posterior ínszalag (PCL) sérülések útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A hátsó keresztszalag (PCL) és az elülső keresztszalag (ACL) két kemény sáv hegszövet, hogy csatlakoztassa a combcsont (femur) és a nagy csont az alsó lábszár (tibia), a térdízület. Együtt, az ACL és PCL áthidalja a belsejében a térdízület képező “X” alakban, amely stabilizálja a térd ellen előre-hátra és back-to-front erők. Különösen a PCL megakadályozza az alsó lábszár lecsúszását túlságosan hátra kapcsolatos comb, különösen, ha a térd hajlított (hajlított) .; A PCL sérülés rándulás (nyújtással vagy szakadás a szalag). A PCL leggyakrabban a kificamodott, ha elöl a térd eléri a műszerfal alatt egy autóbalesetben. Sportolás közben, a PCL is szakadjon el a sportoló esik előre landol keményen hajlított térd, ami gyakori a foci, kosárlabda, labdarúgás és különösen rögbi .; Mint más típusú ficamok, PCL sérülések alapján kerülnek besorolásra a hagyományos osztályozási rendszer .; Grade I – enyhe sérülés hatására csak mikroszkopikus repedések a szalag. Bár ezek az apró könnyek tudja húzni a PCL ki a forma, nem befolyásolja jelentősen a térd támogatni tudja a súlyát .; Grade II (közepes) – A PCL részben szakadt, és a térd kissé instabil, ami azt jelenti, ad ki rendszeresen, amikor állni, járni, vagy diagnosztikus tesztek .; Grade III (súlyos) – A PCL vagy teljesen elszakadt vagy elválasztjuk a végén a csontról, hogy rendes körülmények rögzíti, és a térd kevésbé stabil. Mivel ez rendszerint nagy mennyiségű erő ahhoz, hogy súlyos PCL sérülés, betegek Grade III PCL ficamok gyakran jelentkeznek ficamok az ACL vagy kollaterális szalagok vagy egyéb jelentős térd sérülések.

Tünetek

Tünetei a PCL sérülés lehetnek; Enyhe térd duzzanata, vagy anélkül a térd ad ki, amikor járni vagy állni, és együtt vagy anélkül mozgáskorlátozottságot; Enyhe fájdalom hátul a térd, hogy úgy érzi, rosszabb, ha térdel; Fájdalom az első a térd, ha fut, vagy próbálja lassítani – Ez a jelenség kezd 1-2 héttel a sérülés után, vagy még később.

Diagnózis

Orvosa fogja kérni, hogy írja le pontosan, hogyan sérült meg a térde. Ő meg akarja tudni, hogy Ön volt a közelmúltban komoly hatással az előtt a térd, az ütközés fajtájától (esés, személygépkocsi ütközése), a helyzet a térd idején kárt (behajlított, kiterjesztett, csavart) és milyen tüneteket Önnél most.

Meddig tart?

Meddig PCL sérülés tart súlyosságától függ a sérülés, a rehabilitációs program, és milyen típusú sport játszunk. A legtöbb esetben, a teljes felépülés tart 4-12 hónap.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Segít megelőzni a sporttal kapcsolatos térd sérülések, be

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Mert minden fokozat PCL rándulások, kezdeti kezelés követi a RICE szabály

Mikor kell orvoshoz

Ha a térd megduzzad, deformált, fájdalmas vagy instabillá jelentős sérülés, forduljon orvoshoz, hogy sürgős értékelést.

Prognózis

A legtöbb sportoló PCL sérülések, akik kezelik műtét nélkül visszatér a sportot a sérülés előtti aktivitás szintje után a rehabilitációt.