presbyopiának kezelések és gyógyszerek

A kezelés célja, hogy kompenzálja a képtelen a szeme összpontosítani közeli tárgyakat. Kezelési lehetőségek közé visel korrekciós lencsék, átesett refraktív sebészet vagy kapok lencse implantátumok.

Szemüveg egy egyszerű, biztonságos módja a helyes látás által okozott problémák presbyopiának. Lehet, hogy tudja használni over-the-counter (vény nélkül kapható) olvasószemüveg, ha volt jó, nem korrigált látás előtt fejlődő presbyopiának. Kérdezze meg orvosát, ha recept nélkül kapható szem szemüveg OK az Ön számára.

A legtöbb recept nélkül kapható olvasószemüveg tartomány áramot 1,00 dioptria (D) 3,00 D. kiválasztásánál olvasószemüveget

Szükséged lesz lencsék presbyopiára ha over-the-counter szemüveg nem megfelelő, vagy ha már szükség receptre korrekciós lencsék rövidlátás, távollátás vagy az asztigmatizmus. A lehetőségek a következők

Szemüveg

Kontaktlencse

Az emberek, akik nem akarnak a szemüveget gyakran megpróbálják kontaktlencsét, hogy javítsák a látás által okozott problémák presbyopiának. Ez az opció nem működik az Ön számára, ha bizonyos feltételek kapcsolódnak a szemhéjak, könnycsatornát vagy a felületek a szemét.

Több lencse típusok állnak rendelkezésre

refraktív sebészet

Bifokális kontaktlencse. Bifokális kontaktlencse biztosítja a távolság és a közeli korrekciót minden kapcsolatot. Az egyik típusú bifokális lencse, az alsó, olvasás része a lencse súlyozzák, hogy a lencsék szabályosan helyezkednek el a szemét. Ezek gyakran nehezen illeszkedik, és gyakran nem nyújtanak kielégítő eredményt.

Objektív implantátumok

Újabb típusú bifokális kontaktlencse-hez távoli korrekció révén az éleket (periféria) mindegyik lencse és a közeli korrekció a központon keresztül. Vagy távoli korrekció lehet kínált a központ minden lencse és a közeli korrekció a periférián.

A szaruhártya berakással

Érdemes kipróbálni ezeket a próbaidőre, hogy ha ezekkel a lencse stílusok működni.

Refraktív sebészet megváltoztatja az alakját a szaruhártya. Presbyopiára, ez a kezelés javítására használják közeli látás a szem nondominant. Ez olyan, mint visel monovision kontaktlencsét. Még a műtét után, akkor előfordulhat, hogy szemüveget közeli munkát.

Beszélje meg orvosával, hogy a lehetséges mellékhatásokat, mivel ez az eljárás nem visszafordítható. Érdemes kipróbálni monovision kontaktlencse egy ideig, mielőtt kötelezettséget, hogy a műtét.

Refraktív sebészeti eljárások közé

Lézerrel támogatott in situ keratomileusis (LASIK). Ezzel az eljárással a szem sebész egy vékony, csuklós fedél a szaruhártya. Ő majd lézert használ, hogy távolítsa el a belső réteg a szaruhártya meredekebb a kupola alakú.

Miután LASIK műtét, a betegek általában gyorsabb, kevésbé fájdalmas felépülés, mint ha azokat a fotorefraktív keratectomia.

Néhány szemészek eljárást használják, amelyben leveszik a lencse mindkét szemen, és cserélje ki a szintetikus lencse. Ezt nevezik egy intraokuláris lencse implantátum. Néhány ember úgy dönt ezt az eljárást még, miután már LASIK műtét sok évvel azelőtt, hogy mentes a szemüveget.

Sok fajta lencse implantátumok állnak rendelkezésre korrigálására presbyopiának. Néhány lehetővé teszi a szemmel látni a dolgokat mind a közeli és a parttól. Néhány változás helyzetben vagy a forma a szem (alkalmazkodó lencserendszer). De lencse implantátumok okozhat csökkent a minősége a közeli látás, és még mindig szükség lehet olvasószemüveget. A lehetséges mellékhatások közé tartoznak a tükröződést és elmosódás.

Ezen túlmenően, ez a műtét hordozza azt ugyanazokat a kockázatokat, mint a kapcsolódó szürkehályog műtét, mint például a gyulladás, fertőzés, vérzés és glaukóma.

Egyesek sikerrel járt egy presbyopiában kezelés, amely magában foglalja behelyezésével egy kis műanyag gyűrű szélén minden szaruhártya megváltoztatására görbe. Lehet, hogy egy jelölt ezt az opciót, ha meg kellett LASIK műtét a múltban.

Ha nem tetszik az eredmény a szaruhártya berakással eljárás, a szem sebész képes eltávolítani a gyűrűt, így ha szabad, hogy más kezelési lehetőségek. A szaruhártya berakással eljárás kevesebb kockázatokról és a mellékhatásokról, mint a többi sebészeti lehetőségeket presbyopiára.