Pharmorubicin PFS

Extravasatio észlelésekor a beadás során, súlyos helyi szöveti elhalás következik be; elkerülése beadását az IM vagy subq útvonalakat. Cardiotoxicitás, beleértve fatális pangásos szívelégtelenség (CHF), előfordulhat a kezelés ideje alatt, illetve után hónapokkal-évekkel kezelés végén. Fennáll a CHF megnő növekvő, kumulatív dózis, különösen kumulatív dózisú elérte a 900 mg / m (2); különös figyelemmel járjon az ezt meghaladó adagban. Aktív és látens kardiovaszkuláris betegség, korábbi vagy sugárkezelés a mediastinum / pericardialis terület korábbi kezelés antraciklinekkel vagy antracéndionokkal, vagy egyidejűleg alkalmazott kardiotoxikus gyógyszerek növelhetik a kardiális toxicitás. Szekunder akut mieloid leukémia számoltak be emlőrákos betegek antraciklinekkel kezeltek, és fokozott a nem reagáló esetekben a betegek kísérő DNS-károsító daganatellenes szer használata, nehéz előkezelés citotoxikus gyógyszerek, vagy emelt antraciklin dózist. Súlyos myelosuppressio előfordulhat.

Használja a Pharmorubicin PFS

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Kémiai Osztály: epirubicin

Az epirubicin tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes. Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is érintett lehet, más nem kívánt hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások nem jelentkeznek, amíg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepel a termék címkéjén, epirubicin használják egyes betegeknél a következő egészségi állapota

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Pharmorubicin PFS

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását epirubicin injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát epirubicin injekció az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt mellékhatásokat, amelyek megkövetelhetik óvatosan kapó betegek epirubicin injekció.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek epirubicin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Pharmorubicin PFS. Kérjük, olvassa el gondosan.

Kezelésére használt gyógyszerek a rák nagyon erős, és számos nem kívánt hatásokat. Mielőtt ezt a gyógyszert, ha az orvosával kell beszélni előnyeit ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Ezt a gyógyszert kell adni lassan, így a IV-cső a helyén kell maradnia legalább 15-től 20 percig. Ez általában adott minden 3-4 hét.

Az epirubicin néha adni más gyógyszerekkel együtt. Ha kap egy kombinációs gyógyszerek, fontos, hogy megkapja mindegyik a megfelelő időben. Ha szed néhány ilyen gyógyszerek a száj, kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy őket a megfelelő időben.

Ön is kap más gyógyszereket, amely segít megelőzni az allergiás reakciók és hányinger vagy hányás epirubicin.

Amíg ezt a gyógyszert szedi, orvosa azt akarom, hogy inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése. Ez segít megelőzni a veseproblémák, és tartsa a veséje jól működik.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata epirubicin

Lehet, hogy orvosa figyelemmel kíséri a szíved Mielőtt elkezdené epirubicin és közben egyre kezelések ezt a gyógyszert. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen mellkasi fájdalom, fokozott köhögés, légzési nehézség, hirtelen légzési nehézség éjjel, gyors súlygyarapodás vagy rendellenes duzzanat a bokák vagy a lábak. Ezek tünetei lehetnek súlyos szívproblémák.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható 24 héten belül megállás trastuzumab (Herceptin), kivéve, ha orvosa megállapította, hogy ez a legjobb kezelés ..

Ez a gyógyszer ritkán okoznak leukémia (vérrák). Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Ez a gyógyszer születési rendellenességeket okozhat, ha azt az anya a terhesség időtartama alatt, vagy az apa, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha teherbe esik, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Amíg kezelik epirubicin, és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az epirubicin csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Az epirubicin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ha epirubicin véletlenül szivárog ki a véna, amelybe injektálnak, ez károsíthatja bizonyos szövetek és okozhat hegesedés. Tájékoztassa az orvost rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat az injekció helyén.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú reakció úgynevezett tumor lízis szindróma. Orvosa Önnek gyógyszert, amely segít megelőzni ezt. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy csökkenés vagy változás a vizeletben összeg; ízületi fájdalom, merevség, vagy duzzanat; hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Óvintézkedések használat közben Pharmorubicin PFS

Ez a gyógyszer válhat a vizelet vörös, 1 vagy 2 nappal a kezelés után. Ez normális jelenség, és nem kell aggódni. Érdemes lehet megvédeni a ruhát, hogy foltos.

Ez a gyógyszer gyakran okoz átmeneti és teljes hajhullás. A kezelés után epirubicin véget ért, a normális hajnövekedés visszatér.

Rák kezelés okozhat hányingert és hányást, a legtöbb ember, néha még azután gyógyszeres megelőzésére. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért más módja, hogy ellenőrizzék ezeket a nemkívánatos hatásokat, ha még hányinger vagy hányás, miután megkapta a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Pharmorubicin PFS Side Effects

Pharmorubicin PFS (epirubicin)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Mellrák, adjuváns tamoxifen, letrozol, Taxol Femara, Herceptin, paclitaxel, trastuzumab, Nolvadex, epirubicin, Ellence, Soltamox

 vagy csatlakozz a Pharmorubicin PFS támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.