petefészek csírasejt daganatok kezelésére (pdqто): kezelés [] -stage iv petefészek csírasejt daganatok

diszgerminómák

Ez a kiegészítő és alternatív gyógyászat (CAM) információk összefoglaló áttekintést ad a használata máriatövis, mint a kezelés és kiegészítő ügynöke rákos betegek; Az összefoglaló tartalmazza a rövid története a máriatövis, felülvizsgálja a laboratóriumi vizsgálatok és a klinikai vizsgálatok, valamint egy leírás a kedvezőtlen hatásokat, amelyek a máriatövis használata; Ez az összefoglaló tartalmazza a következő kulcsfontosságú információt megkaphat; Máriatövis egy növény, amelynek a termés és vetőmag használtak több mint 2000 éve …

Stádiumú IV dysgerminoma, teljes hasi méheltávolítás és kétoldali petevezeték-oophorectomia ajánlott eltávolításával annyi bruttó daganat a has és medence mint biztonságosan megtehető anélkül, rezekció részeinek húgyúti vagy nagy szegmenseit kis vagy nagy bél bár egyoldalú salpingo-oophorectomia kell venni azoknál a betegeknél, akik szeretnék megőrizni a termékenységet. [1, 2] kemoterápia bleomicinnel / etopozid / ciszplatin (BEP) gyógyítja a legtöbb ilyen betegeknél. Stage IV dysgerminoma nem kezelik sugárterápiával, hanem inkább a kemoterápiával, előnyösen 3-4 kurzusok a cisplatin-tartalmú kombinációs kemoterápiával, mint például BEP. [1] Egy második megjelenés művelet kezelést követően ritkán előnyös. (Lásd a PDQ összefoglaló a szexualitás és a reproduktív kérdések további információt a termékenységre.)

A kezelési lehetőségek a klinikai értékelés

Egyéb csírasejtes daganatok

Szabványos kezelési lehetőségek

Stádiumú IV csírasejt daganatok más, mint a tiszta dysgerminoma, teljes hasi méheltávolítás és kétoldali petevezeték-oophorectomia ajánlott eltávolításával annyi tumor a has és a kismedence, mint biztonságosan megtehető anélkül eltávolítását a vese vagy nagy szegmense a kis vagy vastagbél. A betegek, akik szeretnék megőrizni a termékenységet lehet kezelni egyoldalú salpingo-petefészek-eltávolítás. Következő maximális sebészeti debulking, 3-4 kurzusok a cisplatin-tartalmú kombinációs kemoterápia jelzi. [3, 4] Olyan betegeknél, akiknél kiterjedt hasi betegség, amelynek klinikai állapota kizárja debulking műtét, kemoterápia lehet tekinteni a műtét előtt. Betegeknél, akik nem reagálnak a cisplatin / etoposid-alapú kombinációs még elérje a tartós remissziót VAC vagy cisplatin / vinblasztin / ifoszfamid mint kisegítő terápia. [4] (Lásd a PDQ összefoglaló a szexualitás és a reproduktív kérdések további információt a termékenység .)

Második megjelenés műtét előnyös lehet egy kevés betegnél, akiknek a tumor nem volt teljesen eltávolított a kezdeti sebészeti eljárás, és akiknek teratomatous elemek elsődleges tumor. [5, 6] sebészi eltávolítását maradék tömegek által észlelt klinikai vizsgálat szerint radiológiai eljárások, vagy újra feltárás kell végezni, mivel visszatérés csírasejt tumor vagy progresszív teratoma leírták.