PROCRIT (injekció) használ, adagolás és mellékhatásai

Mi PROCRIT?

PROCRIT kezelésére használják vérszegénység okozta kemoterápia vagy krónikus vesebetegségben. Alfa-epoetin is használják, hogy csökkentsék a szükséges vörösvérsejt-transzfúzió emberek, amelyek bizonyos típusú műtét.

PROCRIT elérhető a rákos betegek csak a különleges nevű programot ESA értesítik. Be kell bejegyzett A program és tisztában van a kockázatokkal és előnyökkel jár, ha ezt a gyógyszert.

PROCRIT növelheti a kockázatát, életveszélyes szív- vagy keringési problémák, beleértve a szívroham vagy a stroke. Alfa-epoetin is lerövidíti elengedés idő vagy a túlélési idő az egyes emberek bizonyos típusú rákban. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatok és előnyök a PROCRIT.

Fontos információ

Nem szabad használni PROCRIT ha kezeletlen magas vérnyomás, vagy ha volt már tiszta vörösvérsejt aplasia (PRCA, a típusú vérszegénység) okozta epoetin alfa vagy darbepoetin alfa vagy (Aranesp).

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha a tünetek a szív vagy keringési problémák, például mellkasi fájdalom vagy nehéz érzés, fájdalom elterjedésének a kar vagy a váll, légszomj, elkent beszéd, vagy látászavar vagy a mérleg.

Használata előtt PROCRIT, közölje orvosával, ha Ön epilepsziás vagy a kórtörténetében görcsrohamok szerepelnek. PROCRIT okozhat rohamokat. Legyen óvatos, ha a meghajtó, vagy bármit, ami megköveteli, hogy legyen ébren.

Az biztos PROCRIT segíti az Ön állapotát, a vérben vizsgálni kell gyakran. A vérnyomása is ellenőrizni kell. Keresse fel orvosát rendszeresen.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni PROCRIT ha allergiás az alfa-epoetin és a darbepoetin alfa vagy (Aranesp), vagy ha

Van kezeletlen vagy kezeletlen magas vérnyomás

volt már tiszta vörösvérsejt aplasia (PRCA, a típusú vérszegénység) használata után darbepoetin alfa vagy epoetin alfa; vagy

használjon egy PROCRIT többdózisú fiola és terhes vagy szoptató.

Ne használjon PROCRIT egy multi-dózisüvegecskébe ha ad gyógyszert a baba. A több adagos injekciós üveg egy összetevő, ami súlyos mellékhatásokat okozhat, vagy a halál nagyon fiatal csecsemők vagy a koraszülötteknek.

PROCRIT megrövidítheti elengedés ideje néhány ember fej-nyaki daganatos beteg is kezelik a sugárzás. PROCRIT is lerövidíti a túlélési idő bizonyos emberek mellrák, nem kissejtes tüdőrák, fej- és nyaki rák, méhnyakrák, vagy limfoid rák. Beszéljen orvosával az Ön egyéni kockázat.

Annak érdekében, hogy PROCRIT biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

szívbetegség, magas vérnyomás

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

roham-rendellenesség; vagy

kórtörténetében szélütés, szívroham vagy a vérrögök képződését.

Használata PROCRIT terhesség alatt károsíthatja a magzatot. Közölje orvosával, ha terhes, vagy ha teherbe használata közben ezt a gyógyszert.

Nem ismert, hogy az alfa-epoetin kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Ne használjon PROCRIT egy multi-dózisüvegecskébe ha terhes vagy szoptat.

PROCRIT készül humán plazmából (a vér egy része), amely tartalmazhat vírusokat és egyéb fertőző ágensek. Adományozott plazmát tesztelt és kezelik, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy tartalmazó fertőző ágensek, de még mindig van egy kis lehetősége lehetett továbbítja betegség. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatokat és előnyöket használja ezt a gyógyszert.

Használja PROCRIT pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

PROCRIT fecskendeznek a bőr alá, vagy vénába keresztül IV. Lehet mutatni, hogyan kell használni a IV otthon. Ne adja magát ezt a gyógyszert, ha nem érti, hogyan kell használni az injekció és megfelelően dobja tű, IV cső és egyéb elemeket használni.

Mindegyik egyszer használatos injekciós üveg (üveg) E gyógyszert az orvos egy használatra. Dobja egy használat után, még akkor is, ha van még néhány gyógyszer maradt, miután az adag beadása. Dobja a maradék gyógyszert a többdózisú fiola 21 nappal az első használat után.

Szükség lehet gyakoribb orvosi vizsgálatok, hogy biztosan ez a gyógyszer nem okoz káros hatásokat. Az injekciók lehetnek késleltetett alapján ezeket a vizsgálati eredményeket.

Hogyan kell használni PROCRIT?

Lehet, hogy vegye vérnyomás gyógyszeres kezelés használata közben PROCRIT. Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt PROCRIT. Szükség lehet használni a gyógyszer megakadályozza a vérrögök képződését.

Hívja fel orvosát, ha úgy érzi, gyenge, fáradt, szédül, vagy légszomj, vagy ha a bőre úgy néz ki, sápadt. Ez jele lehet annak, hogy a szervezet nem reagál a PROCRIT.

PROCRIT csak egy része a teljes kezelési program, amely tartalmazhat továbbá egy speciális diéta. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Tárolni a hűtőben, és fénytől védve. Nem fagyasztható PROCRIT, és dobja el a gyógyszert, ha ez lett fagyasztva.

Ne rázza fel az orvostudomány. Készítsünk az adagot csak akkor, ha készen áll, hogy az injekciót. Ne használja, ha a gyógyszer színváltós, vagy részecskéket tartalmaz. Hívja meg gyógyszerészét új gyógyszert.

Használjon egyszer használatos tűt és fecskendőt csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagyott egy adag PROCRIT.

PROCRIT károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció PROCRIT: csalánkiütés, izzadás; szapora szívverés; zihálás, nehéz légzés; súlyos szédülés vagy ájulás; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

PROCRIT növelheti a kockázatát, életveszélyes szív- vagy keringési problémák, beleértve a szívroham vagy a stroke. Ez a kockázat növekszik minél tovább használja ezt a gyógyszert. Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

szívroham tünetei – mellkasi fájdalom vagy nyomás, fájdalom terjed a pofa vagy a váll, émelygés, izzadás

Mi történik, ha túladagolás?

szélütés tünetei – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, látási vagy a mérleg

jelei egy vérrög a láb – fájdalom, duzzanat, melegség, vörösség vagy az egyik vagy mindkét lábát; vagy

Mit kell elkerülni használata közben PROCRIT?

veszélyesen magas vérnyomás – súlyos fejfájás, homályos látás, lüktetett a nyakán vagy a fül, orrvérzés, szorongás, zavartság, súlyos mellkasi fájdalom, légszomj, szabálytalan szívverés.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

szokatlan fáradtság

PROCRIT mellékhatások

roham (görcsök)

alacsony kálium – lábikragörcs, székrekedés, szabálytalan szívverés, csapkodott a mellkasban, szomjúság vagy a vizelés, zsibbadás vagy bizsergés, izomgyengeséget vagy petyhüdt érzés; vagy

veszélyesen magas vérnyomás – súlyos fejfájás, homályos látás, lüktetett a nyakán vagy a fül, orrvérzés, szorongás, zavartság, súlyos mellkasi fájdalom, légszomj, szabálytalan szívverés.

Gyakori PROCRIT mellékhatás lehet

emelkedett vérnyomás

ízületi fájdalom, csontfájdalom, izomfájdalom

viszketés vagy kiütés

láz, köhögés

hányinger, hányás

fejfájás

szájüregi fájdalom; vagy

fájdalom vagy bőrpír a gyógyszer beadásának.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az alfa-epoetin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

8.01.2016-01-13, 10:15:11.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Járó vérszegénység, krónikus veseelégtelenségben szenvedő vas-szulfát, Epogen Aranesp, alfa-epoetin

Vérszegénység, kemoterápia által kiváltott Epogen Aranesp-epoetin alfa, alfa-darbepoetinnel

Vérszegénység Revlimid, Epogen, piridoxin, B6-vitamin, az alfa-epoetin, lenalidomide

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják PROCRIT?

Vérszegénység, gyógyszer okozta Epogen, az alfa-epoetin

PROCRIT (alfa-epoetin)