polymyalgia rheumatica útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Polymyalgia rheumatica egy formája az ízületi gyulladás. Fájdalmat okoz az ízületekben és az izmokban, a hát alsó részén, a comb, a csípő, nyak, a váll és a felkar és a többi testrész .; Ez az állapot akkor jelentkezik, amikor a bélés körülvevő az ízületek, inak bursa és közel a vállak és a csípő begyullad .; A betegség középpontjában az ízületeket (főleg a vállak és a csípő). De a kellemetlen érződik a felkar és a comb. Ez a típusú fájdalom nevezik említett fájdalom. Ez abból az egyik területen, de tüneteket okoz egy másik .; Jellemzően polymyalgia rheumatica érinti évesnél idősebbek 55. Ha nem kezelik, ez vezethet a merevség és a súlyos fogyatékosságot. Néhány esetben a tünetek nem rosszabbodnak. Ezek is csökkenti néhány év .; Ezen esetek kisebb részében, polymyalgia rheumatica társul óriássejt (temporalis arteritis). Ez egy olyan állapot, amelyben erek gyulladt, különösen a nyak és a fej. Kezeletlen óriássejtes arteritis vakságot okozhat vagy stroke .; Tünetek; Tünetei polymyalgia rheumatica lehetnek; Hirtelen fájdalom és merevség a; Vállak; Felkar; Nyak; Derék; Hips; combok

Tünetek

Tünetei polymyalgia rheumatica lehetnek; Hirtelen fájdalom és merevség a; Vállak; Felkar; Nyak; Derék; Hips; combok

Diagnózis

Orvosa fogja diagnosztizálják ezt az állapotot alapul kombinációja

Meddig tart?

Kezelés nélkül a polymyalgia rheumatica néha megy el a saját több évre. A kezelés hatására a tünetek csökkentése vagy elmegy napon belül.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Nincs ismert módja, hogy megakadályozzák polymyalgia rheumatica.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kezelés általában kezdődik nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok). Ezek közé tartozik a ibuprofen (Advil, Motrin) és a naproxen (Aleve, Naprosyn). Ezek azonban ritkán nagyon hasznos.

Mikor kell orvoshoz

Ha ízületi vagy izomfájdalom, ami súlyos vagy hirtelen, különösen akkor, ha megakadályozza, hogy részt vesz a normális tevékenységek, forduljon orvosához.

Prognózis

A kezelés szükséges lehet évig. De a kilátások az emberek polymyalgia rheumatica kiváló.