pro-

Terápiás Osztály: Cardiovascular Agent

Használja a Procardia

Farmakológiai Osztály: kalciumcsatorna-blokkoló

Kémiai Osztály: Dihidropiridin

A nifedipin egy kalcium csatorna blokkoló. Úgy működik, hogy befolyásolja a kalcium bejutását a sejtekbe, a szív és az erek. Ennek eredményeként a nifedipin ellazítja ereket és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív, miközben csökkentik a munkaterhelés.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatások a nifedipin a gyermek populációban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Procardia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát nifedipin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, amelyek miatt szükség lehet óvatosan és kiigazítását, a dózis részesülő betegek nifedipin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a nifedipin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Procardia. Kérjük, olvassa el gondosan.

Amellett, hogy a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, a kezelés a magas vérnyomás lehetnek súlykontroll és változások a különféle élelmiszerek eszel, különösen az élelmiszerek magas nátrium (só). Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy ez a gyógyszer nem gyógyítja meg a magas vérnyomás, de ez nem segít irányítani. Továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Nyelje le a retard tabletta egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt. A legjobb, ha ezt a tablettát éhgyomorra.

Ha szed a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta, része a tabletta átjut az széklet után a szervezet már felszívódott a gyógyszert. Ez normális, és nem kell aggódni.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata nifedipin

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön is, hogy bizonyos egyéb gyógyszerek, mint például karbamazepin (Tegretol®), fenobarbitál (Luminal®), fenitoin (Dilantin®), rifabutin (Mycobutin®), rifampicin (Rifadin®, Rimactane®), vagy Orbáncfű. Ezen gyógyszerek együttesen komoly problémákat okozhat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud az összes gyógyszert szed.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert, vagy ha a dózis emelésekor.

Ez a gyógyszer okozhat folyadék-visszatartás (ödéma) egyes betegeknél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van puffadás vagy az arc, karok, kezek, lábak alsó, vagy a láb, bizsergés a kéz vagy a láb, vagy szokatlan súlygyarapodás vagy veszteség.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Óvintézkedések használat közben Procardia

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Grapefruit és grapefruit-lé fokozhatja a nifedipin mennyiségének növelésével ennek a gyógyszernek a szervezetben. Nem szabad enni, inni grapefruit grapefruitlé amíg ezt a gyógyszert szedi.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Pro-Side Effects

Pro-(nifedipin)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Raynaud-szindróma amlodipin Norvasc, diltiazem, nitroglicerin, nifedipin, doxazosin kardizem pirazosin kardura, felodipin, Cartia XT, Nifedical XL

Angina pectoris profilaxisa aszpirinnel, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglicerin, toprol-XL, nifedipin, Nitrostat, izoszorbid mononitrát, kardizem, Lopressor