prohance

Gadolínium alapú kontrasztanyagok (GBCAs) növeli a kockázatot a nefrogén szisztémás fibrózis (NSF) betegek esetén megszűnik a gyógyszer (azaz krónikus, súlyos veseelégtelenségben (GFR kevesebb mint 30 ml / perc / 1,73 m (2) bekezdés), vagy akut vese sérülése. kerülen- GBCAs kivéve, ha a diagnosztikus információ alapvető fontosságú, és nem áll rendelkezésre a nem kontrasztanyagos MRI. NSF kívül hagyása végzetes vagy súlyos egészségkárosodással szisztémás fibrózis érintő bőr, izom, és a belső szervek. képernyő az összes beteget akut veseelégtelenség sérülések és egyéb feltételek, amelyek csökkenthetik a veseműködés. a veszélyeztetett betegeknél krónikusan csökkent vesefunkció (pl kor nagyobb, mint 60 éve, a magas vérnyomás, vagy a cukorbetegség), végezze labortesztelés megbecsülni a GFR. Azoknál a betegeknél, a legmagasabb NSF kockázatát, ne lépje túl a javasolt adagot, és lehetővé teszi a megfelelő időtartamot megszüntetése előtt visszajuttatás.

Használja a Prohance

Terápiás Osztály: Radiológiai nem ionos kontrasztanyag

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát gadoteridol injekció gyermekek 2 éves és idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították alatti gyermekek 2 éves korig.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását gadoteridol injekció geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Prohance

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába előtt van egy MRI-vizsgálat.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke fejlődése közben kapja ezt a gyógyszert, és közben a MRI-vizsgálat. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke van égés vagy viszketés, a bőr, a mély csontfájdalom a csípő vagy a bordák, ízületi merevség, korlátozott körű mozgás a karok és a lábak, izomgyengeség, piros vagy sötét foltok a bőrön, a kar vagy a láb, vagy a bőr duzzanata, edzés, vagy szigorítás az első néhány nap vagy hét alatt, miután ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek egy nagyon komoly betegség, az úgynevezett nefrogén szisztémás fibrózis (NSF).

Ez a gyógyszer fokozhatja az akut vese sérülése (AKI). Ez történt súlyos vesebetegségben és a kockázata nő a nagy dózisú gadoteridol.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke mellkasi fájdalom, hideg, nyirkos bőr, zavartság, szédülés, szédülés, bőrkiütés, viszketés, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség után megkapja a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Helyes használata Prohance

CNS Magnetic Resonance Imaging Magnevistet gadobutrol, MultiHance, Omniscan, Gadavist, gadoterate meglumin gadodiamid, Dotarem, gadopentetát-dimeglumin, gadoteridol, gadobenát dimeglumin

 vagy csatlakozz a Prohance támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Óvintézkedések használat közben Prohance

Prohance Side Effects

Prohance (gadoteridol)