Prografot intravénás

Fokozott hajlam a fertőzésekre és a lehetséges fejlesztési lymphoma és egyéb rosszindulatú eredhet immunszuppresszió. Csak jártas orvosok immunszuppresszív terápiában és kezelése szervátültetésen átesett betegek esetében kell előírni, és meg kell hogy teljes körű információt feltétele a nyomon követése a beteg.

Használja a Prografot

Terápiás Osztály: Immune csökkentő

Farmakológiai Osztály: kalcineurininhibitorok

Amikor a beteg kap egy szervátültetés, a test fehérvérsejtek megpróbál megszabadulni a (elutasítja) az átültetett szervet. A takrolimusz elnyomja a immunrendszer, hogy megakadályozzák a fehérvérsejtek próbál megszabadulni az átültetett szervet.

A takrolimusz egy nagyon erős gyógyszer. Ez is okozhat mellékhatásokat, amelyek nagyon súlyosak lehetnek, mint például a vese problémák. Azt is csökkentheti a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Ön és orvosa kell beszélni az előnyeit ezt a gyógyszert, valamint a kockázatok használja.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár konkrétan nem szerepelnek a termék címkéjén, takrolimusz használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Prografot

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát takrolimusz injekció gyermekek májátültetést.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a takrolimusz hatását injekció gyermekek vese és a szív-transzplantáció. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát takrolimusz injekció az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a takrolimusz injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Csak akkor kaphatja ezt a gyógyszert néhány napig. Ezután az orvos kapcsolót, hogy a szájon át (orális) formájában takrolimusz.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, miközben Ön ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A takrolimusz injekció okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Azonnal hívja orvosát vagy a nővért rögtön, ha viszketés csalánkiütés, rekedtség, nehézlégzés, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy után kapja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata, hogy a bőrrák vagy rák a nyirokrendszer (limfóma). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

Ez a gyógyszer fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, miközben Ön ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Mondja el orvosának, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Helyes használata Prografot

Amíg kezelik takrolimusz és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A takrolimusz csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Ez a gyógyszer fokozhatja a fejlődő egy ritka és súlyos vírusfertőzés a BK poliomavírus. Ez a vírus befolyásolhatja a vesék munkáját, ami az átültetett vese, hogy nem. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, az arc, az ujjak, vagy az alsó lábszár, légzési nehézség, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, hányás vagy súlygyarapodás.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos és ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, zavartság, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos idegrendszeri problémákat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: homályos látás, szédülés, fejfájás, mentális változások, görcsrohamok, a magas vérnyomás, vagy a gyors szívverés.

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartságot, nehézlégzés, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, nyugtalanság, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak.

Takrolimusz nevezett állapotot okozhat tiszta vörösvérsejt aplasia (PRCA). Ez egy nagyon ritka állapot, amikor a szervezet már nem teszi a vörösvérsejteket és a beteg súlyos vérszegénység. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a láz és torokfájás, sápadt bőr, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Óvintézkedések használat közben Prografot

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Prografot Side Effects

Prografot (takrolimusz)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Szervátültetés, elutasítása Megelőzés azathioprin, takrolimusz, ciklosporin, a mikofenolát mofetil, észlel, Imuran szirolimuszt, everolimus Rapamune, Neoral Gengraf, Sandimmune

Szervátültetés, elutasítása visszaírása takrolimusz, ciklosporin, Neoral Gengraf, Sandimmune