phenylketonuria (PKU) kezelések és gyógyszerek

A fő kezelési phenylketonuria tartalmaz

A biztonságos mennyiségű fenilalanin különbözik minden egyes személy számára a PKU és időben változhat. Általában az ötlet, hogy fogyaszt csak a fenil-alanin mennyisége, ami szükséges a normális növekedéshez és a test folyamatokat, de nem több. Az orvos meg tudja állapítani a biztonságos mennyiségű keresztül

Orvosa utalhat, hogy egy dietetikus, aki segít megismerni a PKU diéta.

Mivel az összeg a fenilalanin, hogy egy személy PKU nyugodtan enni annyira alacsony, ez fontos, hogy ne minden magas fehérjetartalmú ételek, mint például a

Mely élelmiszerek elkerülésére

Formula emberek PKU

Burgonya, gabona és más zöldségek, amelyek fehérje valószínűleg korlátozott.

Gyermekek és felnőttek is el kell kerülni bizonyos más ételek és italok, köztük számos étrend szódavíz és egyéb italok, amelyek az aszpartám (NutraSweet, Equal). Aszpartám, megtalálható sok mesterséges édesítőszerek, szabadul fenilalanin amikor megemészteni.

PKU gyógyszert

Egyes gyógyszerek tartalmazhatnak aszpartámot és bizonyos vitaminok vagy más kiegészítőket tartalmazhatnak aminosavakat vagy sovány tejpor. Kérdezze meg gyógyszerészét, a tartalmát over-the-counter, vagy receptre kapható gyógyszereket.

Beszéljen orvosával vagy dietetikus, hogy többet tudjon meg a különleges táplálkozási igényeinek.

Mivel a korlátozott diéta, hogy valaki a PKU kell, hogy alapvető fontosságú a táplálkozás révén a képlet, hogy ez egy speciális étrend-kiegészítő emberek PKU. A fenilalanin-mentes formula biztosítja a fehérjék és más alapvető tápanyagok olyan formában, hogy biztonságos az emberek PKU. Az orvos és a dietetikus segít megtalálni a megfelelő típusú képlet.

Egy másik lehetséges Amellett, hogy a PKU étrend-kiegészítő úgynevezett semleges aminosav terápia por vagy tabletta formájában. Ez a kiegészítés gátolhatja egyes felszívódását fenilalanin. Azonban ez egy feltörekvő kezelés, amely még nem került jól tanulmányozták. Kérdezze meg orvosát vagy dietetikus, ha ezt a kiegészítést megfelelő diéta.

Szükség van egy étrend-kiegészítő, különösen akkor, ha a gyermek nem találja ízletes, és a korlátozott az élelmiszerek megválasztására is, hogy a PKU étrend kihívást. Hanem a családokat kell köteleznie magát ezen életmód változás szívvel, mert ez az egyetlen módja, hogy megakadályozzák a súlyos egészségügyi problémák emberek PKU alakulhatnak ki.

A Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyta a gyógyszer szapropterin (Kuvan) kezelésére PKU. Úgy működik, hogy növeli a tolerancia fenilalanin. A gyógyszer használható kombinációban egy PKU diéta. De ez nem működik mindenkinek a PKU.

Jóváhagyása szapropterin, az FDA irányba mutat, hogy tanulmányokat folytatni, mert nincs hosszú távú tanulmányok a gyógyszer hatékonyságát és hosszú távú biztonságát.