pentazocin és acetaminofen

Talacen (R) tartalmaz pentazocin-hidrokloridot és acetaminofen. Paracetamol kapcsolatba hozták akut májelégtelenség, és egyes esetekben okozhat máj transzplantációs és a halál. A legtöbb esetben a májkárosodás jártak acetaminofen használat meghaladó dózisok 4000 mg / nap, és gyakran az érintett több mint 1 acetaminofen-tartalmú termék

Használja a pentazocin és acetaminofen

Terápiás Osztály: opioid agonista / antagonista / Paracetamol kombinált

Farmakológiai Osztály: pentazocin

Paracetamol használják fájdalomcsillapításra és csökkentik a lázat betegeknél. Ez nem lesz szokásformáló amikor azt sokáig. De acetaminofen okozhat nem kívánt hatásokat, ha nagyobb adagot, beleértve májkárosodás.

Pentazocin tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába kábító fájdalomcsillapítók (fájdalomcsillapító gyógyszerek). Úgy működik, a központi idegrendszer (CNS) enyhíti a fájdalmat. Amikor pentazocin használnak hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló, ami szellemi vagy fizikai függőség. Azonban az emberek, akik folyamatos fájdalmat ne hagyja, hogy a félelem a függőség, hogy őket a segítségével a kábítószer, hogy enyhíti a fájdalmat. Mentális függőség (addikció) nem valószínű, hogy fordulhat elő, ha kábítószer használnak erre a célra. Fizikai függőség is vezethet megvonási tünetet, ha a kezelést hirtelen abbahagyni. Azonban súlyos elvonási mellékhatások általában megelőzhető fokozatos csökkentésével az adagot egy ideig, mielőtt a kezelést teljesen leállt.

pentazocin és acetaminofen csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert pentazocin és acetaminofen, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a pentazocin és acetaminofen vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt pentazocin és acetaminofen

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának pentazocin és acetaminofen kombinációt alatti gyermekek 12 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát pentazocin és acetaminofen kombinációt az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél pentazocin és acetaminofen kombinációt.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed pentazocin és acetaminofen, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével pentazocin és acetaminofen bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével pentazocin és acetaminofen bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata pentazocin és acetaminofen bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja pentazocin és acetaminofen, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Segítségével pentazocin és acetaminofen bármely a következők közül okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja pentazocin és acetaminofen, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát pentazocin és acetaminofen. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye pentazocin és acetaminofen csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos az idősebb betegeknél, akik érzékenyebbek lehetnek a hatását a fájdalom gyógyszer. Ha túl sok a pentazocin és acetaminofen vesznek egy hosszú idő, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség), vagy okozhat túladagolást. Májkárosodás léphet fel, ha nagy mennyiségű paracetamol veszik sokáig.

Ez a kombináció a gyógyszer tartalmaz paracetamol (Tylenol®). Gondosan ellenőrizze a címkéket az összes gyógyszerről, amit használ, mert ezek is tartalmazhatnak acetaminofen. Ez nem biztonságos a használata több mint 4 g (4,000 milligramm) acetaminofen egy nap (24 óra).

Lehet venni pentazocin és paracetamol étellel vagy anélkül.

Az adagot a pentazocin és acetaminofen különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú pentazocin és acetaminofen. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag pentazocin és acetaminofen, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata pentazocin és acetaminofen

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Győződjön meg róla, hogy tárolja a gyógyszert egy biztonságos helyen, hogy mások ne kapni.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a haladás Ön vagy gyermeke használata közben pentazocin és acetaminofen. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy Ön vagy gyermeke továbbra is biztosítani kell azt.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van fájdalom, érzékenység a gyomor felső, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

pentazocin és acetaminofen allergiás reakciókat okozhat, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben pentazocin és acetaminofen.

pentazocin és acetaminofen növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; gyógyszert görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Emellett előfordulhat, hogy nagyobb a májkárosodás kockázata, ha iszik három vagy több alkoholt szedése alatt paracetamol. Ne igyon alkoholos italokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt Ön vagy gyermeke az gyógyszerek bármelyikét fent felsorolt ​​használata közben pentazocin és acetaminofen.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke kapott kábító gyógyszerek (például metadon) a múltban. Egyes betegeknél, akik már kaptak kábító fájdalomcsillapító gyógyszerek, tapasztalt elvonási tünetek, miután megkapta a pentazocin.

Óvintézkedések használat közben pentazocin és acetaminofen

Kérdezze meg orvosát, ha Ön vagy gyermeke zavart identitás, hely és idő; hangulati vagy mentális változások, vagy olyan dolgok látása, melyek nincsenek ott, miközben pentazocin és paracetamol.

pentazocin és acetaminofen szokás-alakítás. Ha Ön vagy a gyermek úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

pentazocin és acetaminofen tehet meg szédül, álmos, vagy szédülés. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a pentazocin és acetaminofen, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megelőzése érdekében orvosa közvetlenül Ön vagy gyermeke, hogy hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan, mert a folyamatos székrekedés vezethet komolyabb problémákat.

Ha Ön vagy gyermeke már a pentazocin és acetaminofen rendszeresen több hétig vagy hosszabb ideig, nem változtatják meg az adagot, vagy hirtelen abbahagyja az ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet megelőzni súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, például hasi vagy hasi görcsök, szorongás, láz, hányinger, orrfolyás, izzadás, remegés, vagy alvászavar.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt pentazocin és acetaminofen. Ön vagy gyermeke lehet, hogy hagyja abba a pentazocin és acetaminofen néhány napig, amíg a műtétre.

Segítségével pentazocin és acetaminofen, míg terhes okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat az újszülöttnél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy ha terhességet tervez használata közben pentazocin és acetaminofen.

pentazocin és acetaminofen Side Effects

acetaminofen / pentazocin

Tájékoztassa orvosát, ha Ön dohányzik. Dohányzás változhat, hogy milyen jól pentazocin és acetaminofen munkák.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 4. melléklet Néhány potenciális visszaélési

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin, diklofenak, Norco, fentanil, Celebrex, morfin, Vicodin, Voltaren, lidokain topikális, Dilaudidot, difenhidramin topikális, az OxyContin, Paracetamol