prion betegségek diagnosztikai előleg

Háttér

Vizsgálat eredményei

A teszt fejlesztenek byernment mány) a tudósok, hogy gyorsan és pontosan diagnosztizálni halálos agyi betegségek jobban teljesített, mint a jelenlegi vizsgálat egy nemrégiben készült tanulmány sporadikus Creutzfeldt-Jakob betegség (sCJD).

Prion betegségek, más néven a fertőző szivacsos agyvelőgyulladás nehéz diagnosztizálni, kezelhetetlen, és végül végzetes. Normális esetben, prion fehérje molekulák léteznek ártalmatlanul minden emlős, de okokból nem teljesen ismert, ezek a molekulák kialakulhat rendellenességek, és összegyűjti a klaszterek. A tudósok kapcsolódó felhalmozódása ezek klaszterek szöveti károsodás, amely elhagyja mikroszkopikus szivacs-szerű lyukak az agyban.

Jelentőség

Prion betegségek közé sCJD és variáns CJD az emberek; súrlókórja juhok; krónikus sorvadásos betegség szarvas, jávorszarvas, és jávorszarvas; és a szarvasmarhák szivacsos agyvelőbántalma vagy a kergemarhakór, a marha.

Referenciák

Mivel az állatok és az emberek is megfertőződhetnek előtt évekig klinikai jelek vagy tünetek megjelennek, mány tudósok dolgoznak egy gyors és érzékeny szűrésére kimutatására prion betegségek. Egy ilyen vizsgálat segít megelőzni a terjedését prion betegségek között, és a fajok közötti. Különös aggodalomra ad okot az ismert átviteli variáns CJD keresztül vérátömlesztés.

Theernment tudósok dolgozó kollégáival, az Egyesült Királyságban, használt valós idejű quaking indukált konverzió (RT-Quic) tesztelni sCJD 226 gerincvelői folyadékból; 122 minta származott megerősítette sCJD betegek és 104 mintát normális volt. RT-Quic 89 százalékos érzékeny és 99 százalékos speciális diagnosztizálásában sCJD. Érzékenység mérése helyes pozitív vizsgálati eredmények; specificitás a mérés helyes-negatív teszteredmények.

RT-Quic fejlesztette ki a laboratóriumok Byron Caughey, Ph.D., a theernment és Ryuichiro Atarashi, MD, Ph.D., a korábbi theernment posztdoktori munkatársa képzett Dr. Caughey laboratóriumában aki most a Nagasaki Egyetem Japánban. Az eredmények a UKernment tanulmány kibővítik a hasonló vizsgálat vezetője Dr. Atarashi.

A tudósok úgy vélik, hogy a korai diagnózis a prion betegségek lehetővé teszi az orvosok kezelni, és meghosszabbítja az életet a CJD beteg. Jelenleg mire az orvosok diagnosztizálni a Creutzfeldt-Jakob-betegség, azt jutott messzire a hatékony kezelést.

A kutatócsoport fog összpontosítani kiegészítő vizsgálatok két területen: a vér, mint egy teszt minta helyett gerincvelő-folyadék, és egy következő generációs vizsgálati módszerrel, ismert nevén az rettenés indukált protein átalakítás (e-Quic), amely az előzetes tanulmányok már érzékenyebb felderítésében prion betegség, mint az RT-Quic.

McGuire et al. RT-Quic elemzése agy-gerincvelői folyadék sporadikus Creutzfeldt-Jakob-betegség. Annals of Neurology. DOI: 10.1002 / ana.23589 (2012).

Orrù C et al. Prion betegség vérvizsgálat segítségével immunprecipitációval és javított remegő okozta átalakítás. mBio. DOI: 10,1128 / mBIo.00078-11 (2011).

Atarashi R et al. Ultrasensitive emberi prion kimutatására liquor valós idejű markoló okozta átalakítás. Nature Medicine. 17 (2): 175-178 DOI: 10.1038 / nm.2294 (2011).

Wilham J et al. Rapid végponti mennyiségi prion vetés aktivitás érzékenysége hasonló biológiai tesztek. PLoS Kórokozók 6 (12): e1001217. DOI: 10,1371 / journal.ppat.1001217 (2010).

Atarashi R et al. Egyszerűsített ultraszenzitív prion kimutatására rekombináns PrP átalakítás rázással. Nature Methods. 3: 2011-2012. DOI: 10.1038 / nmeth0308-211 (2008)

Atarashi R et al. Ultrasensitive kimutatására surlókór prionfehérje magozott átalakítása rekombináns prion fehérje. Nature Methods. 4: 645-50. Doi: 10.1038 / nmeth1066 (2007)

Dr. Caughey a Lab