Platinol-aq

Adminisztrálása felügyelete alatt jártas szakorvos a használata a rák kemoterápiás szerek. Kumulatív vesetoxicitás társított ciszplatin súlyos és más jelentős dózisfüggő toxicitások közé mieloszuppresszió, a hányinger és a hányás. Ototoxicitás, amely lehet kifejezettebb gyermekek jelentős. Anafilaxiás reakciók, mint a ciszplatin mint az arc ödéma, hörgőgörcsöt, tachycardia és hipotenzió számoltak be, és előfordulhat néhány percen belül a ciszplatin. Kellő óvatossággal hogy véletlenül ne ciszplatin túladagolás mint dózisok nagyobb, mint 100 mg / m (2) / ciklus egyszer 3-4 hétig ritkán használják. Elkerüljék a véletlen túladagolás ciszplatin miatt zavart Karboplatinnal vagy felírási gyakorlat, amelyek nem különbséget, naponta ciklusra számított teljes adag.

Használja a Platinol-AQ

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: Platinum koordinációs komplex

A ciszplatin befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja a cisplatin, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Néhány mellékhatás nem fordulhat elő hónapokig vagy évekig után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a ciszplatin, ha az orvosával kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

A ciszplatin beadandó csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, ciszplatin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Platinol-AQ

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Hallási problémái és az egyensúly elvesztése nagyobb valószínűséggel fordul elő gyermekeknél, akik általában sokkal érzékenyebbek a hatásait ciszplatin.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával ciszplatin alkalmazása az idősek használatát más korcsoportokban.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a gyógyszer néha együtt adják bizonyos gyógyszerekkel. Ha ön használ kombinációja gyógyszerek, fontos, hogy megkapja mindegyik a megfelelő időben. Ha szed néhány ilyen gyógyszereket szájon át, kérdezze meg az egészségügyi szakember, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy őket a megfelelő időben.

Amíg Ön ezt a gyógyszert, orvosa akarja inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése. Ez segít megelőzni a veseproblémák, és tartsa a veséje jól működik.

Ez a gyógyszer általában nem okoz hányingert és hányást súlyos lehet. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg az egészségügyi szakember a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat, különösen, ha azok súlyosak.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Amíg kezelik a cisplatin és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A ciszplatin csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina az elmúlt néhány hónapban. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Cisplatin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Helyes használata Platinol-AQ

Ha a ciszplatin véletlenül szivárog ki a vénából, amely az injekciót, ez károsíthatja bizonyos szövetek és okoz hegesedést. Mondja az orvos vagy a nővér rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, duzzanat vagy az injekció helyén.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Továbbá, mivel az út a rák gyógyszerek a test, van esély, hogy előfordulhat, hogy más nem kívánt hatások, amelyek nem fordulnak elő, míg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának. Ezek a késleltetett hatások lehetnek bizonyos ráktípusok, mint például a leukémia. Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Platinol-AQ

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Nem kis-sejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel

Platinol-AQ Side Effects

Platinol-AQ (ciszplatin)

Húgyhólyagrák ciszplatin, doxorubicin, adriamicin, mitomicin, Platinol

Méhnyakrák Avastin, karboplatin, ciszplatin, fluorouracil, bevacizumab, ifoszfamid

Petefészekrák Avastin, Taxol, karboplatin, ciszplatin, ciklofoszfamid, doxorubicin

 vagy csatlakozz a Platinol-AQ támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.