prezcobix

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Használja a Prezcobix

Farmakológiai Osztály: proteáz-inhibitor

Darunavir és kobicisztát kombináció nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetési problémák általában kapcsolódnak az AIDS vagy a HIV-betegség bekövetkezését. Ez a szer nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is, hogy más problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának darunavir és kobicisztát kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát atazanavir és kobicisztát kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő májproblémák, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél ezt a gyógyszert.

Használata előtt Prezcobix

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Olvasd el újra minden alkalommal, amikor újratölteni recept abban az esetben van új információkat. Meg kell beszélni a kezelőorvosával, ha bármilyen kérdése van.

Ne változtassa meg az adagot, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha a kínálat a gyógyszer fogytán van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a ezt a gyógyszert.

Ha Ön is használ didanozin (Videx®) vegye előtt 1 órával vagy azután 2 órával figyelembe Prezcobix ™.

Darunavir és kobicisztát tartalmaz egy fix mennyiségű gyógyszert filmtablettánként.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy egy adagot több mint 12 órán át, hagyja, hogy a dózis és a következő adagot a szokásos időben.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata Prezcobix

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy ezt a gyógyszert szedi. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható együtt alfuzozin (Uroxatral®), cizaprid (Propulsid®), kolchicin (Colcrys®) dronedaron (Multaq®) lovasztatin (Mevacor márkanevű), lurasidone (Latuda®), midazolam (Versed®) pimozid (Orap®) ranolazin (Ranexa®), rifampicin (Rifadin®, Rimactane®) a szildenafil (Revatio®), szimvasztatin (Zocor®), orbáncfű, triazolam (Halcion®), vagy anyarozs gyógyszerek (például dihidroergotamin , ergotamin, metilergonovin, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: súlyos kiütés, hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, hidegrázás, köhögés, hasmenés, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, gyakran lila központ, bőrkiütés, torokfájás, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén. Esetleg ezek is a testzsír a lábak, karok és az arc.

Óvintézkedések használat közben Prezcobix

Az immunrendszer erősebbé, amikor elkezdi szedni a HIV gyógyszerek. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen változást észlel az egészségre. Néha az immunrendszer elkezd harcolni a fertőzések, amelyeket rejtett a szervezetben, mint a tüdőgyulladás, herpesz, vagy a tuberkulózis. Autoimmun betegségek (mint például a Graves-betegség, polimiozitisz, és Guillain-Barré-szindróma) is előfordulhat.

Ez a gyógyszer nem csökkenti átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy fertőzött vér. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Kerüljük közös tű senkivel.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept, vagy vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Prezcobix Side Effects

Prezcobix (kobicisztát / darunavir)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

HIV fertőzés Truvada Atripla, Stribild Viread, Norvir Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, a tenofovir, Kaletra raltegravir Epivir, ritonavir, Epzicom Sustiva, efavirenz, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen