek, beleértve a kábítószereket, gyógyszer rohamok (például barbiturátok), izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti közben gyermeke ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer csökkentheti mennyit izzad. A tested is lesz túl meleg, ha nem izzad elég. Ha a tested lesz túl meleg, akkor előfordulhat, szédül, gyenge, fáradt vagy zavart. Lehet hányni vagy gyomorrontás. Ne legyen túl forró, miközben gyakorolják. Kerülje az olyan helyeket, amelyek nagyon meleg. Hívja fel orvosát, ha a gyermek túl meleg, és nem tud lehűlni.

Ez a gyógyszer növeli a súlyát. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni a tömeg rendszeresen közben gyermeke ezt a gyógyszert.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.