panitumumabot (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy a kezelés során terhes és még 6 hónapig az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Meg nem kaphatja ezt a gyógyszert, ha Ön is használja az oxaliplatin és a mutáns KRAS metasztatikus colorectalis rák, vagy ha a tumor KRAS státusza ismeretlen.

Néhány beteg, aki használja ezt a gyógyszert fejleszteni komoly bőrproblémák vezethetnek fertőzés válhat, hogy életveszélyes. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van bőrelváltozások, mint például bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy duzzanat, száraz, hámló bőr vagy repedések, vagy körömmel változások használata közben ezt a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha vannak légszomj, mellkasi szorító érzés, vagy bármilyen légzési problémát, miközben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat ritka, de súlyos típusú allergiás reakció úgynevezett infúziós reakció. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy láz, hidegrázás, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, duzzanat a arc vagy a kéz, szédülés, vagy ha úgy érzi, ájulás néhány órán belül, miután megkapja azt.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer okozhat súlyos vesebetegség olyan betegeknél, akiknél súlyos hasmenés és dehidráció. Ez a gyógyszer is növeli az esély egy elektrolit-egyensúlyzavar (pl alacsony magnézium, kálium, kalcium, vagy a vérben). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás puffadás vagy az arc, karok, kezek, a lábszár, boka, vagy a lábak, csökkent vizeletürítés, szédülés, fejfájás, letargia, izomgörcs vagy izomrángás, hangulati és mentális változások, hányinger, szapora súlygyarapodás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség, miközben kezelik ezt a gyógyszert.

Kerülje Ha túl bőre a napfényre. Mindig használjon fényvédő vagy sötétítő testápolók és viseljen védőruházatot és kalapot közben ezt a gyógyszert, és 2 hónapig az utolsó adagot.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.