PrevNar intramuszkuláris

Használja a PrevNar

Terápiás Osztály: Vaccine

Pneumococcus-fertőzés súlyos problémákat okozhat, mint például a tüdőgyulladás, amely befolyásolja a tüdő meningitis, amely hatással van az agy, és bakteriémia, ami egy súlyos fertőzés a vérben. Pneumococcus fertőzés is fontos oka a fülgyulladás gyermekeknél.

Hacsak másként nem ellenjavallt, immunizálás (oltás) a pneumococcus fertőzések elleni ajánlott csecsemőknek és kisgyermekeknek 6 hét 5 éves korig (megelőző 6 éves), a gyermekek 6-17 éves korig (megelőzően a 18. születésnap), vagy felnőttek 50 éves és idősebb.

A csecsemők és a kisgyermekek, az oltást megköveteli 1-4 adag oltóanyag, attól függően, hogy az életkor, amikor az első adagot. Ez a vakcina adható ugyanabban az időben, mint az egyéb szokásos védőoltásokat.

Ez a vakcina beadható csak vagy felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt PrevNar

A pneumococcus 13-valens konjugált vakcina diftéria általában jól tolerálható és hatásos a gyermekeknél. A gyógyszer biztonságosságát és hatásosságát gyermekek 6 hetesnél fiatalabb korban még nem állapították meg.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát pneumococcus 13-valens konjugált vakcina diftéria az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely pneumococcus 13-valens vakcina diftéria konjugált. Lehet, hogy nem kifejezetten a PrevNar. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmok, rendszerint a combba vagy a felkar.

A csecsemők és a kisgyermekek 6 hét 5 éves korig (megelőző 6. születésnapján): Ez a vakcina szokás megadni 4 különálló felvételek több hónap alatt. A gyermek kezelőorvosával megmondja a helyes felvételek száma, amelyek szükségesek, és a menetrend kell követni a vakcina.

Gyerekeknek 6-17 éves korig (megelőző 18. születésnapján): Ez a vakcinát egyetlen dózisban. Ha a gyermek csak a közelmúltban kapott egy adag vakcina, a következő adagot kell beadni, legalább 8 héttel később.

A felnőttek 50 éves és idősebb: Ez a vakcinát egy dózisban.

Nagyon fontos, hogy gyermeke megkapja az összes felvétel a vakcina.

A vakcinát kell adni egy fix menetrend. Próbálja tartani az összes ütemezett találkozót. Ha gyermeke kifelejtett egy adagot, hívja a gyermek orvosa egy másik találkozót.

Nagyon fontos, hogy a gyermek visszatér az orvos irodájában a megfelelő időben az összes adagot. Feltétlenül értesítse orvosát, ha bármilyen mellékhatás, amely után bekövetkező gyermeke megkapja ezt a vakcinát.

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség, miután megkapta az oltást.

A pneumococcus 13-valens konjugált vakcina diftéria nem védi az Ön vagy gyermeke minden fajtája ellen pneumococcus fertőzések. Ugyancsak nem kezeli az aktív fertőzés.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha kap egy kezelést vagy egy gyógyszer, ami miatt a gyenge immunrendszer. Ez magában foglalja a sugárkezelés, szteroid gyógyszerek (például hidrokortizon, metil-prednizolon, prednizon), vagy a rákellenes gyógyszerek ..

Helyes használata pneumococcus 13-valens vakcina diftéria konjugált

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Óvintézkedések használat közben PrevNar

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Pneumococcus betegség megelőzése PrevNar, Pneumovax 23 PrevNar 13 pneumococcus 7-valens vakcina

 vagy csatlakozz a pneumococcus 13-valens vakcina támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

PrevNar Side Effects

pneumococcus 13-valens vakcina