proctitis betegség

Végbélgyulladás egy gyulladás a bélés a végbél. A végbél egy izmos cső, amely csatlakoztatva van a végén a vastagbélben. Széklet áthalad a végbél a kiutat a szervezetből.

Végbélgyulladás okozhat végbél fájdalom és a folytonos érzés, hogy szükség van egy székletürítés. Végbélgyulladás tünetek lehetnek a rövid életű, vagy krónikussá válhat.

Tünetek

Végbélgyulladás gyakori az emberek, akik a gyulladásos bélbetegségek. A nemi úton terjedő fertőzések másik gyakori oka. Proctitis is lehet egy mellékhatása sugárkezelés bizonyos rákbetegségek.

A gyakori vagy folyamatos érzés, hogy szükség van egy székletürítés; Rektális vérzés; Az elhaladó nyálka keresztül végbél; Végbélfájdalom; Fájdalom a bal oldalán a has; A teltségérzet a végbélben; Hasmenés; Fájdalom székletürítés

Végbélgyulladás jelei és tünetei magukban

Hogy egy találkozót meg orvosával, ha bármilyen jelek vagy tünetek proctitis.

Számos betegség és állapot okozhatja a bélés a végbélben begyulladnak (proctitis). Tartalmazzák

Gyulladásos bélbetegség. Körülbelül 30 százaléka az emberek gyulladásos bélbetegség (Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa) van gyulladás a végbél .; Fertőzések. A nemi úton terjedő fertőzések, elterjedt, különösen az emberek, akik análisan közösült, eredményezhet proctitis. A nemi úton terjedő fertőzések okozhatnak proctitis közé gonorrhoea, a genitális herpesz és chlamydia. Fertőző proctitis is jár HIV-vel. Okozta fertőzések élelmiszer-eredetű betegség, mint például a Salmonella, Shigella és Campylobacter fertőzések, szintén okozhat proctitis .; Sugárterápia a rák. Sugárkezelés irányította a végbél vagy a közeli területeken, mint például a prosztata gyulladást okozhatnak a bélés a végbél. Sugárzás proctitises kezdhetjük alatt sugárkezelést és az utolsó néhány hónapig a kezelés után. Vagy előfordulhat évvel a kezelés után .; Antibiotikumok. Néha kezelésére alkalmazott antibiotikumok fertőzés lehet ölni hasznos baktériumok a belekben, amely lehetővé teszi a káros Clostridium difficile baktérium megtelepedését a végbélben .; Diversion proctitis. Végbélgyulladás embereknél előfordulhatnak a következő néhány típusú vastagbél műtét, ahol a folyosón széklet elvonni a végbél .; Élelmiszer fehérje által kiváltott proctitis. Ez akkor fordulhat elő a gyermekeknél, akik isznak akár tehén tej- vagy szója-alapú formula, és azok, akik az anyatejjel táplált anyák, akik esznek tejterméket .; Eosinophil proctitis. A forma proctitis történő felhalmozódása okoz egyfajta fehérvérsejtek (eozinofil) a bélés a végbél, hogy csak azokra a fiatalabb gyermekek, mint 2.

Rizikófaktorai közé proctitis

Biztonságos szex. Gyakorlatokat, amelyek növelik a kockázatát, hogy a szexuális úton terjedő fertőzések (STI) növelheti a kockázatát proctitis. A kockázatot a szerződő STI növeli, ha több szexuális partner, nem használnak óvszert, és a szex egy partner, aki egy STI .; Gyulladásos bélbetegségek. Miután egy gyulladásos bélbetegség (colitis ulcerosa vagy Crohn-betegség), növeli a kockázata, proctitis .; Sugárterápia a rák. Sugárkezelés irányul, vagy annak közelében a végbél (például rektális, petefészek- vagy prosztatarák) növeli a kockázatot a proctitis.

Okoz

Proctitis, hogy nem kezelik, vagy amely nem reagál a kezelésre vezethet szövődmények, beleértve a

Kezdjük azzal, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos, ha a végbél fájdalom vagy vérzés, vagy ha folyamatosan úgy érzi, hogy szükség van egy székletürítés. Ha az orvos azt gyanítja előfordulhat proctitis, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott betegség az emésztőrendszer (gasztroenterológus).

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és hogy mit kell várni ettől orvosához.

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt proctitis tartalmazzák

Kockázati tényezők

Vizsgálat a szexuális úton terjedő fertőzések. Ez magában foglalja a megszerzése egy mintát váladék a végbél vagy a cső, hogy csatornába vizelet a húgyhólyagban (húgycső).

Anémia. Krónikus vérzés a végbél vérszegénységet okozhat. A vérszegénység, nincs elegendő vörösvérsejt szállítására megfelelő oxigént az szövetekben. Vérszegénység okozza, hogy fáradtnak érzi magát, és akkor is szédülést, légszomj, fejfájás, sápadt bőr és ingerlékenység .; Fekélyek. A krónikus gyulladás a végbélben vezethet nyílt sebek (fekélyek) a belső bélés a végbél .; Sipolyok. Néha fekélyek hatol át teljes egészében a bélfalon, ami egy sipoly, abnormális kapcsolat, amely akkor fordulhat elő, különböző részei között a bélben, között, a bél és a bőr közötti, vagy a bél és más szervek, mint például a hólyag és a hüvely.

szövődmények

Ha az oka a proctitis valószínűleg egy STI, orvosa be egy keskeny tampont a végén a húgycső vagy a végbélnyílás megszerezni a mintát, amit aztán vizsgálni a baktériumok jelenléte, vagy más fertőző organizmusok. Az eredményeket lehet használni, hogy válassza ki a leginkább hatékony kezelés.

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Abban az időben meg a kinevezést, ne felejtse el megkérdezni, hogy van valami, amit tennie kell előre, például korlátozza a diéta .; Megjegyzés le minden tünet, amit tapasztalhatsz, akkor is, ha látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, hogy a tervezett találkozót .; Jegyezze fontos személyes információkat, beleértve a dolgok, mint a nemrég az élet megváltozik, vagy nagyobb feszültségek .; Készítsen egy listát az összes gyógyszerről, valamint bármely vitaminok és kiegészítők, hogy te figyelembe .; Vegyünk egy családtag vagy barát mellett, hogy segítsen emlékezni, amire és orvosa beszélt .; Írja le egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát.

Során egy rugalmas szigmoidoszkópos vizsga, az orvos beszúr egy szigmoidoszkóppal be végbél, hogy ellenőrizze a rendellenességeket a vastagbél alsó.

Van proctitises okozza a tüneteket vagy állapot ?; Mik a lehetséges okai én proctitis ?; Milyen vizsgálatokat van szükségem ?; Milyen kezelési lehetőségek ?; Mik az előnyei és kockázatai az egyes kezelési lehetőség ?; Én ezeket a más egészségügyi feltételek. Hogyan lehet a legjobban kezelni őket ?; Vannak korlátozások, amit meg kell, hogy kövesse ?; Van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te ?; Vannak-e olyan brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, amit magammal? Milyen weboldalak javasoljuk ?; Mi határozza meg, hogy azt kell tervezni a nyomon követési látogatást?

Felkészülés a kinevezés

Során egy rugalmas szigmoidoszkópos vizsga, az orvos beszúr egy szigmoidoszkóppal be végbél, hogy ellenőrizze a rendellenességeket a vastagbél alsó.

Során a kolonoszkópia, az orvos beszúr egy Kolonoszkóppal be végbél keresni rendellenességek az egész vastagbélben.

A vérvizsgálat. Ezek észleli vérveszteség vagy fertőzések .; Széklet. Lehet kérni, hogy gyűjtsön egy székletmintát vizsgálatra. A széklet teszt segíthet meghatározni, ha a proctitis okozta bakteriális fertőzés .; Scope vizsga végső részét a vastagbél. Során egy rugalmas szigmoidoszkópos, az orvos használ karcsú, hajlékony, megvilágított cső vizsgálni a szigmabél, utolsó része a vastagbél – beleértve a végbélben. Az eljárás során, az orvos is figyelembe kis mintát szövet (biopszia) a laboratóriumi elemzés .; Scope vizsga az egész vastagbél. A kolonoszkópia segítségével az orvos, hogy lássa a teljes vastagbél egy vékony, hajlékony, megvilágított cső egy csatolt kamera. Az orvos azt is, hogy egy biopsziás vizsgálat során .; Vizsgálat a szexuális úton terjedő fertőzések. Ez magában foglalja a megszerzése egy mintát váladék a végbél vagy a cső, hogy csatornába vizelet a húgyhólyagban (húgycső) .; Ha az oka a proctitis valószínűleg egy STI, orvosa be egy keskeny tampont a végén a húgycső vagy a végbélnyílás megszerezni a mintát, amit aztán vizsgálni a baktériumok jelenléte, vagy más fertőző organizmusok. Az eredményeket lehet használni, hogy válassza ki a leginkább hatékony kezelés.

A kezelés a proctitis függ a kiváltó oka a gyulladás.

Antibiotikumok. Mert proctitises által okozott bakteriális fertőzések, az orvos ajánlhat egy antibiotikum, mint például a doxiciklin (Periostat, Vibramycin) .; Vírusellenes szerek. Mert proctitises által okozott vírusos fertőzések, mint például a szexuális úton terjedő vírus herpesz, orvosa vírusellenes gyógyszerek, mint például az aciklovir (Sitavig, Zovirax, egyéb).

Orvosa javasolhatja gyógyszerek kezelésére a fertőzés. Lehetőségek között

Enyhe esetben a sugárzás proctitis nem igényel kezelést. Más esetekben, a sugárzás proctitis okozhat súlyos fájdalom és a vérzés, hogy a kezelést igényel. Orvosa javasolhatja kezelések, mint a

Gyógyszereket. Gyógyszerek vannak megadva pirula, kúp vagy beöntés formájában. Ezek közé tartozik a szukralfát (Carafate), mesalamine (Asacol, Canasa, egyéb) és sulfasalazin (Azulfidine) és metronidazol (Flagyl). Ezek a gyógyszerek segítségével szabályozhatjuk a gyulladást és csökkenti a vérzést .; Székletlazítók és kitágulását. Ezek segíthetnek nyit akadály a bél .; Kezelés elpusztítani sérült szöveteket. Ezek a technikák javítása proctitis tünetei pusztít kóros szövet (abláció), hogy a vérzés. Ablációs eljárások kezelésére használt proctitis tartalmazza argon plazma koaguláció (APC), elektrokoaguláció és egyéb terápiák.

Vizsgálatok és diagnózis

Kezelése proctitis kapcsolódó Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa célja, hogy csökkentse a gyulladást a végbélben. Bánásmód magában

Gyógyszerek, hogy ellenőrizzék a végbél gyulladás. Az orvosa gyulladáscsökkentő gyógyszerek, akár szájon át vagy kúp vagy beöntés – például a mesalamine (Asacol, Canasa, egyebek) – vagy kortikoszteroidok – mint például a prednizolon (Rayos) vagy budezonid (Entocort EK Uceris). A gyulladás az emberek Crohn-betegségben gyakran kezelést igényel egy gyógyszert, amely elnyomja az immunrendszert, mint az azatioprin (Azasan, Imuran) vagy az infliximab (Remicade-) .; Sebészet. Ha a gyógyszeres terápia nem mentesíti a tünetek, orvosa javasolhatja sebészi eltávolítása sérült részének az emésztőrendszerben.

Ideiglenes mérsékelheti az enyhe fájdalmat és a gyulladást, próbálja ki a következő öngondoskodás intézkedések

Hogy csökkentse a kockázatot a proctitis, lépéseket, hogy megvédje magát a szexuális úton terjedő fertőzések (nemi betegségek). A legbiztosabb módja, hogy megakadályozzák egy STI, hogy tartózkodjanak a szex, különösen anális szex. Ha úgy dönt, hogy a szex, csökkenti a kockázatát STI által

Kezelések és gyógyszerek

Ha diagnosztizáltak egy szexuális úton terjedő fertőzés, stop szex amíg miután befejezte a kezelést. Így lehet elkerülik a fertőzést, hogy a partnere. Kérdezze meg orvosát, ha az biztonságos a szex újra.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt over-the-counter (OTC) gyógyszerek hasmenés. Ne szedje OTC hasmenés elleni gyógyszerek, mint például a loperamid (Imodium A-D), anélkül, hogy orvosa OK .; Kerüljük élelmiszerek lefekvés előtt. Evés csak lefekvés előtt is serkentik az emésztőrendszer és zavarja, hogy székletürítés és kényelmetlenséget éjszaka .; Vegye over-the-counter fájdalomcsillapítók. Paracetamol (Tylenol, egyéb) hasznos lehet, de kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni aszpirin vagy ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb), mivel bizonyos esetekben ezek tehetik a proctitis rosszabb .; Használjon sitz fürdő meleg vízzel. A sitz fürdő illeszkedik a WC-vel. Akkor kap egy olyan orvosi ellátás boltban vagy valamilyen gyógyszertárakban. Ez nyújthat némi vigaszt, ha azt tapasztalja, hogy az anális gyulladás.

Életmód és a hazai jogorvoslati

Megelőzés

1

További információ a Végbélgyulladás

További Végbélgyulladás

)

Korlátozza a szexuális partnerek száma; Egy latex óvszer során minden szexuális érintkezés; Nem szex bárki, akinek van bármilyen szokatlan sebek vagy mentesítést a nemi szervek területén