phaeochromocytoma betegség

A phaeochromocytoma (díj-o-kroe-moe-sy-TOE-muh) egy ritka, általában jóindulatú (benignus) tumor, amely fejleszti a sejtekben a közepén egy mellékvese. Van két mellékvesék, egymás felett, vese. A mellékvesék hormonokat termelnek utasításokat ad szinte minden szerv és szövet a szervezetben.

Ha van egy phaeochromocytoma, mellékvese hormonokat bocsát okozó tartós vagy epizodikus magas vérnyomás. Ha nem kezelik, pheochromocytomája is súlyos vagy életveszélyes sérülés más szerv rendszerek, elsősorban a szív- és érrendszert.

Tünetek

A legtöbb ember a pheochromocytomás éves kor között 20 és 50, de a daganat alakulhat bármely életkorban. Műtéti kezelés eltávolítani pheochromocytomája általában visszatér a normális vérnyomás.

Magas vérnyomás; Gyors vagy erőteljes szívverés; Mélyreható izzadás; Erős fejfájás; Tremors; Sápadtság az arcát; Légszomj

A phaeochromocytoma okozhat vad ingadozások a vérnyomás normális vérnyomás között varázslatokat. Ez lehet, hogy a feltétel nehezebb felismerni. A grafikon azt mutatja, egy kilenc napos időszak rövid, szabálytalan pörgős vérnyomás miatt phaeochromocytoma. Az alsó pont képviseli a alsó szám az olvasás (diasztolés nyomás). A magasabb pontok mutatják az első szám az olvasás (szisztolés nyomás). Például az első repesztési vérnyomás látható, a második napon a felolvasásával 250/110 higanymilliméter.

Jelek és tünetek a phaeochromocytoma gyakran tartalmaznak

Kevésbé gyakori jelei vagy tünetei lehetnek

Szorongás vagy értelme a végzet; Hasi fájdalom; Székrekedés; Fogyás

Ezek tünetek gyakran fordulnak elő rövid ideig a 15-20 perc. Varázslatok történhet naponta többször, vagy ritkábban. A vérnyomás lehet a normál tartományon belül, vagy magas szinten marad között varázslatokat.

Fizikai megterhelés; Szorongás, stressz; Változások a testhelyzet; Bélmozgás; A vajúdás és szülés

Okoz

Varázslatok előfordulhatnak spontán, vagy kiválthatja olyan tényezők, mint

Élelmiszerek magas tiramin, olyan anyag, amely hatással van a vérnyomásra, szintén kiválthatja a varázslatot. Tyramine gyakori élelmiszerek, amelyek erjesztett, idős, pácolt, füstölt, túlérett vagy romlott. Ezek az ételek lehetnek

Bizonyos gyógyszerek, amelyek hatására a tüneti varázslat közé

A jelek és tünetek a phaeochromocytoma oka lehet számos különböző körülmények között. Ezért fontos, hogy egy gyors diagnózis.

Bár a magas vérnyomás elsődleges jele pheochromocytomája, a legtöbb ember a magas vérnyomás nem mellékvese daganat. Beszéljen orvosával, ha az alábbi tényezők relevánsak az Ön számára

Kockázati tényezők

A kutatók nem tudják pontosan, mi okozza a fejlődés egy pheochromocytoma. Ők megértik, hogy a daganat alakul ki speciális sejtek, az úgynevezett kromaffin sejtek központjában egy mellékvese. Ezek a sejtek termelnek és szabadítanak fel bizonyos hormonok, elsősorban az adrenalin (epinefrin) és noradrenalin (norepinefrin).

Egyes sajtok; Néhány sörök és borok; Szárított vagy füstölt húsok; Avokádó, banán és Fava bab; Pácolt hal; Savanyúkáposzta vagy Kimchi

szövődmények

Adrenalin és noradrenalin hormonok, amelyek általában működik, mint a kiváltó oka a szervezet harc vagy menekülés válaszul észlelt veszély. A hormonok prompt magasabb vérnyomás, szapora szívverés és a lendületet az szervrendszerekhez, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan reagáljon egy tört az energia. A phaeochromocytoma eredményezi szabálytalan és a túlzott kibocsátás ezen hormonok.

dekongesztánsok; A monoamin-oxidáz gátlók (MAO-gátlók), így például a fenelzin (Nardil), tranilcipromin (Parnate) és izokarboxazid (Marplan); Stimulánsok, mint az amfetamin vagy kokain

Míg a legtöbb kromaffin sejtek a mellékvesék, kisebb csoportokban ezek a sejtek is található a szív, fej, nyak, húgyhólyag, hátsó falon a has és a gerinc mentén. Daganatok ezekben kromaffin sejtjeiből, az úgynevezett paragangliomák, okozhatja az azonos hatása van a szervezetben.

Nehézségi kontrolling magas vérnyomás a jelenlegi kezelési terv; Egy család története phaeochromocytoma; Egy család története a kapcsolódó genetikai rendellenesség: multiplex endokrin neoplasia, II-es típusú (MEN II), von Hippel-Lindau-kór, örökletes paraganglioma vagy neurofibromatózis 1 (NF1)

Felkészülés a kinevezés

Az endokrin rendszer tartalmazza az agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, hasnyálmirigy, petefészek (nőknél) és a herék (férfiak).

Az endokrin rendszer tartalmazza az agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, hasnyálmirigy, petefészek (nőknél) és a herék (férfiak).

A multiplex endokrin neoplázia, II típusú (MEN II) olyan rendellenesség eredményező tumorok több, mint egy része a test hormon-termelő (endokrin) rendszer. A helyszínek más daganatos megbetegedések MEN II tartalmazza a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, az ajkak, a nyelv és a gyomor-bél traktus .; Von Hippel-Lindau-betegség eredményezhet daganatok több helyszínen, beleértve a központi idegrendszer, az endokrin rendszer, a hasnyálmirigy és a vesék .; Neurofibromatózis 1 (NF1) eredményez áttétes daganatok a bőrön (neurofibromák), pigmentált bőrfoltok és a daganatok a látóideg .; Örökletes paraganglioma szindrómák vannak örökletes betegségek, amelyek következtében akár phaeochromocytomák vagy paragangliomák.

Ült a tetején minden a vesék, a mellékvesék hormonokat termelnek, amelyek segítenek szabályozni az anyagcserét, az immunrendszer, a vérnyomás és más alapvető funkciókat. Bár kicsi, ezek a mirigyek diktálják sok, hogy mi történik a szervezetben.

Szívbetegség; Agyvérzés; Veseelégtelenség; Akut légzési nehézség; Idegek sérülése, a szem

Az emberek, akik ritka örökletes betegségek fokozott kockázata a fejlődő pheochromocytomája vagy paraganglioma és daganatok a fenti betegségekben nagyobb valószínűséggel rákos. Ezek a genetikai körülmények között a következő

Pheochromocytoma is előfordulhat az öröklött szindróma, multiplex endokrin neoplasia típusú IIB (MEN IIB). Amellett, hogy a phaeochromocytoma, emberek MEN IIB is pajzsmirigyrák, daganatai idegek az ajkak, a száj, a szemek és az emésztőrendszer.

Jelek vagy tünetek – vagy bekövetkezett változásokat a normál-, amelyek aggodalmat okoznak; A rekordot a frekvencia és a tünetek időtartama; Friss változtatások vagy hangsúlyozza az életedben; Minden gyógyszer – beleértve over-the-counter gyógyszereket és étrend-kiegészítők – és adagok szedése; A napló tipikus étel és ital fogyasztás; Család története betegségek

Vizsgálatok és diagnózis

A magas vérnyomás károsíthatja több szervet, különösen szövetek a szív-érrendszerre, az agy és a vesék. Ha nem kezelik, a magas vérnyomás társított phaeochromocytomák vezethet számos kritikus körülmények között, beleértve a

Mikor kezdett tüneteket ?; Már a tünetek is folyamatos, vagy szakaszos ?; Van valami úgy tűnik, hogy javítsa a tünetek ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy vagy súlyosbíthatja a tüneteket ?; Szed gyógyszert a magas vérnyomás? Mit tegyen a gyógyszer előírt ?; Voltál már diagnosztizált más betegségben? Ha igen, akkor kövesse a kezelési tervet ezek?

Ritkán pheochromocytomája rákos (rosszindulatú), és a rákos sejtek más részeire is átterjedt a test (metasztatizáló). A rákos sejtek pheochromocytomája vagy paraganglioma leggyakrabban vándorolnak a nyirokrendszer, a csontok, a máj vagy a tüdő.

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Előfordulhat azonban, hogy ezután említett orvos, aki specializálódott hormonális zavarok (endokrinológus).

Kezelések és gyógyszerek

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát, amely tartalmazza a következő

A kezelőorvosa története a tüneteket, és elvégezni egy általános orvosi vizsgálat. Kérdés, hogy akkor fel kell készülnie, hogy megvitassák az alábbi

24 órás vizelet vizsgálat. Meg fogják kérni, hogy gyűjtsön vizeletmintát minden alkalommal vizelni alatt egy 24 órás időszakban. Kérje írásos utasításokat, hogyan kell tárolni, címke és visszatér a minták .; Vérvizsgálat. Lesz vért laboratóriumi munka. Beszéljen orvosával a speciális készítmények, például éhezés vagy kihagyása a gyógyszert. Ne hagyja ki egy adag nélkül konkrét utasításokat orvosától.

További információ a Pheochromocytoma

Orvosa a vizsgálatok száma.

További Pheochromocytoma

Orvosa valószínűleg még az alábbi vizsgálatokat, hogy szintjének mérésére adrenalin, noradrenalin vagy melléktermékei ezek a hormonok a szervezetben

Ha a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit jelzik a lehetőségét, hogy egy pheochromocytoma vagy paraganglioma, orvosa elrendelheti egy vagy több képalkotó vizsgálatok, hogy keresse meg a lehetséges tumor. Ezek a vizsgálatok tartalmazhatnak

A daganat a mellékvese is felfedezhető mellesleg során képalkotó vizsgálatok egyéb okok miatt. Ebben az esetben az orvos rendelhet további vizsgálatok természetét meghatározni a daganat.

Orvosa javasolhatja, genetikai vizsgálatok annak meghatározására, hogy a pheochromocytomás kapcsolódik egy örökletes betegség. Információk a lehetséges genetikai tényezők fontosak lehet számos okból kifolyólag

Kérdezze meg kezelőorvosát, genetikai tanácsadás szolgáltatás, amely segít megérteni az előnyeit és következményeit genetikai vizsgálatok.

Az elsődleges kezelés a phaeochromocytoma műtét eltávolítani a tumort. Mielőtt műtét, az orvos fogja felírni gyógyszert, hogy stabilizálják a vérnyomást és csökkenti a szövődmények kockázata a műtét során.

Akkor valószínűleg, hogy két különböző gyógyszert időszakra hét és 10 nap, amely segít csökkenteni a vérnyomást a műtét előtt.

A legtöbb esetben az egész mellékvese egy pheochromocytoma eltávolítjuk laparoszkópos, vagy minimálisan invazív, műtét. A sebész, hogy néhány apró nyílás, amelyen keresztül ő szúr pálca-szerű berendezéssel videokamerák és kis értékű eszközök.

A fennmaradó egészséges mellékvese végzi el a funkciók általában által végzett két, a vérnyomás általában visszatér a normális értékre.

Bizonyos szokatlan helyzetekben, mint például amikor a másik mellékvese már eltávolították, egy műtét lehet tekinteni a kivonat csak a tumor és megkíméli néhány egészséges szövetben.

Ha a daganat rákos (malignus), műtétre lehet hatékony, ha a daganat áttéteket és a szövetek egymástól elszigeteltek. Azonban, még ha az összes rákos szöveteket nem távolítják el, a műtét korlátozhatják hormon termelését, és valamennyire a vérnyomás szabályozásában.

Mivel a rák ritka esetek között phaeochromocytoma, a kutatás a legjobb kezelések még mindig viszonylag korlátozott. Kezelések rosszindulatú daganatok és áttéteket rák kapcsolatos pheochromocytomája lehetnek a következő

Komputertomográfiás (CT), a speciális röntgen technológia; Mágneses rezonancia képalkotás (MRI), egy olyan technológia, ami rádióhullámokat használ és olyan mágneses mezőben, hogy részletes képeket; M-iodobenzylguanidine (MIBG) képalkotás, egy szkennelési technológiát, amely képes észlelni kis mennyiségű egy befecskendezett radioaktív vegyület, amely veszi fel bizonyos tumorok; A pozitronemissziós tomográfia (PET), pásztázó technológia is érzékeli radioaktív vegyületek által felvett tumor

1

Mivel egyes örökletes betegségek okozhatnak több feltételt, a vizsgálati eredmények azt jelezheti, hogy szükség van a képernyő más egészségügyi problémák .; Mivel egyes betegségek sokkal valószínűbb, hogy a visszatérő vagy rákos (malignus), a vizsgálati eredményeket befolyásolhatja a terápiás döntéseket, illetve a hosszú távú tervek figyelemmel kíséri az egészségügyi .; Eredményeket a vizsgálatok azt mutatják, hogy a család többi tagja kell szűrni phaeochromocytoma vagy kapcsolódó feltételeket.

)

Alfa-blokkolók megakadályozzák noradrenalin stimulálja az izmokat a falak kisebb artériák és vénák. Mivel ezek a véredények nyitva marad, és nyugodt, a vér áramlását javítja és a vérnyomás csökken. Példák az alfa-blokkolók közé fenoxi (dibenzilin) ​​doxazosin (kardura) prazosin (Minipress) és terazozin (Hytrin). Mellékhatások a következők lehetnek: szabálytalan szívverés, szédülés, fáradtság, látási problémák, szexuális zavar a férfiaknál és duzzanat a végtagok .; A béta-blokkolók, amelyek gátolják az adrenalin, eredményezi, hogy a szíve lassabban és kevesebb erő. A béta-blokkolók is segít megőrizni a vérerek nyitott és nyugodt lassításával megjelenése egy bizonyos enzim a vesét. Példák a béta-blokkolók közé atenolol (Tenormin), metoprolol (Lopressor, toprol) és propranolol (Inderal, Innopran). A mellékhatások közé tartozik a fáradtság, émelygés, fejfájás, szédülés, székrekedés, hasmenés, szabálytalan szívverés, légzési nehézség és duzzanat a végtagok .; Egyéb gyógyszerek, amelyek csökkentik a vérnyomást lehet előírni, ha a vérnyomás nem stabilizált alfa-blokkolók és béta-blokkolók.

Radionuklid kezelést. Ez a sugárkezelés egyesíti MIBG egy olyan vegyület, amely kötődik mellékvese daganatok, egy típusú radioaktív jód. A kezelés célja, hogy szállít sugárkezelés egy adott oldalon, és megölik a rákos sejteket .; Kemoterápia. Kemoterápia a használata erős gyógyszerek, amelyek megölik a gyorsan növekvő rákos sejtek .; Célzott daganatellenes terápiák. Ezek a gyógyszerek gátolják a funkciója a természetben előforduló molekulák, amelyek elősegítik a növekedését és terjedését a rákos sejteket.