piroxikám

NSAID-ok fokozhatják a potenciálisan halálos kimenetelű súlyos kardiovaszkuláris trombotikus események, a szívinfarktus és a stroke. Ez a kockázat magasabb lehet a cardiovascularis betegség vagy rizikófaktor a szív- és érrendszeri betegség, illetve a használat időtartama. Piroxikám perioperatív fájdalom CABG műtét ellenjavallt. NSAID-ok is növeli a súlyos emésztőrendszeri mellékhatások, különösen az idősek, beleértve a vérzést, fekélyt, és perforáció a gyomorban és a belekben, ami végzetes lehet.

Használja a piroxikám

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító

Farmakológiai Osztály: NSAID

Kémiai Osztály: oxicam

piroxikám csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Piroxicamelemzésével, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a piroxikám vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt piroxikám

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását piroxikám a gyermekkorú népesség. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát piroxikám az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a gyomor mellékhatások (pl fekélyek, vérzés) piroxikám, mint a fiatal felnőttek, és nagyobb valószínűséggel van korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a betegek adagja fogadó piroxikám.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha a piroxikám szedését, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata piroxikám bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata piroxikám bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata piroxikám bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő piroxicam. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

A biztonságos és hatékony a piroxikám, ne használja többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok a piroxikám fokozhatja a nemkívánatos hatások.

piroxikám jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ha a gyógyszerek súlyos vagy folyamatos arthritis, piroxikám rendszeresen kell szedni, mint rendelte orvosa által, annak érdekében, hogy segítsen. piroxikám általában kezd dolgozni 1 héten belül, de súlyosabb esetben akár két hétig vagy még tovább haladhat át, mielőtt jobban érzi magát. Emellett számos, hét is eltelhet, mielőtt a teljes hatás a piroxikám.

A dózis piroxicam különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú piroxikám. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot a piroxikám, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Megfelelő a piroxikám

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

piroxikám hatására megnőhet a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Emberek, akik a piroxikám hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, elkent beszéd, vagy gyengeség.

piroxikám vérzést okozhat a gyomorban és a belekben. Ezek a problémák történhet figyelmeztetés nélkül. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, több mint 60 éves, a rossz egészségi vagy egyes egyéb gyógyszerek (például a szteroidok vagy a vérhígító) .

Néhány lehetséges figyelmeztető jelek a súlyos mellékhatások, amelyek kezelés esetén a piroxikám lehetnek fekete, kátrányos széklet, csökkent vizeletürítés, súlyos hasi fájdalom, bőrkiütés, arcduzzanat, ujjak, a lábak, vagy a lábszár, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, szokatlan súlygyarapodás, vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc, vagy sárga bőr vagy szemek. Emellett jeleit súlyos szív problémák fordulhatnak elő, mint a mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, kipirulás vagy szokatlan meleg a bőr, gyengeség, vagy akadozó beszéd. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

piroxikám is okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, gyakrabban fordul elő azoknál a betegeknél, akik allergiásak az aszpirin vagy bármely, a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok). Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek változások színe a bőr az arcon, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus, méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a duzzanatokat és duzzanat a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő piroxikám. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, vörös bőrelváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben piroxikám.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes, vagy terhességet tervez használata előtt piroxikám. Segítségével a piroxikám szedését a terhesség alatt is károsíthatja a magzatot. Ne használja a piroxikám során az utóbbi része a terhesség alatt, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

Óvintézkedések használat közben a piroxikám

piroxikám okozhat késedelmet ovuláció a nők és hatással lehet a képessége, hogy a gyermekek. Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt piroxikám.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy az Ön által használt piroxikám. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a kezelést egy darabig, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt eljárást.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

piroxikám Side Effects

piroxikám

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin

Rheumatoid arthritis, Plaquenil, hidroxi-, szulfaszalazin Enbrel, Remicade

Osteoarthritis prednizon, a naproxen, a Cymbalta, aszpirin, ibuprofen, a meloxicam

Fagyott váll naproxen, ibuprofen, diklofenak, triamcinolon, Voltaren, Aleve