poszttraumás stressz zavar (PTSD) tünetei

Ismétlődő, nemkívánatos nyomasztó emlékek a traumatikus esemény Újraéli a traumatikus esemény, mintha újra megtörténjen (flashback); nyugtalanító álmok a traumatikus esemény, súlyos érzelmi megrázkódtatás vagy fizikai reakciók valamit, ami emlékeztet a rendezvény

tolakodó emlékek

Elkerülés

Poszt-traumás stressz zavar tünetei három hónapon belül megkezdődnek a traumás esemény, de néha a tünetek nem jelennek meg, amíg évvel az esemény után. Ezek a tünetek okoznak jelentős problémákat a szociális vagy munkahelyi helyzetekben, és a kapcsolatokban.

Negatív a gondolkodásmód és a hangulat

PTSD tünetei általában négy csoportba soroljuk: tolakodó emlékek, elkerülése, negatív változások gondolkodás és a hangulat, vagy a változások az érzelmi reakciókat.

Változások érzelmi reakciók

Tünetei tolakodó emlékek lehetnek

Tünetei lehetnek elkerülésére

Tünetei negatív változások gondolkodás és a hangulat tartalmazhat

Tünetei változások érzelmi reakciók (más néven izgalmi tünetek) tartalmazhat

Intenzitása tünetek

PTSD tünetek változhat intenzitása idővel. Lehet, hogy több PTSD tüneteit, amikor hangsúlyozta, az általános, vagy ha befut emlékeztető, hogy mit ment keresztül. Például lehet hallani egy autó sül és átélni harci tapasztalatokat. Vagy előfordulhat, hogy egy jelentést a híreket egy szexuális támadás, és úgy érzi leküzdeni emlékek saját támadás.

Mikor kell orvoshoz

Ha öngyilkossági gondolatok

Ha zavaró gondolatokat és érzéseket egy traumatikus esemény több, mint egy hónap, ha ők súlyos, vagy ha úgy érzi, hogy gondjaid vannak az életedben ellenőrzés alatt, kérdezze meg kezelőorvosát. Kap kezelést a lehető leghamarabb, hogy segít megelőzni a PTSD tünetei egyre rosszabb.

Ha Ön vagy valaki tudja, hogy miután az öngyilkossági gondolatok, hogy segítsen rögtön egy vagy több ilyen források

Ha úgy gondolja, megsértheti magát, vagy öngyilkossági kísérlet, keresse fel orvosát, vagy a helyi segélyhívó számot azonnal.

Ha ismersz valakit, aki veszélyben van az öngyilkosságra vagy tett egy öngyilkossági kísérlet, győződjön meg arról, hogy valaki tartózkodik, hogy a személy. Látogassa meg orvosát, vagy a helyi segélyhívó számot azonnal. Vagy, ha megteheti nyugodtan, hogy a személy a legközelebbi kórház sürgősségi szobában.

Amikor kap sürgős segítséget

Próbálják elkerülni gondolkodás vagy beszél a traumatikus esemény elkerülése helyeket, tevékenységeket vagy az emberek, hogy emlékeztesse a traumatikus esemény

Negatív érzések magának vagy másoknak, képtelenség, hogy megtapasztalják a pozitív érzelmek, Érzés érzelmileg dermedt; érdek hiánya tevékenységhez korábban élvezett; reménytelenség, a jövőbeli Memória problémák, beleértve a nem emlékezés fontos szempontok a traumatikus esemény Nehézségi fenntartása szoros kapcsolatokat

Ingerlékenység, harag kitörések vagy agresszív viselkedés, hogy mindig résen a veszélyt; Elsöprő bűntudatot vagy szégyent; önpusztító viselkedést, mint a túl sokat ivott, vagy túl gyorsan hajt, koncentrálási nehézségek, Nyugtalan alvás, az könnyen megijedt vagy megrémült

Érhetünk el egy közeli barát vagy szeretett egy.; Írj egy miniszter, egy szellemi vezető vagy valaki a hit közössége.; Hívjon öngyilkos hotline számot – az Egyesült Államokban, hívja a National Suicide Prevention Lifeline a 800-273-TALK ( 800-273-8255), hogy elérje a képzett tanácsadóval. Használni, hogy ugyanazt a számot, és nyomja meg az 1, hogy elérje a Veterans Crisis Line.; Időpont orvosával, mentális egészségügyi szolgáltató vagy más egészségügyi szakember.