periodontitis

Periodontitis (egy-e-o-don-TIE-tis) komoly gumi fertőzés, ami károsítja a lágy szövetek, és elpusztítja a csont, amely támogatja a fogak. Periodontitis okozhat fogvesztés vagy ami még rosszabb, fokozott a szívroham vagy a stroke és egyéb súlyos egészségügyi problémák.

Periodontitisz gyakori, de nagyrészt megelőzhetők. Periodontitis általában az eredménye a rossz szájhigiénia. Fogmosás legalább naponta kétszer, fogselyem napi és egyre rendszeres fogászati ​​ellenőrzés is nagyban csökkenti a kialakulásának esélyét a fogágy.

Jelei és tünetei közé tartoznak a fogágy

Vannak különböző típusú, vagy osztályok, a fogágy-. A krónikus parodontitis a leggyakoribb osztály, amely főleg a felnőttek, de a gyerekek is érintettek is. Agresszív periodontitis általában gyermekkorban kezdődik, vagy korai felnőttkorban azonban csak egy kis számú ember.

Az egészséges fogíny szilárd és halvány rózsaszín. Ha az íny duzzadt, sötét vörös és könnyen vérzik, vagy más jelei vagy tünetei a fogágy, lásd a fogorvos hamarosan. Minél hamarabb fordultak segítségért, annál jobb az esélye a hátrameneti károk Periodontitisben, esetleg megakadályozza más súlyos egészségügyi problémák.

Úgy gondolta, hogy a fogágy kezdődik plakk – a ragadós filmet főleg a baktériumok. Plakk a fogak, ha keményítőt és a cukrokat az élelmiszer kölcsönhatásba baktériumok általában megtalálhatók a szájban. Fogmosás és fogselyem a fogak eltávolítja a fogkövet. De plakk újra-formák gyorsan, általában 24 órán belül.

Lepedék marad a fogak hosszabb, mint két vagy három nap alatt megkeményedik a fogíny a fogkő (számolás). Tartar is képezhet eredményeként az ásványianyag-tartalma a nyál. Tartar teszi plakk több nehéz eltávolítani, és működik, mint egy tartály a baktériumok számára. Nem tud megszabadulni a fogkő fogmosás és fogselyem – szüksége van egy professzionális fogtisztítás, hogy távolítsa el azt.

Ha látni egy fogorvos

Amit megtehetsz

A hosszabb, lepedék és fogkő maradnak a fogak, annál több kárt tehetnek. Kezdetben, akkor egyszerűen irritálja és gyulladásba hozzák az íny, a részét az íny tövénél fogait. Ez az úgynevezett ínygyulladás, a legenyhébb forma periodontális betegség.

Gyulladásos folyamat végül okoz zseb alakul ki az íny és a fogak, hogy töltse ki a lepedék, fogkő és baktériumok. Baktériumok betét endotoxin – melléktermékeként saját anyagcsere – amely felelős sok a körüli gyulladás fogak. Idővel ezek a zsebek válnak mélyebb és baktériumok halmozódnak, végül halad az Ön íny. Ezek a mély fertőzések okoznak veszteséget a szövetek és csontok. Ha túl sok csont elpusztul, akkor elveszíti egy vagy több fogát.

Mit várnak a fogorvos

Tényezők, amelyek növelik a kockázatot parodontitis közé

sebészi kezelések

Néhány összefüggő komplikációk ínybetegségek közé

sebészeti kezelések

Egyes kutatások szerint a baktérium felelős a fogágy beléphet a véráramba keresztül íny, ami befolyásolja a tüdő, a szív és más testrészén. Például, a baktériumok utazik az artériákban a szív, ahol esetleg kiváltó ciklusa gyulladás és artériás szűkület, amely hozzájárul a szívinfarktus.

Kövesse a fogorvos ajánlott menetrend szerint rendszeres szűrések. Ha olyan tüneteket észlel, parodontitis, hogy egy találkozót a fogorvos a lehető leghamarabb.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el a fogorvos.

Készítsünk egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg fogorvosát, mint például a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó.

Fogorvosa kérdezni kérdést a tüneteket, mint például a

Attól függően, hogy a mértéke a fogágy-fogorvosa utalhat, hogy a szakember a kezelés fogágybetegség (periodontist).

Diagnózis parodontitis általában egyszerű. A diagnózis alapján a leírás, a tünetek és a vizsga a szája. A fogorvos fog keresni lepedék és fogkő kialakulását, és ellenőrizze, vérzékenységet.

Annak meghatározására, mennyire súlyos a periodontitis, hogy fogorvosa

A cél a fogágy kezelés célja, hogy alaposan tisztítsa meg a zsebek körül fogak és károsodásának megelőzése környező csont. A kezelést lehet végezni periodontist, fogorvos vagy a dentálhigiénikus. Meg van a legjobb esélye a sikeres kezelés, ha elfogadják a napi rutin jó szájápolási.

Ha a fogágy nem haladó, kezelés magában kevésbé invazív eljárások, beleértve az

Ha Önnek előrehaladott a fogágy, a fogíny, nem reagál a nem sebészi kezelés és a jó szájhigiénia. Ebben az esetben a periodontitis kezelésére lehet szükség fogászati ​​műtét, mint például a

Próbálja ezek az intézkedések csökkentik vagy megakadályozzák a fogágy

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a fogágy, hogy kövesse a program jó szájhigiénia, az egyik, hogy kezdődik a korai és a gyakorlat következetesen az egész élet. Ez azt jelenti, fogmosás legalább naponta kétszer – reggel és lefekvés előtt – és fogselyem legalább naponta egyszer. Még jobb, kefe minden étkezés után vagy uzsonna, vagy a fogorvos ajánlja.

A teljes tisztítás fogkefével és fogselyem kell venni 3-5 perc múlva. Fogselyem mielőtt kefe segítségével tisztítsa el a meglazult élelmiszer-részecskék és baktériumok.

Lásd még a fogorvos vagy a dentálhigiénikus rendszeresen tisztítások, általában hat és 12 hónap. Ha a kockázati tényezők, amelyek növelik a kialakulásának esélyét a fogágy – mint például az, szájszárazság, hogy bizonyos vérnyomás gyógyszeres kezelés vagy a dohányzás – akkor lehet, professzionális fogtisztítás gyakrabban.

keresse fel orvosát