proguanil

Használja a proguanil

Farmakológiai Osztály: folsav antagonista,

Kémiai Osztály: biguanid

Használata előtt proguanil

Malária átviteli fordul elő nagy területek Közép-és Dél-Amerikában, Hispaniola, szub-szaharai Afrikában, az indiai szubkontinensen, Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten, és Óceániában. Az ország-specifikus információkat malária lehet beszerezni a Centers for Disease Control and Prevention (CDC), illetve a CDC honlapján http://www.cdc.gov/travel.

proguanil adható együtt más gyógyszert malária megelőzésére fertőzés.

A proguanil csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert proguanil, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a proguanil vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata proguanil gyermekekben használható más korcsoportokban, proguanil várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél. Azonban a gyermek kerülje a területekre utaznak, ahol van esély a szerzés malária, kivéve, ha azok életbe hatékonyabb maláriaellenes gyógyszerek.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata proguanil az idősek használatát más korcsoportokban.

Helyes használata proguanil

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata proguanil bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata proguanil bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata proguanil bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát proguanil. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegyünk proguanil egy pohár vízzel, étkezés után, hogy csökkentse a lehető gyomorpanaszok, ha másképp nem az orvos utasítása szerint.

Kisgyermekek, proguanil adható, összetörve a tablettát, és összekeverjük a tejjel, mézzel, vagy lekvárral.

Lehet elkezdi proguanil legalább 24 órán keresztül, mielőtt megérkezik egy olyan területen, ahol van esélyük a malária. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezet felszívja elegendő gyógyszert a harcot a malária paraziták. Továbbá, folyamatosan figyelembe proguanil minden nap, amíg egy olyan területen, ahol a malária fordul elő, és hogy minden nap 6 hét után elhagyja a területet.

Nem gyógyszert megvéd teljesen maláriában. Ahhoz azonban, hogy megvédje magát a lehető legteljesebb mértékben, folyamatosan figyelembe proguanil a teljes időt az orvos rendelt.

Az adagot a proguanil különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú proguanil. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag proguanil, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Malária terjed a harapás bizonyos fajta fertőzött nőstény szúnyogok. Ha él, vagy utazik, hogy egy olyan terület, ahol esélyük malária, a következő szúnyogok ellenőrzési intézkedések elősegítik a fertőzések megelőzése érdekében

Ha a láz vagy a “influenzaszerű” tünetek jelentkeznek meg utazásai során, vagy egy éven belül (különösen az első 2 hónap) után hagyja el a területet, ahol a malária fordul elő, kérdezze meg orvosát azonnal.

Óvintézkedések használat közben proguanil

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség? Ismeretlen

proguanil Side Effects

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

proguanil