pralatrexát intravénás

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a pralatrexát

Farmakológiai Osztály: Antimetabolit

Pralatrexát tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes (daganatellenes gyógyszer). Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a normális sejtek is befolyásolja a gyógyszer, a másik nem kívánt hatásokat is előfordulhat. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak.

pralatrexát kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert pralatrexát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a pralatrexát vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását pralatrexát injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát pralatrexát injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél pralatrexát injekciót.

Használata előtt pralatrexát

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz pralatrexát, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata pralatrexát bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata pralatrexát bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát pralatrexát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad pralatrexát egy kórházban, vagy a rák kezelési központ. pralatrexát kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Nagyon fontos, hogy a folsav tabletta kezelés alatt pralatrexát hogy csökkentse az esélyét a káros mellékhatásokat. Meg kell kezdeni figyelembe 1-1,25 milligramm (mg) folsavat minden nap legalább 10 nappal megelőzően az első adagot. Meg kell szednie folsavat minden nap a kezelés során és után 30 nappal az utolsó pralatrexát adagot. Tudod kap folsav vény nélkül (over-the-counter [OTC]) termék. Kérdezze meg orvosát segítségét megválasztásában folsav termék.

Orvosa azt is kapsz B12-vitamin injekciók kezelés alatt pralatrexát hogy csökkentse az esélyét a káros mellékhatásokat. Lesz kap az első injekció körülbelül 10 héttel az első adag, és további injekciók körülbelül minden 8-10 hétig a kezelés ideje alatt.

pralatrexát általában jön egy betegtájékoztató. Olvassa el figyelmesen az és győződjön meg róla, hogy te érted átvétele előtt pralatrexát. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a pralatrexát megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, mielőtt megkapja pralatrexát. Ha Ön fogamzóképes nő, akkor kell használni kétféle fogamzásgátló együtt, hogy nehogy terhes az Ön állapotát a pralatrexát. Ha teherbe esik a kezelés során, tájékoztassa orvosát azonnal.

Pralatrexát átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

pralatrexát okozhat nyálkahártya, ami bőrpír vagy sebek a belsejében a száj vagy nyelv. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha repedezett ajkak, hasmenés, nehéz nyelés vagy sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a száj, nyelv, vagy azon belül a száját, miközben kapsz pralatrexát.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő pralatrexát. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr vörös bőrelváltozások; súlyos akne vagy bőrkiütés; sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás, míg kapsz pralatrexát.

pralatrexát okozhat súlyos típusú reakció úgynevezett tumor lízis szindróma. Orvosa Önnek gyógyszert, amely segít megelőzni ezt. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy csökkenés vagy változás a vizeletben összeg; ízületi fájdalom, merevség, vagy duzzanat; hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Helyes használata pralatrexát

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Óvintézkedések használat közben pralatrexát

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Non-Hodgkin-limfóma metotrexát, Rituxan®, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, vinkrisztin, Imbruvica, citarabin

A perifériás T-sejtes limfóma belinostatot, Folotyn, Beleodaq, romidepsin, Istodax, pralatrexát

Lymphoma prednizon, metotrexát, dexametazon, Decadron revlimid, kortizon, doxorubicin

 vagy csatlakozz a pralatrexát támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

pralatrexát Side Effects

pralatrexát