phentermine és a topiramát (szájon át) leírása és márkanevek

Phentermine és a topiramát kombináció együtt használják a csökkentett kalóriatartalmú étrend és a megfelelő testmozgás segít a fogyásban. Azt is használják a túlsúlyos betegeknél, akik szintén a cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, vagy a szívbetegség.

Ez a gyógyszer csak szerinti különleges korlátozott terjesztés nevű programot Qsymia ™ REMS programot.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának phentermine és a topiramát kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát phentermine és a topiramát kombináció az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél phentermine és a topiramát pályára.

Kapszula, Extended Release

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, változtatni néhány más gyógyszerek szedése, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok vesszük, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség).

Adagoló

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vedd ezt a gyógyszert naponta egyszer, reggel, táplálékkal vagy anélkül. Kerüljük a gyógyszer szedését, este, hogy megakadályozzák alvászavar.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula egész. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Gondosan kövesse orvosa utasításait csökkentett kalóriatartalmú étrend és a rendszeres testmozgás. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen edzésprogram.

Orvosa elmondja Önnek, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, ha nem veszít egy bizonyos mennyiségű súlyt az első 12 hetes kezelést követően.

Fontos, hogy igyon több vizet minden nap, amíg ezt a gyógyszert szedi, hogy segít megelőzni a vesekő.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

kihagyott adag

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Tárolás

Meg kell egy negatív terhességi teszt előtt akkor lehetővé kell tenni, hogy ezt a gyógyszert. Akkor is szükség lesz, hogy egy terhességi tesztet minden hónapban a kezelés során. Ha kihagyott egy időszakot, amíg ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha már használta a MAO-gátló (MAOI), mint Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate® az elmúlt 14 napban. Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása súlyos nemkívánatos hatásokat.

Ez a gyógyszer lehet szokásformáló. Ha úgy gondolja, ez a gyógyszer nem működik megfelelően, miután vette egy pár hétig, nem növeli az adagot. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Ez a gyógyszer növeli a pulzusszámot. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy verseny szívverés pihenés közben a gyógyszer bevétele után.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha csökken a látás, homályos látás, vagy fájdalom a szem körül alatt és után a gyógyszeres kezelés. Orvosa, hogy a szemed által ellenőrzött egy szem orvost.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy problémái vannak a gondolkodás vagy beszél. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber, jól koordinált, vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

Ez a gyógyszer okozhat hányingert, izomgörcsöt, gyors légzés, problémák eszik, gyors szívverés, nyugtalanság, és a hasi vagy gyomorfájdalom. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik tünet. Ez lehet a jele, hogy lehet, hogy miután a metabolikus acidózis (túl sok sav a vérben).

Cukorbetegek számára: Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Azoknál a betegeknél, magas vérnyomás: Ez a gyógyszer fokozhatja kockázatát csökkenti a vérnyomást. Ha szédül, ájulás, vagy szédülés a gyógyszer bevételét követően, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszerek, vagy az alvás gyógyszerek. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Megállás a gyógyszer hirtelen okozhat a görcsök, hogy visszatérjen, vagy gyakrabban fordul elő. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen hátfájás, hasi vagy gyomorfájdalom, fájdalom vizelés közben, vagy véres, sötét vizelet. Ezek lehetnek a tünetek a vesekő.

Ez a gyógyszer is izzad, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja extra arra, hogy ne a túlmelegedéstől sportolás közben, vagy meleg időben, amíg ezt a gyógyszert szedi. Túlmelegedés vezethet hőguta. Továbbá, forró fürdő, vagy szauna tehet meg szédül vagy elájul, miközben ezt a gyógyszert szedi.

Ez a gyógyszer okozhat a test hőmérsékletét lemenni különösen, ha figyelembe valproinsav, amely a gyógyszer görcsök kezelésére. Lehet, hogy a fáradtság, gyengeség, zavartság, és rendellenes szívverés és a légzés. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy érzi, ezek közül bármelyik mellékhatás.

Fogamzásgátló tabletták (amely ösztrogént) nem működik megfelelően, ha figyelembe őket, amíg ezt a gyógyszert szedi. Tervezett terhességek előfordulhat. Meg kell használni egy másik vagy további eszközök fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak szokatlan álmosság, tompaság, fáradtság, gyengeség, vagy érzéseit lassúsága, depresszió vagy szorongás, rémálmok vagy szokatlanul élénk álmok, vagy hányás. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet hyperammonaemiás encephalopathia.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők (beleértve a fogyás termékek).

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.