pamidronáttal (intravénásan) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók, miután megkapta pamidronát injekció. Ha az állapota javult, a haladást kell még ellenőrizni. A laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, illetve előfordulása bizonyos tünetek tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota jön vissza, és egy második kezelésre van szükség.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Azon betegeknek, akik ezt a gyógyszert, hypercalcaemia (túl sok kalcium a vérben)

Orvosa meg kell tudni, ha van egy története problémái vannak a szájban vagy a fogak (például ínybetegségek). Győződjön meg róla orvosával, ha kezelték a biszfoszfonát gyógyszerek, például az alendronát (Fosamax®), etidronát (Didronel®), pamidronát (Aredia®), rizedronát (Actonel®), vagy tiludronate (Skelid®) az elmúlt .

Lehet, hogy van egy fogászati ​​vizsga Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert.

Fontos, hogy kérdezze meg a kezelőorvosát, mielőtt bármilyen fogászati ​​beavatkozás vagy műtét történik közben pamidronáttal. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van állkapocs szorító, duzzanat, érzéstelenítő, vagy fájdalom vagy laza fogak. Ez tünetei lehetnek súlyos probléma az állkapocs.

Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen új egészségügyi problémák, különösen a fogak vagy állkapcsát. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha súlyos csont-, ízületi- vagy izomfájdalom, miután megkapta ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő törések a combcsont. Ez lehet, hogy gyakori ha használja hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy tompa vagy sajgó fájdalom a comb, lágyék, vagy a csípő.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.