presbyopiában: oka a homályos távolba látás?

Ahogy öregszem, tovább tart a szemem, hogy állítsa, amikor változtatni összpontosít közeli munka, és nézd a távolba. Úgy vettem észre, egy rövid ideig, hogy a távoli tárgyak jelennek meg homályos. Mi okozza ezt?

A fókuszáló probléma leírására lehet korai tünete öregkori korhoz kapcsolódó látászavarok. Presbyopia nem ugyanaz, mint a távollátás. Ebben öregkori szemed fokozatosan elveszti a képességét, hogy alkalmazkodni tudjanak látni tárgyakat tisztán különböző távolságokra. Bár a leggyakoribb tünet presbyop elmosódott közeli látás, akkor is előfordulhatnak homályos távolba látás, ha változik a hangsúly a közeli és távoli tárgyak.

Ha a probléma előfordulásának hosszas közeli munka, mint az olvasás, vagy dolgozik egy számítógépre, próbálja pihen a szemét minden 10-20 perc záró őket 20-30 másodperc. Ez segíthet minimalizálni a tünetek. Ha általában nem viselnek szemüveget, akkor érdemes kapok egy pár recept nélkül kapható olvasószemüveg, hogy lehet használni a közeli munkát.

Ha aggódik ezek látászavarok, hogy egy találkozót a szemorvos. Egy szemvizsgálat is potenciális szem vagy látási problémák, amelyek szükségessé további kivizsgálás és kezelés.

Val vel