progeszteron fogamzásgátlók (szájon át, parenterálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Ahhoz, hogy a használata a progeszteront a biztonságos és megbízható, amennyire csak lehetséges, meg kell értenünk, hogyan és mikor kell bevennie, és milyen hatások várhatók. Progestins fogamzásgátló általában jön beteg irányban. Előtt figyelmesen olvassa el a jelenleg vagy a gyógyszer alkalmazását.

A progesztinek nem nő védelme a szexuális úton terjedő betegségek (STD-k), beleértve a humán immundeficiencia vírus (HIV), vagy szerzett immunhiányos szindróma (AIDS). Használata latex (gumi) óvszer vagy absztinencia védelemre javasolt ezekkel a betegségekkel.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, és nem veszik meg hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét. Próbálja meg, hogy a gyógyszer ugyanabban az időben minden nap, hogy csökkentsék a mellékhatások lehetősége, és hogy azt a munkát, annál jobb.

Amikor levonorgestrel tablettára sürgősségi fogamzásgátlásra

Amikor a medroxiprogeszteron injekció dózisforma fogamzásgátlás

Amikor orális progeszteron formában

Tárolás

Kövesse az orvos utasításait, hogy a menetrend a megfelelő időben, hogy kap egy injekciót progesztinek fogamzásgátlásra.

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Az orális adagolási forma (tabletták)

Injekció formában

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.