prediabetes

Prediabetes azt jelenti, hogy az Ön vércukorszintje magasabb a normálisnál, de még nem elég magas kell besorolni a 2. típusú cukorbetegség. Beavatkozás nélkül prediabetes valószínű, hogy lesz a 2. típusú cukorbetegség 10 éves vagy annál kisebb. Ha prediabetes, a hosszú távú károsodást a cukorbetegség – különösen a szív és a keringési rendszer – lehet, hogy már kezdő.

Van jó hír, de. Prediabetes lehet arra, hogy javítsa az egészségét. Progression prediabetes 2. típusú cukorbetegség nem elkerülhetetlen.

Az egészséges életmód változások – mint például az egészséges táplálkozás élelmiszerek, beleértve a fizikai aktivitás a napi rutin és az egészséges súly – akkor lehet, hogy az a vércukorszintjét vissza a normális.

Gyakran előfordul, hogy prediabetes nincs jelek vagy tünetek.

Az egyik lehetséges jele, hogy lehet, hogy veszélyben a 2. típusú diabétesz sötét bőr bizonyos részein a szervezetben. Ezt az állapotot nevezik acanthosis nigricans. Közös területek, amelyekre hatással lehet többek között a nyak, hónalj, könyök, térd és ujjpercek.

Klasszikus vörös zászlók, amelyek azt sugallják, amit költözött prediabetes 2. típusú cukorbetegség közé

Forduljon orvosához, ha aggódik a cukorbetegség vagy ha bármilyen a 2. típusú cukorbetegség jelei vagy tünetei – fokozott szomjúság és gyakori vizelés, fáradtság és homályos látás.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Kérdezze meg kezelőorvosát, vércukor szűrés, ha bármilyen kockázati tényezői prediabetes, mint például a

A pontos okát prediabétesz ismeretlen, bár a családi anamnézisben és a genetika tűnik, hogy fontos szerepet játszanak. A kutatók felfedezték, hogy bizonyos gének kapcsolódnak inzulinrezisztenciát. A felesleges zsír – különösen a hasi zsír – és az inaktivitás is úgy tűnik, hogy fontos tényező a fejlesztés a prediabetes.

Mit várnak el az orvos

Egyértelmű, hogy az emberek, akik prediabetes nem egészen feldolgozás cukor (glükóz) megfelelő többé. Ez okozza a cukor halmozódik fel a véráramba, ahelyett, hogy a szokásos munkát táplálja a sejteket, amelyek az izmokat és más szöveteket.

Ki kell vizsgálni

A legtöbb glükóz a szervezetben származik az élelmiszerek eszel, kifejezetten élelmiszereket tartalmaz szénhidrátot. Minden élelmiszer tartalmaz szénhidrátot is befolyásolhatja a vércukorszintet, nem csak édes ételeket.

Vizsgálatok diagnosztizálására alkalmazott prediabetes

Az emésztés során, cukor jut a véráramba, és segítségével az inzulin, akkor belép a szervezet sejtjei, ahol azt hasznosítják, mint egy energiaforrás.

Az inzulin egy hormon, ami a mirigy található a gyomor mögött (hasnyálmirigy). Amikor eszel, a hasnyálmirigy inzulint a véráramba. Mivel az inzulin kering, úgy viselkedik, mint egy gomb, amely megnyitja a mikroszkopikus ajtók, amelyek lehetővé teszik a cukor, hogy adja meg sejtek.

Az inzulin csökkenti a cukor mennyiségét a vérben. Ahogy a vércukorszint csökken, úgy a inzulinnak a hasnyálmirigy.

Ha van prediabetes ez a folyamat kezd működnek megfelelően. Ehelyett a tankolás a sejtek cukor halmozódik fel a véráramba. Ez akkor fordul elő, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, vagy a sejtek ellenállóvá válnak az inzulin hatására, vagy mindkettő.

Ugyanez a tényezők, amelyek növelik a 2 típusú diabétesz kifejlődésének kockázatát növelő fejlődő prediabétesz, beleértve

Egyéb állapotok cukorbetegséggel kapcsolatos közé

Ha ezek a feltételek – a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, és rendellenes vér zsírok és a koleszterin – együtt fordul elő együtt az elhízás, ezek társított inzulin rezisztenciát. A kombináció a három vagy több ilyen feltételek gyakran nevezik a metabolikus szindróma.

Progression 2. típusú cukorbetegség a legsúlyosabb következménye kezeletlen prediabétesz mert a 2. típusú cukorbetegség vezethet más szövődmények, mint például a

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Előfordulhat azonban, hogy ezután említett orvos, aki specializálódott a cukorbetegség kezelésére (endokrinológus).

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

Készít egy listát a kérdés segíthet a legtöbb idejét az orvosával. Mert prediabetes, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon feltenni bármilyen más kérdés, hogy eszedbe. Legyen biztos benne, orvosát ajánlásait.

Orvosa valószínűleg kérdezni kérdéseket, mint például a

Az American Diabetes Association ajánlása szerint, a vércukor szűrés kezdődik 45 éves kor vagy hamarabb, ha a testtömeg-index felett 25 és további rizikófaktorai prediabetes vagy 2. típusú cukorbetegség. Például ha

Prediabetes tesztelés között lehetnek a

Bizonyos körülmények fennállása esetén az A1C teszt pontatlan – mint például, ha terhes, vagy egy ritka formája hemoglobinszint (más néven a hemoglobin variáns).

Az alábbiakban további vizsgálatokat, a kezelőorvosa által alkalmazott diagnosztizálni prediabetes

Az éhomi vércukor vizsgálat. A vérmintát kell venni, miután gyorsan legalább nyolc órán át vagy egy éjszakán át. Ilyen körülmények között, egy vércukorszint alacsonyabb, mint 100 milligramm deciliter (mg / dl) – 5,6 millimol per liter (mmol / L) – normális.

Orális glükóztolerancia-teszt. Ez a teszt ritkán használják diagnosztizálni cukorbetegség, kivéve a terhesség alatt. A vérmintát kell venni, miután gyorsan legalább nyolc órán át vagy egy éjszakán át. Akkor igyon cukrozott megoldás, és a vércukorszintjét fogják mérni után ismét két óra. Vércukorszint kisebb, mint 140 mg / dl (7,8 mmol / l) normális.

Vércukorszint 140-199 mg / dl (7,8-11,0 mmol / l) tekintjük prediabétesz. Ezt néha nevezik csökkent glükóz tolerancia (IGT). A vércukor szint 200 mg / dl (11,1 mmol / l), vagy magasabb jelezheti a diabetes mellitus.

Ha a vércukorszint normális, az orvos ajánlhat egy szűrővizsgálat háromévente. Ha prediabetes, további vizsgálatokra lehet szükség. Például, az orvos ellenőrzi a éhomi vércukor, HbA1c, összkoleszterin, HDL-koleszterin alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin- és trigliceridszint legalább egyszer egy évben, esetleg gyakrabban, ha további kockázata a cukorbetegség.

Ha prediabetes, egészséges életmóddal segítségével hozza a vércukorszintjét vissza a normális, vagy legalábbis tartani az emelkedő felé szintre esett a 2. típusú cukorbetegség. Azonban néhány ember lesz előrelépés a 2. típusú cukorbetegség akkor is, ha fogyni. Javaslatok, hogy segítsen megőrizni prediabetes előrehaladását a 2. típusú cukorbetegség közé

Egészséges táplálkozás élelmiszerek. Válasszon élelmiszerek alacsony zsír és kalória-és magas rosttartalmú. Fókuszban a gyümölcsök, zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák. Törekedjünk a fajta, hogy segítsen elérni a céljait anélkül, hogy veszélyeztetné íz vagy a táplálkozás.

Ez a fajta diéta lehet hivatkozni, hogy egy mediterrán stílusú étrend.

Első testmozgás. Cél az 30-60 perc mérsékelt fizikai aktivitást leginkább a hét napjai. Lehetőleg ne legyen több, mint két nappal menni anélkül, hogy néhány gyakorlat.

Vegyünk egy gyors napi séta. Biciklizz. Úszhatnak. Ha nem fér el egy hosszú edzés, törd fel kisebb ülések elosztva a nap.

Az American Diabetes Association is ajánlja rezisztencia tréning, mint a súlyemelés, hetente kétszer.

Gyógyszereket szed, ha szükséges. Előfordul, hogy a szóbeli cukorbetegség gyógyszer a metformin (Glucophage) lehet az orvos által ajánlott, ha nagy a kockázata a cukorbetegség. Ez magában foglalja az emberek, akiknek a testtömeg-index több mint 35, az emberek, akik 60 év alattiak és a nők, akiknek a kórtörténetében terhességi cukorbetegség.

És bár nem segít a cukorbetegség megelőzésében, gyógyszerek, hogy ellenőrizzék a koleszterin és a magas vérnyomás is lehet előírni, ha szükséges.

Sok alternatív gyógymódok – beleértve Cassia fahéj, a króm, a koenzim Q10, ginzeng, glükomannán, guargumi, Gymnema, magnézium, fügekaktusz kaktusz, a szója és a stevia – már tartják számon lehetséges módon kezelni, vagy 2. típusú cukorbetegség. Bár ezen anyagok némelyike ​​ígéretesnek mutatkozik a korai vizsgálatokban nincs végleges bizonyíték arra, hogy ezeknek az alternatív terápiák hatékonyságát.

Ha úgy táplálékkiegészítők vagy egyéb alternatív terápiák kezelésére vagy megelőzésére prediabetes, forduljon orvosához. Ő segít mérlegelni előnyeit és hátrányait az egyes alternatív gyógymódok.

Egészséges életmóddal segít megakadályozni prediabetes és progresszió 2. típusú cukorbetegség – akkor is, ha a cukorbetegség fut a családban.

Ugyanez életmódbeli változások, hogy képes kezelni, vagy akár visszafordítani prediabetes segít megakadályozni a feltétel is.

keresse fel orvosát