progeszteron: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi progeszteron?

A progeszteron használják a menstruációs ciklust a nők, akik még nem érték el a menopauza, de nem értek időszakok hiánya miatt a progeszteron a szervezetben. Azt is használják, hogy megakadályozzák elszaporodását a bélés a méh postmenopausalis nőkben, akik részesülnek az ösztrogén hormon helyettesítő terápia.

A progeszteron nem használható, hogy megakadályozza a szívbetegségek vagy a demencia, mert ez a gyógyszer valójában növelheti a kockázatot a fejlődő ezeket a feltételeket.

Ne használja a progeszteron nem mondja meg orvosával, ha terhes. Ez kárt okozhat a születendő baba. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló, és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik a kezelés során.

Fontos információ

Nem szabad használni a progeszteron, ha van: rendellenes hüvelyi vérzés, a kórelőzményében emlőrák, májbetegség, vagy ha a közelmúltban szívrohama volt, stroke, vagy vérrög.

A progeszteron nem használható, hogy megakadályozza a szívbetegségek vagy a demencia, mert ez a gyógyszer valójában növelheti a kockázatot a fejlődő ezeket a feltételeket.

Használata progeszteron növelheti a vérrögképződés kockázatát, a stroke, a szívroham vagy a mellrák.

Néhány formája ennek gyógyszert tartalmazhat földimogyoró olaj. Ne használja ezt a gyógyszert, anélkül, hogy orvosával, ha van egy földimogyoró allergia.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni a progeszteron, ha allergiás rá, vagy ha

rendellenes hüvelyi vérzés, hogy az orvos nem ellenőrizte

kórelőzményében emlőrák

májbetegség

A földimogyoró allergia

ha terhes

ha volt már szélütése, szívrohama, vagy vérrög az elmúlt évben; vagy

ha a közelmúltban volt egy hiányos vetélés vagy “kimaradt” az abortuszt.

Használata progeszteron növelheti a vérrögképződés kockázatát, a stroke, a szívroham vagy a mellrák.

Annak érdekében, hogy ez a gyógyszer biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

szívbetegségek, keringési problémái vannak

migrén

asztma

vesebetegség

görcsroham vagy epilepszia

kórelőzményében depresszió; vagy

kockázati tényezők a koszorúér-betegség (mint például a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a lupus, a magas koleszterinszint, a családi anamnézisben koszorúér-betegség, a dohányzás, a túlsúlyosság).

Ne használja a progeszteron, ha terhes. Ez árthat a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

A progeszteron átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Hogyan kell használni a progeszteron?

Használja progeszteron pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

A kapszulát egy pohár vízzel. A legjobb, ha a gyógyszer szedését este, mert ez a gyógyszer is, hogy ha szédül vagy álmos.

Alkalmazza progeszteron krém a bőr, mint az orvos utasítása szerint.

A progeszteron néha használják csak rövid ideig, például 10-12 napig során minden egyes menstruációs ciklus. Kövesse az orvos utasításait adagolási nagyon óvatosan.

Rendszeres fizikai vizsgák és önálló megvizsgálja a melled a csomók havonta használata közben a progeszteron.

Ha szüksége van a műtét vagy az orvosi vizsgálatokat, vagy ha lesz ágynyugalom, akkor lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer egy rövid ideig. Bármilyen orvos vagy sebész, aki kezeli, akkor tudnia kell, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Hívja fel orvosát, ha hiányzik több mint egy adag ezt a gyógyszert.

A progeszteron károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció progeszteron: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha túladagolás?

Hívjon orvost egyszerre, ha van

szokatlan hüvelyi vérzés

Mit kell elkerülni a progeszteron?

fájdalom vagy égő, ha vizelni

a mell csomó

Hirtelen látási problémák, súlyos fejfájás vagy a fájdalom mögött a szemed

A progeszteron mellékhatásai

depresszió tünetei (alvási problémák, gyengeség, hangulati változások)

súlyos szédülés vagy álmosság, forgó érzés, zavartság, légszomj

szívroham tünetei – mellkasi fájdalom vagy nyomás, fájdalom terjed a pofa vagy a váll, émelygés, izzadás

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek)

szélütés tünetei – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, beszédzavar vagy a mérleg

jelei vérrög a tüdőben – mellkasi fájdalom, hirtelen köhögés, sípoló légzés, szapora légzés, köhögés, véres széklet; vagy

jelei egy vérrög a láb – fájdalom, duzzanat, melegség, vörösség vagy az egyik vagy mindkét lábát.

Gyakori progeszteron mellékhatásai lehetnek

álmosság, szédülés

emlőfájdalom

hangulati változások

fejfájás

székrekedés, hasmenés, gyomorégés

puffadás, duzzanat a kéz vagy a láb

ízületi fájdalom

hőhullámok; vagy

hüvelyi folyás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos felnőtt dózis Amenorrhea

5-10 mg im hat-nyolc egymást követő napon .; 400 mg-os orálisan 10 napig. Adj adagot este .; Másodlagos menstruáció; 90 mg intravaginálisan, 4% -os gélen, minden második nap, összesen hat dózisban. Ha nincs válasz figyelhető meg, az adminisztráció a 8% gélen minden második nap, összesen hat dózisok is alkalmazhatók.

Szokásos felnőtt dózis méhvérzés

A progeszteron adagolási információt

5-10 mg im naponta 6 dózisban.

Szokásos felnőtt dózis endometrium hyperplasia – megelőzése

Milyen más kábítószerek hatással lesz a progeszteron?

progeszteron

200 mg szájon át, 12 egymást követő napon, egy 28 napos ciklusban. Adj adagot este.

Szokásos felnőtt dózis progeszteron elégtelenség

Asszisztált reprodukciós technológiák (ART) – Gel; 90 mg, a 8% -os gélen, naponta egyszer intravaginálisan, a nők, akik igényelnek kiegészítés .; 90 mg, a 8% -os gélen, naponta kétszer intravaginálisan, nőknél részleges vagy teljes petefészek-elégtelenség, akik igénylik csere .; Ha teherbe esik, a kezelést a hüvelyi gél lehet folytatni, amíg a méhlepény autonómiát elérni, akár 10-12 hétig .; Asszisztált reprodukciós technológiák (ART) – hüvelykészítményt; 100 mg beadott vaginálisan, két vagy három alkalommal naponta kezdve petesejtnyerés és folyamatos, akár 10 hétig teljes hosszát. Hatás nőkben 35 éves és idősebb nem határozták meg egyértelműen. A megfelelő dózis ebben a korcsoportban még nem határozták meg .; A progeszteron hiány a menopauza és a menopauzát; 1,7% lokális krémet: dörzsölje 1/4 1/2 teáskanál a tenyéren, a talpon, vagy más puha bőrfelületet naponta egyszer vagy kétszer.

Szokásos felnőtt dózis koraszülés

Vizsgálatban (n = 459) – Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Human Development (NICHD) – a kiújuló koraszülés a nők magas kockázati: 17-alfa-hidro-caproate (17P) 250 mg im hetente egyszer-án kezdődő 21. héten vemhesség ideje a szállítás, illetve a 36. héten a terhesség .; Vizsgálatban (n = 142) – Csökkenti a spontán koraszülés nők fokozott kockázat: 100 mg hüvelykúp napi, 24 és 34 hetes terhesség.

Szokásos felnőtt dózis görcsrohamok

(Tanulmány = 25) – Catamenial epilepszia [komplex parciális vagy szekunder generalizált motoros rohamok]; 200 mg rágótabletta naponta háromszor adjuk kapcsolatban minta roham súlyosbodása során luteális fázisában menstruációs ciklust. Betegek esetében perimenstrual exacerbatioját dózist a 23. napon keresztül napi 25 menstruációs ciklust. Azoknál a betegeknél, akik görcsökkel fellángolása során teljes luteális fázis, dózist a 15. napon keresztül napi 25 minden menstruációs ciklus. A kívánt progeszteron szérumszintje között volt 5 és 25 ng / ml 4 óra után figyelembe véve a rombusz. Minden betegek folytatták a legjobb görcsoldó gyógyszert.

Szokásos felnőtt dózis perimenopausában tünetei

A progeszteron hiány a menopauza és a menopauzát; 1,7% lokális krémet: dörzsöljük 1/4 1/2 teáskanálnyi a tenyéren, talpak, vagy más puha területen naponta egyszer vagy kétszer.

Lehet, hogy más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba lépnek a progeszteron. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

9.01.2015-03-26, 00:28:14

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Szűrőprogramból Tünetek Prometrium, Endometrin, Crinone, Menopauza Formula progeszteron

A progeszteron elégtelenség Prometrium, Endometrin, Crinone, Menopauza Formula progeszteron

Amenorrhoea Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, noretindron, Prometrium, Camila

Endometrium hyperplasia, profilaxis Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Prometrium, Endometrin, Depo-Provera fogamzásgátló