preklinikai hiv vakcina kutatási

Mielőtt a vakcina jelölt tesztelték embereken, először is azt kell értékelni biztonságosságát és hatásosságát állatkísérletekben. Tanulmányok segítségével állatmodellt létfontosságú meghatározásában betegség mechanizmusok, előre betegség kiváltó, és a fejlődő kezelések és diagnosztikai tesztek. Nehéz volt, hogy tanulmányozza a HIV, mert a vírus kizárólag fertőzi és betegséget okoz emberekben. Ennek eredményeképpen nincs ideális állati modell, amely képes utánozni a természetes története és patogenezise a HIV / AIDS, az emberi szervezetbe.

A tudósok használ makákó majmok fertőzött majom immunhiány vírussal (SIV), a vírus szorosan kapcsolódik a HIV, mint egy analóg állatmodellben. Ez a modell hasznos, mert SIV makákókban követi a betegség lefolyása, amely hasonló a HIV-emberekben. Makákók kiértékelésére használják vakcinák nagyon hasonlítanak azok számára kifejlesztett emberre. Ez ad némi nyomokat, hogy a biztonság és a potenciális hatékonyságát oltóanyag. Amellett, hogy a nem humán főemlősök, a kutatók a fejlődéshez fejlődő egér modelleket, amelyek felhasználhatók a jövőben értékelésére HIV-vakcina jelöltek. Az állati modellek hasznos információkat (például a biztonság, a potenciális hatás), amelyek segítségével útmutató a tudósok arról, hogy a vakcina-jelölt kell beköltözött humán klinikai vizsgálatokban.

2011-ben elnyerte theernment két támogatás révén Konzorciumi AIDS Vaccine Research emberi főemlősök, hogy jobban megértsük a nem humán főemlősök modellek. Ezzel a programmal, az Emory University, Atlanta, Georgia, és Beth Israel Deaconess Medical Center, részben a Harvard Egyetem, Boston, Massachusetts, folytat kutatást, hogy megértsük az eseményeket, amelyek előfordulnak a legkorábbi szakaszában nyálkahártya SIV fertőzés, és az ilyen események is blokkolt vagy által közvetített vakcina által indukált immunválaszt.

Keresztül szerződés mechanizmus theernment támogatja Simian Vaccine értékelése Units (SVEUs) arra szolgál, hogy az erőforrás értékelésére ígéretes SIV és a HIV-vakcina emberi főemlősök támogató HIV-vakcina fejlesztését. theernment elfogadja javaslatai nyomozók vakcina vizsgálatok jóváhagyása esetén végzik az egyik SVEU oldalakon.

Emellett theernment támogat számos más kutatási programok, mint például a HIV vakcina kutatás és tervezés, amelyek előbbre koncepciók kifejlesztése érdekében továbbfejleszti a megelőző AIDS vakcina, a Centers for HIV / AIDS Vakcina Immunológia és Immunogén Discovery (CHAVI-ID ), valamint az innovatív HIV vakcina Discovery (IHVD). CHAVI-ID, a díjak tett Duke Egyetem és a Scripps Research Institute, egy nagy többkomponensű kutatási konzorciumok által támogatott, hogy gyorsítsa fel a HIV-vakcina fejlesztését. E konzorciumok alapkutatásra hogyan HIV-fertőzés megelőzhető lenne, hogy gyorsan lefordítani új ismeretek valóban újszerű immunizálás megközelítéseket, amelyek indukálják széleskörű védelmet. Azt is tart proof-of-concept tanulmány nem humán főemlősök az új vakcina jelöltek előkészítése előtt azokat a humán klinikai vizsgálatok által theernment finanszírozott HIV vakcina kísérletek hálózat és más vakcina kutatási együttműködők. A IHVD program támogatja az innovatív kutatás, amely ahhoz vezethet, hogy a felfedezés, a tervezés, és egy hatékony HIV elleni oltóanyag.