paroxetin

Az antidepresszánsok növelhetik a kockázatot a szuicid gondolkodás és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek súlyos depresszióban és egyéb pszichiátriai betegségek kezelésére. Ezt a kockázatot nem volt megfigyelhető idősebb betegeknél, mint 24 éve, és a kockázat csökkent a betegek 65 éves vagy idősebb. Szorosan figyelemmel kíséri a betegek minden korosztály számára a klinikai állapot romlása és szuicid gondolatok és viselkedés. A paroxetin-hidroklorid alkalmazása nem engedélyezett gyermekgyógyászati ​​betegeknél

Az antidepresszánsok növeli az öngyilkossági gondolatok és viselkedés .. Van megnövekedett kockázata a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek a rövid távú vizsgálatokban súlyos depresszióban és egyéb pszichiátriai betegségek kezelésére. A rövid távú vizsgálatok nem mutatnak a kockázatok növekedéséhez szuicidalitás antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőttek túl 24 éves, és ott volt a kockázat csökkentéséhez antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőtteknél 65 éves vagy idősebb. Ez a kockázat egyensúlyban kell lennie a klinikai igény. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás, az öngyilkossági hajlam, vagy szokatlan magatartásbeli változások. A családok és a gondozók figyelmét fel kell hívni, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. Nem engedélyezett a gyermekkorú betegeknél.

Használja a paroxetin

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Farmakológiai Osztály: szerotonin visszavétel gátló

A paroxetin csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k). Ezek a gyógyszerek úgy működik, hogy növeli a tevékenység a kémiai, úgynevezett szerotonin az agyban.

paroxetin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Paroxetin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a paroxetin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt paroxetin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira paroxetin gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata Brisdelle ™ nem szerepel a gyermek populációban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát paroxetin az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását a paroxetin, mint a fiatal felnőttek, és nagyobb valószínűséggel van hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben), ami szükségessé teheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél paroxetin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed paroxetin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata paroxetin bármilyen a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata paroxetin bármilyen a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata paroxetin bármilyen az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a paroxetin alkalmazását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye paroxetin csak az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

paroxetin jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A paroxetin lehet venni étellel vagy anélkül.

Lehet, hogy a paroxetin egy hónapig vagy tovább, mielőtt jobban érzi magát.

Ha szed az orális szuszpenzió, a palackot jól rázza a mérés előtt minden egyes adag. Egy kis mérőedényt vagy egy kanál mérésére minden egyes adag. A teáskanál és evőkanál használt kiszolgálására és étkezés nem méri pontos összegeket.

A tablettát vagy kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Csak a márka paroxetin, hogy az orvos felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

A dózis paroxetin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú paroxetin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata paroxetin

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot paroxetin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik változásokat a dózis, és segít csökkenteni a mellékhatásokat.

Segítségével paroxetin, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Óvintézkedések használat közben paroxetin

Ne vegyen paroxetin egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], a linezolid [Zyvox®], a metilén kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni a paroxetin alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás paroxetin, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Ne szedje a pimozid (Orap®) vagy tioridazin (Mellaril®) szedésének paroxetin. Ezen gyógyszerek együttesen okozhat nagyon komoly szívproblémák.

A paroxetin okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon paroxetin buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert paroxetin.

paroxetin csökkentheti a spermiumok a férfiak teszik és akadályozzák őket a gyerekek. Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt a paroxetin.

A paroxetin okozhatja egyes tinédzserek és fiatal felnőttek is izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Vannak, akik esetleg alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Ha Ön vagy gondozója ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Ne hirtelen abbahagyja a paroxetin ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez csökkenti az esélyét a megvonási tünetek, mint például izgatottság, légzési problémák, mellkasi fájdalom, zavartság, hasmenés, szédülés, szédülés, szapora szívverés, fejfájás, fokozott izzadás, izomfájdalom, hányinger, nyugtalanság, orrfolyás, baj alvás, remegés vagy remegés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, látászavarok vagy hányás.

Kérdezze orvosát, ha Önnél az alábbi tünetek az első néhány hét kezelés paroxetin: képtelen ülni, meg kell tartani a mozgó, vagy nyugtalanság.

paroxetin Side Effects

paroxetin

Az alkohol nem javasolt olyan betegeknek, akik paroxetin.

A paroxetin okozhatja egyes emberek válnak álmos vagy látászavar. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak a paroxetin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber vagy képes tisztán látni.

Sóhiány (alacsony a vér nátrium) előfordulhatnak paroxetin. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, koncentrálási nehézség, fejfájás, memória problémák, a gyengeség és bizonytalanság.

paroxetin fokozhatja a vérzés problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha egyéb gyógyszert is, hogy vékony a vér, mint az aszpirin, nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, más néven NSAID-ok (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) vagy warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

paroxetin növeli a csonttörések. Tájékoztassa orvosát, ha Önnek megmagyarázatlan csont fájdalom, érzékenység, duzzanat, vagy véraláfutás. Továbbá, kérdezze meg orvosát arról, hogyan tartsa a csontozatot, hogy segít megelőzni a töréseket.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Szorongás és stressz citalopram, Prozac, Celexa, amitriptilin, fluoxetin, Paxil

Szorongás Xanax, Lexapro, Cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepam

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro

Generalizált szorongásos zavar lexapro Cymbalta, escitalopram, venlafaxin, duloxetin, Paxil