patellofemoralis fájdalom szindróma betegség

Patellofemorális (puh-tel-o-FEM-uh-rul) fájdalom szindróma fájdalom elöl a térd körül a térdkalács (patella). Néha “futó térd”, ez gyakoribb azoknál az embereknél, akik részt vesznek a sport, mely magában foglalja futás és ugrás.

A térdfájdalom gyakran növeli, ha futni, sétálni, vagy lépcsőn, ülni hosszú ideig, vagy zömök. Egyszerű kezelés – mint például a pihenés és a jég – gyakran segít, de néha fizikoterápia szükséges, hogy megkönnyítsék patellofemoralis fájdalmat.

Tünetek

Patellofemoralis fájdalom szindróma általában nem okoz tompa, sajgó fájdalom elöl a térd. Ez a fájdalom lehet súlyosbítja, ha

Séta felfelé vagy lefelé lépcsőn; Térdelj vagy zömök; Ülj egy hajlított térd hosszú ideig

Ha a térdfájdalom nem javul néhány napon belül, forduljon orvosához.

Az orvosok nem biztosak, hogy mi okozza patellofemoralis fájdalom szindróma, de ez már társult

Tényezők, amelyek növelik a kockázatot tartalmaznak

Túlzott. Futás vagy ugrás sport helyezi ismétlődő stressz a térdízület, ami irritációt okozhat alatt a térdkalács .; Izom egyensúlyhiány vagy hiányosságokat. Patellofemoralis fájdalom léphet fel, amikor az izmok körül a csípő és a térd ne tartsa a térdkalács megfelelően igazodik. Befelé történő mozgását a térd alatt egy zömök azt találták, hogy társítható patellofemoralis fájdalom .; Sérülés. Trauma a térdkalács, például egy ficam vagy törés, összefüggésbe hozták a patellofemoralis fájdalom szindróma .; Sebészet. Térdműtét, különösen megjavítani a elülső keresztszalag segítségével saját patella ín a graft, növeli a patellofemoralis fájdalom.

Orvosa fogja kérdezni a történelem térd problémákat, és nyomja meg a területeket a térd, és mozgassa a lábát be különböző pozíciókat, hogy segít kizárni más feltételeket, amelyek hasonló tünetek.

Kor. Patellofemoralis fájdalom szindróma jellemzően befolyásolja a serdülők és fiatal felnőttek. Térd problémák az idős népesség gyakrabban okozta arthritis .; Szex. A nők kétszer olyan gyakran, mint a férfiak, hogy dolgozzon patellofemoralis fájdalmat. Ez azért lehet, mert egy nő szélesebb medence növeli a szög, ahol a csontok a térdízület találkozik .; Bizonyos sportágakban. Részvétel a futás és ugrás sportok külön megterhelést jelent a térd, különösen, ha növeli a képzés szintjét.

Okoz

Segít meghatározni az oka a térd fájdalom, az orvos is ajánlom képalkotó vizsgálatok, mint például

Kezelése patellofemoralis fájdalom gyakran kezdődik egyszerű intézkedést. Pihenés a térd, amennyire csak lehetséges. Kerülje vagy módosítsa tevékenységek, amelyek növelik a fájdalmat, mint a lépcsőzés, térdelő vagy guggoló.

Ha szükséges, vegye over-the-counter fájdalomcsillapítók, többek között paracetamol (Tylenol, egyéb), ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb) vagy a naproxen-nátrium (Aleve).

A gyógytornász azt sugallhatja

Ha nem sebészeti kezelések nem hatékonyak, az orvos azt sugallja,

Kockázati tényezők

Lehet kezdeni látta az elsődleges ellátást nyújtó. Vagy lehet, hogy említett fizikai gyógyászat és rehabilitáció szakorvos (Rehabilitációs szakember), gyógytornász, ortopéd sebész, vagy a sport gyógyszer szakértője.

X-sugarak. Egy kis mennyiségű sugárzás áthalad a test a folyamat létrehozása röntgen képek. Ez a technika megjeleníti csont is, de ez kevésbé hatékony a nézés lágy szövetek .; CT-vizsgálat. Ezek össze röntgen képek különböző szögekből létrehozni keresztmetszeti képeket a belső struktúrák. CT-vizsgálatok vizualizálni mind a csont és a lágyrészek, de az eljárás szállít egy sokkal nagyobb adag sugárzás, mint a nem sima röntgen .; MRI. Rádióhullámok segítségével, és egy erős mágneses mező, MRI termel részletgazdag képeket a csontok és a lágy szövetek, mint például a térd szalagok és a porc. De az MRI sokkal drágábbak, mint a röntgen vagy a CT.

Diagnózis

Itt információkat, melyek segítségével kész a kinevezése.

Rehabilitációs gyakorlatokat. Konkrét gyakorlatok erősítik az izmokat, amelyek támogatják a térd és a kontroll végtag összehangolása, például a tricepsz hamstrings és az izmok körül a csípő, különösen csípő emberrablók. Korrekciós befelé mozgását a térd alatt guggolva az elsődleges cél .; Támogató fogszabályozó. Térdvédők vagy talpbetétek segíthet javítani a fájdalmat .; Szalagra. A fizikai terapeuta megmutatja, hogyan kell szalagot térdedet csökkenti a fájdalmat és növeli a képességét, hogy gyakorolja .; Jég. Eljegesedés a térd edzés után hasznos lehet .; Térd-barát sport. Során a helyreállítási, érdemes korlátozni magát a kis hatású tevékenységek, amelyeket könnyebb a térdet – mint például a kerékpározás, úszás vagy víz fut.

Mielőtt a találkozó, írj egy listát a választ az alábbi kérdésekre

Arthroscopy. Az eljárás során az orvos beszúr egy ceruza-vékony készülék felszerelt kamera lencséje és könnyű (arthroscop) be a térd egy kis metszésen. Sebészeti eszközök áthaladt a arthroscop eltávolítására darabjai sérült porc .; Átszervezés. Több-súlyosabb esetekben a sebész kell működtetni a térd átrendez a szög a térdkalács, vagy tehermentesítse a porc.

Kezelés

Vegyünk egy családtag vagy barát mellett, ha lehetséges, hogy segítsen emlékezni az információt, amit adott. Továbbá, ha már volt röntgen vagy egyéb képalkotó vizsgálatok térded, próbálja meg, hogy másolatokat készíteni azokról a találkozó.

Patellofemoralis fájdalom szindróma, néhány kérdés, hogy kérdezze meg orvosát a

A tünetek és amikor elkezdtek .; Fontos személyes információkat, beleértve azt, hogy valaha is megsérült a térde, vagy volt térd műtét, és milyen típusú edzés vagy sport, amit folytatnak .; Minden gyógyszerek, vitaminok vagy étrendkiegészítők szedése, beleértve a dózisok .; Kérdések kérdezze meg orvosát.

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Mi valószínűleg okozza a térdfájdalom ?; Mi más oka lehet az én térdfájdalom ?; Milyen vizsgálatokat van szükségem ?; Az én állapot valószínűleg átmeneti vagy krónikus ?; Mi a legjobb, amit tehet ?; Mik az alternatívák, hogy az elsődleges megközelítés arra céloz ?; Hogyan lehet a legjobban kezelni a fájdalmat az én más egészségügyi feltételek ?; Muszáj, hogy korlátozza a tevékenységemet ?; Ha látok egy szakember ?; Léteznek brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok tudok? Milyen weboldalak ajánlanak?

Orvosa valószínűleg kérdezni kérdéseket, mint például a

Néha térdfájdalom csak megtörténik. De bizonyos lépések segíthetnek megelőzni a fájdalmat.

Hogyan írnád le a térdfájdalom ?; Hogy pontosan hol fáj ?; Milyen tevékenységeket javítani, vagy súlyosbíthatja a tüneteket ?; Volt mostanában nőtt a sportos tevékenység ?; Mi otthon kezeléseket próbálta már? Segítettek?

Felkészülés egy találkozót

Fenntartani erejét. Erős négyfejű és hip abductor izmok segítenek megőrizni a térd kiegyensúlyozott Működés közben, de ne mély guggolás közben a súly képzés .; Gondolj összehangolás és a technika. Kérdezze meg orvosát vagy fizikai terapeuta körülbelül rugalmasság és erő gyakorlatok, hogy optimalizálja a technika ugrálás, futás és csuklós – és segítsen a térdkalács pálya megfelelően vájatba. Különösen fontos a gyakorlat a külső csípő izmait, hogy megakadályozzák a térd barlangászat befelé, ha guggolni, földet egy ugrás vagy lelép egy lépést .; Lose felesleges kilók. Ha túlsúlyos, a fogyás enyhíti a stresszt a térd .; Bemelegít. A program indítása előtt vagy egyéb testmozgás, bemelegítés után öt perc múlva a fény tevékenység .; Stretch. Rugalmasság előmozdítása gyengéd nyújtó gyakorlatok .; Intenzitásának növelését fokozatosan. Kerülje a hirtelen intenzitása az edzést .; Gyakorlat cipő ész. Győződjön meg róla, cipő illik jól és jó rezgéscsillapító. Ha lúdtalp, úgy cipő betétekkel.

Tünetek és kezelés

Megelőzés

1

További információ a patellofemoralis fájdalom szindróma

Care Notes 4s

 2s

4s

További patellofemoralis fájdalom szindróma

)