progeszteron fogamzásgátlók (szájon át, parenterálisan) használata előtt

Allergia

Pediatric

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Progestins volna használni a tizenévesek és nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, vagy probléma, mint azok a felnőttek. Meg kell venni csak progesztogén orális fogamzásgátlók minden nap annak érdekében, hogy működjenek. Progestins nem véd a szexuális úton terjedő betegségek, a kockázati tényező a tizenévesek. Nem ismert, hogy a Depo-Provera Fogamzásgátló Injection problémákat okoz a csontok fejlődését és növekedését a tizenévesek és a fiatal nők. Fontos, hogy az orvos ellenőrzi rendszeresen a növekedési problémák, különösen akkor, ha már használják ezt a gyógyszert, 2 évig vagy tovább.

Ezt a gyógyszert tesztelt, és nem észlelték a különböző mellékhatások, vagy probléma az idős emberek, mint ez a felnőtteknél.

Használata csak progesztogén fogamzásgátló szedése terhesség alatt nem ajánlott. Az orvosok meg kell mondani, ha a terhesség gyanúja. Ha véletlenül terhesség alatt használják, progesztinek használt fogamzásgátló nem okozott problémát.

Bár progesztinek átjut az anyatejbe, a kis dózisú progesztinek használt fogamzásgátló nem mutatták ki, hogy problémát okozhat a szoptatott csecsemőknek. Progestins használt fogamzásgátló ajánlott szoptató anyáknak, ha fogamzásgátló van szükség.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Terhesség

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Szoptatás

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Egyéb egészségügyi problémák