prehypertension tesztek és diagnosztika

Diagnosztizálni prehypertension, akkor van egy vérnyomást mértek. Orvosa vagy a szakember általában helyezni egy felfújható mandzsettát körül a karját, és megméri a vérnyomását egy nyomó-mérőeszköz.

A vérnyomás, milliméterben higany (Hg mm), két számot. Az első, vagy felső, szám méri a nyomást az artériákban, amikor a szív dobog (szisztolés nyomás). A második, vagy alacsonyabb, szám méri a nyomást az artériákban közötti ütés (diasztolés nyomás).

A vérnyomása normálisnak tekinthető, ha ez alatti 120/80 Hgmm. Egyéb vérnyomás mérés minősíteni

Mivel a vérnyomás hajlamos ingadozni, diagnózisa prehypertension alapul átlagosan két vagy több vérnyomást amiket különböző alkalmakkor következetes módon. A vérnyomás általában meg kell mérni mindkét karját annak megállapítására, hogy van-e különbség. Az orvos kérheti, hogy rögzítse a vérnyomás otthon és a munkahelyen, hogy további információkat.

Orvosa javasolhatja a 24 órás vérnyomás monitorozás teszt úgynevezett ambuláns vérnyomásmérő. A használt eszköz ez méri a vérnyomását rendszeres időközönként egy 24 órás időszak alatt, és egy pontosabb képet vérnyomás változások egy átlagos nap és az éjszaka. Azonban ezek az eszközök nem állnak rendelkezésre minden egészségügyi központok, és ők csak ritkán térítik.