Pepcid: felhasználás, adagolás, mellékhatások

Mi Pepcid?

Pepcid kezelésére használják, és megakadályozzák fekélyek a gyomor és a belek. Azt is kezeli feltételeket, amelyek a gyomorban termel túl sok sav, mint például a Zollinger-Ellison-szindróma. Pepcid is kezeli a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD) és egyéb feltételek, amelyek savas biztonsági másolatot készít a gyomorból a nyelőcsőbe, ami gyomorégést.

Pepcid is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Pepcid ha allergiás a famotidin vagy hasonló gyógyszerek, mint például a ranitidin (Zantac), cimetidin (Tagamet), vagy nizatidin (Axid).

Fontos információ

Meghozatala előtt Pepcid, közölje orvosával, ha Ön vese- vagy májbetegség, a történelem hosszú QT-szindróma, gyomorrák, vagy más problémák, vagy asztma, COPD, vagy egyéb légzési problémák.

Pepcid lehet csak egy része a teljes program a kezelés, amely magában foglalja változtatásokat az étrend vagy életmód. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Gyomorégés gyakran összekeverik az első tünetek a szívroham. Seek sürgősségi orvosi ellátást, ha a mellkasi fájdalom vagy nehéz érzés, fájdalom elterjedésének a kar vagy a váll, émelygés, izzadás, és az általános rossz közérzet.

Gyomorégés gyakran összekeverik az első tünetek a szívroham. Seek sürgősségi orvosi ellátást ha mellkasi fájdalom vagy nyomás, fájdalom terjed a pofa vagy a váll, émelygés, izzadás, és az általános rossz közérzet.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni Pepcid ha allergiás a famotidin vagy hasonló gyógyszerek, mint például a ranitidin (Zantac), cimetidin (Tagamet), vagy nizatidin (Axid).

Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha az biztonságos az Ön számára, hogy használja ezt a gyógyszert, ha más betegségben, különösen a

vesebetegség

májbetegség

rák gyomor; vagy

személyes vagy családi kórtörténetében hosszú QT szindróma.

A kormány terhesség kategóriában B. Pepcid várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Ne használja ezt a gyógyszert, anélkül, hogy az orvos tanácsát, ha terhes.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

A famotidin átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Használja Pepcid utasításait pontosan a címkén, vagy az orvos által előírt. Ne használjon nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Mérjük Pepcid Oral Suspension egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Bár a legtöbb fekélyek gyógyítására 4 héten belül Pepcid kezelés, akkor lehet, hogy akár 8 hétig alkalmazni ezt a gyógyszert, mielőtt a fekély gyógyulását. A legjobb eredmény érdekében ne használja a gyógyszert, mint irányított. Beszéljen orvosával, ha a tünetek nem javulnak után 6 hetes kezelés.

Pepcid lehet csak egy része a teljes program a kezelés, amely magában foglalja változtatásokat az étrend vagy életmód. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer fagyasztható.

Dobja fel nem használt belsőleges szuszpenzió, amely 30 napnál régebbi.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez növeli a kárt a gyomorban.

Hogyan kell Pepcid?

Kerülje a cimetidin (Tagamet), ranitidin (Zantac), vagy nizatidin (Axid) szedésének Pepcid, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Pepcid: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ Pepcid és hívja orvosát azonnal, ha van

gyors vagy lüktető szívverés súlyos szédülés; vagy

megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget észlel, különösen, ha te is a láz, szokatlan fáradtság és sötét színű vizelet.

Gyakori Pepcid mellékhatás lehet

fejfájás

szédülés; vagy

székrekedés vagy hasmenés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek famotidin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

13.01.2014-08-11, 01:16:16

Mi történik, ha túladagolás?

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

Mit kell elkerülni véve Pepcid?

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Pepcid mellékhatások

Erozív nyelőcsőgyulladás omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Nyombélfekély omeprazol, pantoprazol, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidin

Zollinger-Ellison szindróma omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Pepcid?

Pepcid (famotidin)