perphenazine és amitriptilin (szájon át) óvintézkedések

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások lehetővé dózismódosítás és segít csökkenteni a mellékhatásokat.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy csökkentse fokozatosan az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ez megakadályozza, hogy a mellékhatások és megakadályozza a feltételt a rosszabbodását.

Ne szedje ezt a gyógyszert, két órán belül a savkötők vagy gyógyszert a hasmenés. Ha ezeket a termékeket egymáshoz túl közel teheti ezt a gyógyszert, kevésbé hatékony.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek álmosságot okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyászat görcsök, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen beavatkozás, fogászati ​​kezelés, vagy sürgősségi ellátást, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy ezt a gyógyszert szedi. Figyelembe perphenazine és amitriptilin kombinált gyógyszerekkel együtt, amelyek során sebészeti vagy fogászati ​​vagy sürgősségi kezelések fokozhatják a központi idegrendszeri depresszív hatást.

A perphenazine és amitriptilin kombinációja okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny vagy megjeleníti egyéb kóros viselkedés. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli, ezek a káros hatások, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy lesz álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában, különösen az első néhány hét kezelés. Még ha ezt a gyógyszert veszik csak lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer is izzad, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja extra arra, hogy ne a túlmelegedéstől sportolás közben, vagy meleg időben, amíg ezt a gyógyszert szedi, mert túlmelegedés vezethet hőguta. Továbbá, forró fürdő, vagy szauna tehet úgy szédülés vagy ájulás.

Perphenazine és amitriptilin kombinációja okozhatja a szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes rágógumi és cukorka, olvadék bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Perfenazin okozhatja a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.