panitumumabot (intravénásan) leírása és márkanevek

Panitumumab injekciót önmagában vagy kombinációban más gyógyszerekkel kezelni áttétes rák (átterjed más testrészekre) a vastagbél vagy a végbél olyan betegeknél, akik már kaptak egyéb daganatellenes szerek. Panitumumab injekciót csak olyan betegeknél alkalmazható, akiknél a KRAS gén mutációs vizsgálat. Ez a teszt segítségével az orvos eldöntheti, hogy a gyógyszer kezelésére a rák.

Panitumumab befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztult a szervezetben. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja panitumumabot, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a bőrkiütés, lehet, hogy nem súlyos, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások nem jelentkeznek, amíg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a panitumumabot Ön és orvosa beszélni előnyeit ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását panitumumab injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát panitumumab injekció az idősek. Azonban néhány idős betegeknél nagyobb valószínűséggel nem kívánt mellékhatásokat (például hasmenés), ami szükségessé teheti óvatosan kapó betegeknél ezt a gyógyszert.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Akkor kapja meg a gyógyszert, amíg a kórházban vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. Panitumumab kell adni lassan, így a tű a helyén marad, legalább egy órát.

egyéb kölcsönhatások

Ez a gyógyszer néha hányingert és hányást okoz. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Egyéb egészségügyi problémák

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy a kezelés során terhes és még 6 hónapig az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Meg nem kaphatja ezt a gyógyszert, ha Ön is használja az oxaliplatin és a mutáns KRAS metasztatikus colorectalis rák, vagy ha a tumor KRAS státusza ismeretlen.

Néhány beteg, aki használja ezt a gyógyszert fejleszteni komoly bőrproblémák vezethetnek fertőzés válhat, hogy életveszélyes. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van bőrelváltozások, mint például bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy duzzanat, száraz, hámló bőr vagy repedések, vagy körömmel változások használata közben ezt a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha vannak légszomj, mellkasi szorító érzés, vagy bármilyen légzési problémát, miközben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat ritka, de súlyos típusú allergiás reakció úgynevezett infúziós reakció. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy láz, hidegrázás, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, duzzanat a arc vagy a kéz, szédülés, vagy ha úgy érzi, ájulás néhány órán belül, miután megkapja azt.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer okozhat súlyos vesebetegség olyan betegeknél, akiknél súlyos hasmenés és dehidráció. Ez a gyógyszer is növeli az esély egy elektrolit-egyensúlyzavar (pl alacsony magnézium, kálium, kalcium, vagy a vérben). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás puffadás vagy az arc, karok, kezek, a lábszár, boka, vagy a lábak, csökkent vizeletürítés, szédülés, fejfájás, letargia, izomgörcs vagy izomrángás, hangulati és mentális változások, hányinger, szapora súlygyarapodás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség, miközben kezelik ezt a gyógyszert.

Kerülje Ha túl bőre a napfényre. Mindig használjon fényvédő vagy sötétítő testápolók és viseljen védőruházatot és kalapot közben ezt a gyógyszert, és 2 hónapig az utolsó adagot.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.