perui balzsam

Gyakori elnevezések: Peru balzsam néven is ismert perui balzsam, indiai balzsam, fekete balzsam és balzsam Peru.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Peru balzsamot egy magas fa nő a Közép-Amerikában. Ez a nagy fa gyakran termesztik árnyékában fa. Nyers Peru balzsamot egy sötétbarna, sűrű folyadék aromás illata a fahéj és a vanília, és a keserű íz. Ahhoz, hogy távolítsa el a fa, a kéreg felváltva perzselt és megverték. A balzsam a kéreg kapjuk forralással. Eltávolítását követően csíkok kéreg a fa, a kitett fa is titokban balzsam. Az anyagot szívnak fel rongyok köré a fa, amely aztán a vízben főzött. A balzsam süllyed az aljára, és gyűjtjük így megközelítőleg 0,91 kg fa évente. A szinonima M. balsamum var. pereirae.

A kábítószer-ben először a Spanyolországból behozott keresztül perui kikötők, ahonnan az anyag nevéből. Peru balzsamot óta használják a kezelésére lokális sérülések és fertőzések és aromaanyagként az élelmiszeriparban. Indiánok használták az anyagot a vérzés és a sebgyógyulás elősegítésére. Azt is használják az anyagot, mint a vízhajtó és kiutasítani férgek.

Peru balzsamot van számos gyógyászati ​​készítmények és fontos szerepet játszik az illatszer. Az anyag nem használható, mint egy belső gyógyszert. Peru balzsam enyhén fertőtlenítő. Már használják a kezelés a száraz aljzat, topikálisan, mint a kezelés a sebek és fekélyek, valamint kúpok aranyér. Nincsenek klinikai vizsgálatok, hogy érvényesítse a gyógyszer felhasználása Peru balzsamot.

Peru balzsamot óta használják helyileg, mint 5% -ról 20% készítményeket sebek és égési sebek. Azonban nincsenek olyan közelmúltban végzett klinikai vizsgálatok, hogy támogassa a megfelelő adagolást.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

Peru balzsam okozhat kontakt dermatitis.

Szisztémás toxicitás alkalmazását követően Peru balzsam mellbimbók szoptatós anyák leírták.

Referenciák