pasireotide (subcutan, intramuscularisan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez annak biztosítására, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat, elektrokardiogram (EKG) és az epehólyag ultrahang lehet szükség, hogy ellenőrizze a haladást.

Ez a gyógyszer okozhat alacsony kortizol szintje a vérben (hipokortizolizmus). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van zavartság, gyengeség, étvágytalanság, hányinger vagy hányás, szédülés, szédülés, vagy ájulás.

Ez a gyógyszer emelheti a vércukorszintjét. Meg kell ellenőrizni a vércukorszintjét gyakrabban az első 2-3 hónapban, hogy használja ezt a gyógyszert, majd rendszeresen.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy lassú, gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy bárki a családban volt már egy szívritmus problémát, mint a QT-szakasz megnyúlása.

Ez a gyógyszer okozhat epekő. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos hasi fájdalom hányinger és hányás.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: sötétebb a bőr, hasmenés, szédülés, ájulás, étvágytalanság, depresszió, hányinger, bőrkiütés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy hányás.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.